Τελευταία Νέα
Μάι 15

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη Ράνια Τζίμα

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υποψήφιου  βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη Ράνια Τζίμα.

Για το αποτέλεσμα του 1ου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία:

«Φαίνεται ότι ο κύριος Ερντογάν πηγαίνει σε μία δεύτερη νίκη, προφανώς το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είναι μεγάλη νίκη γι’ αυτόν. Δεν θεωρώ ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι δραματικά στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή. Όσο η Ελλάδα είναι ισχυρή, τα πράγματα θα πηγαίνουν καλά. Αν η Ελλάδα είναι αδύναμη, θα έχουμε προβλήματα με την Τουρκία. Αυτά τα τέσσερα χρόνια εργαζόμαστε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να είναι η Ελλάδα ισχυρή και είμαι υπερήφανος που σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρότερη από το 2019».

Για τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα:

«Θέλω να συγχαρώ τον Φρέντι Μπελέρη για τη νίκη του στη Χειμάρρα. Είναι φίλος μου από τα παιδικά μου χρόνια, είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, χαίρομαι που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε δίπλα του. Για να ξέρει ο κόσμος, η καταμέτρηση με τις 19 ψήφους έγινε εφικτή γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση έστειλε παρατηρητές και δεν άφησε κανέναν να κλέψει τη νίκη του Έλληνα Δημάρχου στη Χειμάρρα. Να έχει κουράγιο, όλη η Ελλάδα είναι μαζί του και αυτό το πράγμα που έκανε ο Ράμα θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

Για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και τις διεθνείς συμμαχίες:

«Αν ανησυχεί ο συμπαθέστατος κύριος Φάμελλοςγια τη διεθνή εικόνα της χώρας δεν έχει παρά να διαβάσει τα τελευταία άρθρα της FrankfurterAllgemeine Zeitung που παρουσιάζει την Ελλάδα ως το οικονομικό θαύμα της Ευρώπης, της WallStreet Journal που παρουσιάζει την Ελλάδα ως το οικονομικό θαύμα της Ευρώπης και των FinancialTimes που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως το οικονομικό θαύμα της Ευρώπης. Χαρακτηριστικά ο τίτλος των Financial Times είναι ότι το 2019 η Ελλάδα ήταν ο παρίας της Ευρώπης, το 2023 είναι πρωταγωνιστής. Άρα, μια χαρά έχει βελτιωθεί η εικόνα στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στις διεθνείς συμμαχίες της χώρας για την εξωτερική πολιτική, θέλω να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη συμφωνία με τη Γαλλία, καταψήφισε τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καταψήφισε τα Rafale και καταψήφισε τις Belharra. Άρα, μην ανησυχείτε, αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά που ξέρουμε καλά και να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή».

Για το ενδεχόμενο Κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη κάλπη:

«Θα σεβαστούμε το Σύνταγμα αλλά για να μην λέμε ψέματα στον κόσμο, με βάση τις δηλώσεις των κομμάτων, η δυνατότητα σχηματισμού κυβερνήσεως από τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν φαίνεται πιθανή. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έβαλε τη βόμβα της απλής αναλογικής. Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί για να είναι αριστεροί κάτι δεν καταλαβαίνουν καλά στη ζωή. Γιατί δείτε τι συμβαίνει. Ομνύουν στην απλή αναλογική όλοι οι αριστεροί, θεωρούν αξιακά το καλύτερο εκλογικό σύστημα αλλά κανένας τους δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν. Όταν σου αρέσει η απλή αναλογική εκ προοιμίου λες θέλω να κάνω συνεργασία. Εδώ έχουμε ΜεΡΑ25, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν. Άρα, τι απλή αναλογική; Εμείς θέλουμε ισχυρή Κυβέρνηση για αυτό και πιστεύουμε στο bonus, για αυτό και πιστεύουμε ότι το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να πάμε σε δεύτερες εκλογές και να έχουμε ισχυρή Κυβέρνηση».

Για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στη δεύτερη κάλπη:

«Αρνούμαι κατηγορηματικά να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο πρόβλεψης της δεύτερης κάλπης. Οι εκλογές είναι την Κυριακή. Μετά θα τα δούμε όλα. Η Νέα Δημοκρατία θα έχει μια μεγάλη νίκη την Κυριακή. Για αυτό είμαι απολύτως βέβαιος».

Για το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ:

«Από τη στιγμή που ο κύριος Ανδρουλάκης έχει πει δεν δέχομαι Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ούτε και τον Τσίπρα για να είμαι ειλικρινής, επειδή εμείς δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις και είμαστε ξεκάθαροι, Πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Εάν ο όρος του ΠΑΣΟΚ είναι “δεν δέχομαι τον αρχηγό του πρώτου κόμματος για Πρωθυπουργό”, δεν έχουμε να πούμε απολύτως τίποτα με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχει την ίδια ρητορική ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ από ότι έχω καταλάβει συζητάει να κάνει Κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ χωρίς Πρωθυπουργό τον Τσίπρα, αυτό όμως είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία λέμε “Πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος”, πιστεύουμε ότι πρώτο κόμμα την Κυριακή θα είναι η Νέα Δημοκρατία, άρα, Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την ώρα που λέει όχι ο Ανδρουλάκης, πάμε παρακάτω».

Για τον Κώστα Καραμανλή:

«Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα ήταν ένας πολύ καλός Υπουργός. Εγώ αν ήμουν στις Σέρρες, θα τον ψήφιζα, γιατί έχω δει ότι ήταν πραγματικά πολύ καλός υπουργός. Η παραίτηση ήταν ανάληψη πολιτικής ευθύνης συνολικά του πολιτικού συστήματος για ένα τραγικό δυστύχημα. Δεν έφταιγε ο Καραμανλής για το δυστύχημα, μην τρελαθούμε τώρα».

Για το ζήτημα των υποκλοπών:

«Η υπόθεση είναι στην ελληνική δικαιοσύνη. Όταν η ελληνική δικαιοσύνη αποφανθεί θεσμικά τότε θα με καλέσετε να σχολιάσω. Προς το παρόν η παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ή του Υπουργού Χατζηδάκη ή οποιουδήποτε άλλου έχει ακουστεί, έχει γίνει από την ΕΥΠ με τη νόμιμη διαδικασία. Ποια νόμιμη διαδικασία; Αυτή που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν θέλουμε να μαθαίνουμε τους λόγους που παρακολουθεί η ΕΥΠ τα τηλέφωνα, να τις πούμε φανερές υπηρεσίες και όχι μυστικές υπηρεσίες».

Για το έργο στο Υπουργείο Ανάπτυξης:

«Παραλάβαμε τρία ναυπηγία κλειστά και παραδίδουμε τρία ναυπηγεία ανοιχτά. Παραλάβαμε την Ελλάδα 19η στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, την παραδίδουμε 1η. Σήμερα έβγαλε η Κομισιόν τα ποσοστά επενδύσεων της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και της περιόδου Νέας Δημοκρατίας. Εμένα που με έλεγε ειρωνικά ο κύριος Τσίπρας «Υπουργό Υπανάπτυξης», ακούστε το σκορ. Σύμφωνα με την Κομισιόν, την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ οι επενδύσειςανέβαιναν κάθε έτος 0,60%. Επί Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Παπαθανάση οι επενδύσεις ανέβαιναν 7,65%. Επί Τσίπρα η οικονομική δραστηριότητα έπεσε 6,5%, επί Μητσοτάκη ανέβηκε 7,85%.14 μονάδες διαφορά. Βρήκαν 400.000 άνθρωποι δουλειά. Ανοίξαμε επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις που πήγαιναν για κλείσιμο, σώθηκαν. Το Ελληνικό προχωράει. Ο κόσμος έχει καλύτερη ζωή. Αυτά ενδιαφέρουν τους Έλληνες. Και για αυτό ζητώ από τους συμπολίτες μου την Κυριακή τονσταυρό τους. Θέλω την ψήφο εμπιστοσύνης τους για να μπορέσω να συνεχίσω αυτή την καλή δουλειά».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=QzbL2aToGSI