Τελευταία Νέα
Ιούν 14

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ.  Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τα περί απόλυσης μη εμβολιασμένων:

«Η Κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο και καμία πρόθεση να νομοθετήσει και να βάλει άρθρο σε κάποιο νόμο για απόλυση ανθρώπων που δεν εμβολιάστηκαν. Όμως στην υπάρχουσα νομοθεσία, στην κείμενη νομοθεσία, υπάρχει διάταξη για απόλυση υπαλλήλου που θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί είναι καλό στη ζωή να ξέρεις ότι δεν έχεις μόνο δικαιώματα, έχεις και υποχρεώσεις».

Για την πρόοδο του εμβολιασμού:

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εάν δεν επιτύχουμε τη συλλογική ανοσία και έχουμε τέταρτο κύμα τον χειμώνα, η Ελλάδα θα καταστραφεί. Και είναι κρίμα να καταστραφεί ενώ έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν την οριστική μας έξοδο από την κρίση και ατενίζουμε μπροστά μας μερικά πολύ λαμπρά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης. Το να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, οι επιχειρήσεις να χρεοκοπήσουν και οι άνθρωποι να χάσουν την δουλειά τους επειδή κάποιοι έχουν μία τέτοια άποψη, εμένα με ξεπερνά».

«Μας έχουν ενημερώσει οι επιστήμονες ότι εάν δεν φθάσουμε το τείχος ανοσίας, ανεβάζουν τα όρια τώρα και για αυτό πρέπει το 75-80% του πληθυσμού να εμβολιαστεί μέχρι τον χειμώνακινδυνεύουμε να μιλάμε πάλι τον χειμώνα για τα μέτρα που θα πάρουμε για τις κλειστές επιχειρήσεις».

«Ο λόγος που κάνουμε το εμβόλιο, δεν είναι μόνο προσωπικός. Είναι και εθνικός. Είναι και συλλογικός, είναι και  κοινωνικός. Κάνουμε το εμβόλιο για να βοηθήσουμε και τον διπλανό μας. Κάνουμε το εμβόλιο για να διατηρήσουμε ανοιχτό το εστιατόριο της γειτονιάς μας που δεν αντέχει να ξανακλείσει. Κάνουμε το εμβόλιο για να μπορεί να λειτουργεί το κατάστημα ρούχων που έμεινε κλειστό τόσους μήνες. Δεν το κάνουμε μόνο για εμάς το εμβόλιο. Το κάνουμε και για τους άλλους».

Για τις εμποροπανηγύρεις:

«Θα ανακοινώσουμε αυτή την εβδομάδα τις περιφερειακές ενότητες που είναι ήδη στο 50%+1 ή είναι κοντά σε αυτό το επίπεδο για να τους ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν. Ακόμη και από τον Ιούλιο θα γίνουν πανηγύρια σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες. Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στα πανηγύρια έχουν δεχθεί πολύ μεγάλη οικονομική πίεση καθώς είναι κλειστοί πάρα πολύ καιρό».

Για την διάθεση των self test:

«Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους φαρμακοποιούς της χώρας για τη βοήθεια τους αυτόν τον μήνα με τα self test. Το να μπλέκουμε όμως τη διαδικασία των selftest με τη διεκδίκηση κλαδικών αιτημάτων που προηγούνται της πανδημίας, δεν είναι σωστό. Πιστεύω ότι σε πνεύμα καλοπιστίας θα υπάρξει συνέχεια με τα φαρμακεία. Αν δεν υπάρξει, θα πρέπει και η Κυβέρνηση να έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Αν με ρωτάτε «Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο»; Σας απαντώ: «Υπάρχει».

Για τις προκλήσεις των Σκοπίων στο Euro:

«Είναι μια εξαιρετικά προκλητική συμπεριφορά προς το σύνολο του ελληνικού λαού. Η ανακοίνωση που διάβασα από την πλευρά των Σκοπίων ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν δεσμεύει την ποδοσφαιρική της ομοσπονδία είναι παντελώς απαράδεκτη. Είναι σαν να μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας».

«Το ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει ένανμηχανισμό επιβολής, είναι άλλη μία αβλεψία αυτής της κακής συμφωνίας που αποδεικνύεται το πόσο πρόχειρα φτιαγμένη είναι. Εγώ με πολύ μεγάλο προσωπικό άχθος τηρώ τη Συμφωνία και σέβομαι τη Συμφωνία, τηρώντας τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά δεν θα ανεχτώ να με πιάνουν κορόιδο».

Για το σποτ και το συνέδριο για τη γονιμότητα:

«Το σποτ ήταν απαράδεκτο και προκλητικό και δημιούργησε αντιδράσεις. Αλλά το θέμα ως θέμα, το δημογραφικό, μας απασχολεί στην Ελλάδα; Δεν σημαίνει ότι επειδή μια οργανωτική επιτροπή έκανε ένα ατυχές σποτ, θα ξεχάσουμε την ουσία. Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα είναι τεράστιο ζήτημα, το δημογραφικό είναι το υπ’ αριθμόν ένα εθνικό μας ζήτημα. Μας απασχολεί πάρα πολύ και πρέπει να βρούμε λύση για αυτό».

«Η βασική ιδεολογική διαφορά μεταξύ δεξιών και αριστερών είναι ότι οι αριστεροί λένε ότι το δημογραφικό θα αντιμετωπιστεί από τους μετανάστες που είναι στην Ελλάδα και θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ εμείς λέμε ότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις οικογένειες για να κάνουν παιδιά. Η πρώτη κυβέρνηση που έδωσε σοβαρά κίνητρα στην οικογένεια για να κάνει παιδιά ήταν η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, η οποία τότε υιοθέτησε την πολιτική του τρίτου παιδιού. Και τότε ήταν και ο αείμνηστος μακαριστός Χριστόδουλοςστην Εκκλησία που είχε δώσει το επίδομα σε οικογένειες στη Θράκη για το τρίτο παιδί».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=-vUB2l0C0wk