Τελευταία Νέα
Μαρ 31

Χαιρετισμός του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε διαδικτυακή ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Χαιρετισμός του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στηδιαδικτυακή ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ), με τίτλο «Πλάνο δράσεων για το 2021 & Διάλεξη με θέμα «4η Βιομηχανική Επανάσταση και Δικαιώματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας»:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση, καταρχάς, και θέλω να πω από την αρχή ότι ως αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και επόπτης του Οργανισμού Βιομηχανίας Ιδιοκτησίας(ΟΒΙ), είμαι πολύ περήφανος για τον ΟΒΙ.

Πρόκειται για οργανισμό που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με τρόπο υποδειγματικό, με στελέχη που έχουν υψηλή κατάρτιση, προσθέτοντας κάθε χρόνο πάρα πολύ με το παραγόμενο έργο του στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας μας.

Ο ΟΒΙ έχει πάρα πολύ καλό όνομα στην αγορά, με γρήγορες διαδικασίες για να μην ταλαιπωρεί τους ενδιαφερόμενους και να επιλύονται γρήγορα τα όποια προβλήματα. Υπό την έννοια αυτή, είναι χαράς έργον για έναν Υπουργό να εποπτεύει έναν οργανισμό σε τέτοια κατάσταση.

Φυσικά, αξίζει να πω ότι στα σχεδόν δύο χρόνια απ’ όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, με τη νέα διοίκηση που με δική μου απόφαση τοποθετήθηκε στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο οργανισμός δουλεύει πολύ καλά, παρά την επιδημία του Covid-19. Οι ευρεσιτεχνίες αυξάνονται, οι δράσεις του ΟΒΙ αυξάνονται και εμείς από την πλευρά μας, και το ξέρετε αυτό, είμαστε στο πλάι του οργανισμού.

Μάλιστα είναι στις προθέσεις μας μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση η οποία θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες: να προχωρήσουμε σε διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του, σε σχέση με την παροχή των Εμπορικών Σημάτων στην Ελλάδα. Όμως για όλα αυτά θα αναφερθώ σε μία ειδικότερη ομιλία, και πολύ περισσότερο στη Βουλή.

Η Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, αυτοτελής υπηρεσία του ΟΒΙ, βρίσκει σιγά-σιγά τον βηματισμό της. Ασφαλώς τα σχέδια που είχαμε στην αφετηρία δεν συμπεριελάμβαναν την εποχή της πανδημίας και τους περιορισμούς που αναγκαστικά δημιουργεί σε όλους μας, παρά ταύτα και μέσα στην πανδημία, η Ακαδημία λειτουργεί, στο μέτρο του εφικτού.

Οφείλω να πω πως και το θέμα της σημερινής διάλεξης είναι επίκαιρο, ταιριαστό με τον ΟΒΙ και την Ακαδημία του, αλλά και πολύ χρήσιμο εν γένει στην κοινωνία.

Θέματα όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, το IoT (Internet of Things) μπορεί να φαίνονται ξένα και δυσνόητα σε πολλούς. Και σε εμένα φαίνονταν πριν από λίγο καρό, για να είμαι ειλικρινής, είναι όμως ο καινούριος κόσμος που έρχεται. Μάλλον έχει ήδη έρθει, απλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Και σιγά-σιγά θα καταλάβουμε πως η ζωή μας πρόκειται να αλλάξει εντελώς τα επόμενα χρόνια.

Άρα, το να έχουμε μεγαλύτερη εξοικείωση με το τι ακριβώς συμβαίνει και το τι ακριβώς έρχεται, και πώς μπορούμε εμείς να τοποθετηθούμε σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο, έχοντας και μία Κυβέρνηση που το όραμά της είναι να προχωρήσει στην ψηφιακή Ελλάδα και έχει κάνει και μεγάλα βήματα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα για την Ελλάδα της νέα εποχής, αυτά είναι τελικά που έχουν μεγάλη σημασία.

Πρέπει, μάλιστα, να σας πω πως στο νέο ΕΣΠΑ, αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε δεσμεύσει πολύ μεγάλους πόρους για να βοηθήσουμε και τη βιομηχανία και το εμπόριο και την οικονομία μας συνολικά να προχωρήσουν σε αυτή τη νέα εποχή με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Και σ’ αυτή τη νέα εποχή, τόσο η σημερινή ημερίδα όσο και πρωτοβουλίες όπως αυτές που έχει πάρει η Ακαδημία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, είναι πάρα πολύ χρήσιμες.

Για αυτό ήθελα να είμαι παρών, αγαπητέ Γενικέ Διευθυντή του ΟΒΙ, κύριε Κανελλόπουλε. Ήθελα να είμαι εδώ για να δείξω με την αυτοπρόσωπη παρουσία μου το πόσο αυτό το υποστηρίζουμε και το θεωρούμε σημαντικό. Και πως είμαστε εδώ να σας ενθαρρύνουμε και να σας υποστηρίξουμε σε οποιεσδήποτε μελλούμενες πρωτοβουλίες λάβετε προς αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι, λοιπόν, καλή επιτυχία σήμερα, και θα παρακολουθήσω κι εγώ την ημερίδα σας με μεγάλο ενδιαφέρον».            

Ολόκληρη η ομιλία στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=oUf6EaIQ4iU