Τελευταία Νέα
Ιαν 31

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όταν κατατίθεται μία πρόταση δυσπιστίας, οι Υπουργοί μιλούν για το δικό τους χαρτοφυλάκιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Τσίπρα γιατί μουέδωσε την ευκαιρία, το βράδυ του Σαββάτου, να παρουσιάσω τι έχουμε πέτυχει στον τομέα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της οικονομίας.Ξεδιπλώσαμε το σύνολο της κυβερνητικής μας θητείας αυτά τα 2,5 χρόνια. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο να βλέπει ο ελληνικός λαός τη διαφορά για να καταλαβαίνει. Πιστεύω ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Για την κακοκαιρία «Ελπίς»:

«Το φαινόμενο της «Ελπίδος» για τα ελληνικά δεδομένα ήταν ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο στο οποίο το κράτος μας δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Ότι έγινε λάθος στην Αττική Οδό και ότι έπρεπε να έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από την Κυριακή το βράδυ, νομίζω το έχουμε καταλάβει όλοι. Εκεί έγινε λάθος. Και για αυτό το λάθος ζήτησε συγγνώμη ο κύριος Πρωθυπουργός».

«Είδα χθες εικόνες από την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, το ισχυρότερο κράτος του πλανήτη, να έχουν μείνει εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα και δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα κολλημένα στο χιόνι. Υπάρχουν καιρικά φαινόμενα που είναι υπεράνω των δυνάμεων των κρατών».

Για το περιστατικό με τον κ. Πολάκη:

«Είναι δυνατόν ένας πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Βουλευτής της αριστεράς, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το ήθος, την ακεραιότητα κτλ, να έρχεται και να με απειλεί; Δεν γίνεται νακάνουμε τη Βουλή βόθρο επειδή ο κ. Πολάκης είναι αυτού του επιπέδου».

«Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ που είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που λέτε ότι είστε διάδοχοι του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, του Λεωνίδα Κίρκου, σας εκφράζει ένας άνθρωπος που μπαίνει στο καφενείο της Βουλής και συμπεριφέρεται έτσι; Δεν πρέπει να πάρετε επιτέλους μέτρα;».

Για τον Μένιο Φουρθιώτη:  

«Θέλετε στα σοβαρά να καταστήσουμε κεντρικό πρωταγωνιστή του πολιτικού μας συστήματος τον Μένιο Φουρθιώτη; Ο κύριος Τσίπρας υιοθέτησε όλα τα «τρολ» του Τwitter και από τα 40 λεπτά της ομιλίας του τα 20 ήταν για τον  Φουρθιώτη.Πιστεύετε ότι σήμερα οι Έλληνες που ψάχνουν να βρουν δουλειά, που θέλουν να ανέβει το εισόδημά τους, που θέλουν να γυρίσει το παιδί τους από τοεξωτερικό, που θέλουν να αντιμετωπίσουμε τηνακρίβεια, τους ενδιαφέρει ο Μένιος Φουρθιώτης;»

«Είναι δυνατόν την περασμένη εβδομάδα η μεγαλύτερη τράπεζα του πλανήτη, η JP Morgan, να έχει φέρει στην Ελλάδα 1,1 δισεκατομμύρια δολάριακαι εμείς αντί να μιλάμε για αυτό, να μιλάμε για τον Μένιο Φουρθιώτη; Αυτό χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, την αποτυχία και την ανυπαρξία τους».

«Το να μιλάει κάποιος με κάποιον ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είναι ποινικό αδίκημα. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό. Και ο κύριος Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κάνει κουτσομπολιό. Εάν κάποιος έχει να καταγγείλει κάποια παράνομη πράξη πολύ ευχαρίστως να διερευνηθεί. Αλλά μην φτάσουμε σεένα σημείο που ο ένας θα εκβιάζει τον άλλον, τι μου είπες στο τηλέφωνο προχθές.  Γιατί τότε δεν θα μπορεί να μιλάει κανείς με κανέναν».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=xpFE8b54pYE