Τελευταία Νέα
Μαρ 31

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» και στους δημοσιογράφους, κ. Γιάννη Ντσούνο και κ. Χρήστο Κούτρα, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τις ουρές στις τράπεζες:

«Έχει τεράστια σημασία για τη δημόσια υγεία να τηρούνται οι κανόνες. Η σημερινή εικόνα με τις ουρές στις τράπεζες είναι πολύ λυπηρή. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλο κόπο και θα είναι τεράστιο λάθος, την τελευταία στιγμή, να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Πρέπει ο καθένας μας να αυτοπροστατεύεται. Δεν μπορεί το κράτος να έχει έναν αστυφύλακα δίπλα μας ανά πάσα στιγμή».

 

Για τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορονοϊό:

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτές δεν είναι δωρεάν διακοπές πληρωμένες από το κράτος. Είναι μια συμφορά που προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε με υπευθυνότητα, σκληρή δουλειά και σύνεση. Θα πρέπει όλοι «να βάλουμε πλάτη». Όλοι κάτι θα χάσουμε από αυτή την κρίση. Τα αιτήματά μας πρέπει να είναι λογικά».

 

«Τα 2/3 των Ελλήνων παίρνουν, από χθες, αναστολές πληρωμών. Απευθύνομαι στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό των συμπολιτών μου και τους λέω όσοι μπορούν να πληρώσουν, ακόμα και αν έχουν δικαίωμα αναστολής των φορολογικών τους υποχρεώσεων, να το κάνουν. Αν δεν πληρώσει κανένας μας, το κράτος θα «πέσει».

 

Για την επόμενη ημέρα στην ελληνική οικονομία:

«Δεν φοβάμαι. Είμαστε ένας ικανός λαός. Έχουμε ξεπεράσει μια τεράστια κρίση και δείξαμε ότι είμαστε από μέταλλο δυνατό. Διαχειριζόμαστε μέχρι τώρα δύο κρίσεις, το μεταναστευτικό και τον κορονοϊό, με πολύ καλά αποτελέσματα. Ανησυχώ, όμως, και είναι λογικό, γιατί βιώνουμε κάτι πρωτοφανές και πρωτόγνωρο. Εάν καταφέρουμε και διατηρήσουμε μέχρι τέλους το προφίλ της ασφαλούς υγειονομικά χώρας, αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην οικονομία μας. Εάν ξεφύγουμε, θα έχει αρνητική επίδραση».

 

«Πρώτα πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη της υγείας όσο γίνεται με μεγαλύτερη επιτυχία και ταχύτητα. Στο ενδιάμεσο, όλα τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης στοχεύουν στο να μην πεθάνει η ελληνική οικονομία. Την βάζουμε σε “safe mode” και προετοιμαζόμαστε όταν με το καλό μας δώσουν οι λοιμωξιολόγοι το σύνθημα για «λήξη συναγερμού», να είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε πολλά χρήματα στην αγορά για να πάρει μπρος το σύστημα. Αυτό είναι το σχέδιο».

 

Για τη στάση της Ευρώπης στην παρούσα κρίση:

«Ελπίζω η Ευρώπη να λογικευτεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει φρέσκο χρήμα και χωρίς αυτό η κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί. Δεν είναι λογικό οι ΗΠΑ να εγκρίνουν πακέτο 2.2 τρισεκατομμυρίων και η Ευρώπη να τους κοιτάει. Όταν με το καλό η Ευρώπη «ξυπνήσει» και πάρει αυτές τις αποφάσεις που πρέπει,  η ζωή μας θα γίνει ευκολότερη. Ως Κυβέρνηση προετοιμαζόμαστε και για το αρνητικό σενάριο -όπως η Ευρώπη να μη δώσει φρέσκο χρήμα- και για αυτό κινούμαστε όσο πιο ήπια και προσεκτικά γίνεται».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=CcvqMOsJhok