Τελευταία Νέα
Μαρ 05

Συνάντηση της Υφυπουργού Ανάπτυξης, Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου με την Πρέσβη της Ιρλανδίας

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ιρλανδίας, κα Iseult Fitzgerald και συζήτησαν την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την ανάδειξη των ευκαιριών για επενδύσεις.

 

Η κα Μάνη αναφέρθηκε στο αντικείμενο της αρμοδιότητάς της και στα εν εξελίξει προγράμματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των βιομηχανικών πάρκων. Επισημάνθηκε η σημασία της πρόσφατης ένταξης αυτών των πάρκων στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για τη βελτίωση των υποδομών τους, η οποία θα τα αναδείξει ως ελκυστικούς προορισμούς επενδύσεων.

 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Thessintec στη Θεσσαλονίκη, ένα πρωτοποριακό έργο που αποτελεί παράδειγμα της δυναμικής που προσφέρουν τα βιομηχανικά πάρκα στην ενίσχυση της τεχνολογικής καινοτομίας και στην προσέλκυση διεθνών επενδύσεων.

 

Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας, με αναφορά στα προγράμματα Erasmus, τα οποία ενισχύουν την εκπαιδευτική και πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των δύο χωρών.

 

Παράλληλα, εστίασαν και στο θέμα των ψηφιακών νομάδων, με την Υφυπουργό Ανάπτυξης να επισημαίνει πως «η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για αυτήν την κατηγορία επαγγελματιών».

 

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103332974

Email επικοινωνίας: press@mnec.gr