Τελευταία Νέα
Ιαν 26

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου «Η Ελλάδα σε νέα εποχή περιφερειακής ανάπτυξης και ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης»

Μιλώντας στο 7ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και υπογράμμισε τον στόχο για αύξηση της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξηση των εξαγωγών.

 

Η κ. Μάνη αναφερόμενη στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανεκτικότητας, σημείωσε ότι στόχος είναι να μην χαθεί καμία ευκαιρία και κανένα ευρώ.

 

Αναφέρθηκε στην ένταξη των 20 Βιομηχανικών Πάρκων στο ΤΑΑ, έξι εκ των οποίων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στη δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», που υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.

 

Περαιτέρω, επισήμανε την πρόοδο στον τομέα της απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδοτήσεων, ενώ έκανε ειδική μνεία στο ThessIntec, ένα εμβληματικό επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο που αναμένεται να μεταμορφώσει τη Θεσσαλονίκη σε έναν κόμβο τεχνολογικής καινοτομίας και βιομηχανικής ανάπτυξης.

 

Καταλήγοντας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, επισημαίνοντας την αυξημένη διεθνή αξιοπιστία και πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας.

 

«Με σταθερά βήματα προς μια δυναμική και βιώσιμη Ελλάδα, ενισχύουμε την οικονομία μας μέσω καινοτομίας και ψηφιακής μετάβασης και χτίζουμε ένα φωτεινό μέλλον, όχι μόνο για τη σημερινή αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία είναι και ο βασικός στόχος μας, είναι δίκαιη και περιφερειακή ανάπτυξη για όλους», κατέληξε η κα Μάνη.

 

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ), το Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης, το Myportal.gr και την εφημερίδα «Πολιτική».

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103332974

Email επικοινωνίας: press@mnec.gr