Τελευταία Νέα
Σεπ 21

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το επερχόμενο κύμα ανατιμήσεων:
«Όλα τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και αυτά που θα πάρει και στην πορεία αν χρειαστούν, είναι ώστε με τις μειώσεις των φόρων των ασφαλιστικών εισφορών και των άλλων μέτρων, να αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα του Έλληνα, ώστε οι όποιες αυξήσεις έρθουν το τετράμηνο να απορροφηθούν από αυτή την αύξηση του εισοδήματος. Και έτσι ερχόμαστε εμείς και λέμε στην Ελληνίδα νοικοκυρά και τον Έλληνα καταναλωτή: Μη φοβάσαι, διότι αυξήσεις μπορεί να δεις στα ράφια, αλλά επειδή θα πληρώνεις λιγότερους φόρους, τελικά στην τσέπη σου θα δεις περισσότερα λεφτά».

Για την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης:
«Αυτό δεν είναι πολιτικό ζήτημα. Είναι ιατρικό ζήτημα. Όταν μας πουν οι γιατροί ότι πρέπει να την κάνουμε, θα την κάνουμε».

Για τους ανεμβολίαστους:
«Πιστεύω ακράδαντα ότι το κομμάτι αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα που είναι ανεμβολίαστοι, εκφράζουν κατά βάση ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι ενάντια στη λογική. Σε αυτή λοιπόν την κατηγορία των ανθρώπων, είτε η ακροδεξιά, είτε η ακροαριστερά αποτελεί προνομιακό χώρο».

«Αν η Νέα Δημοκρατία είχε έναν βουλευτή που επί σειρά μηνών έλεγε ότι είναι κατά του εμβολιασμού και ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον είχε αφήσει στη θέση του; Αυτό δεν το έκανε κανένας δικός μας βουλευτής. Αυτό το έκανε μόνο ο Πολάκης».

Για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού:
«Είναι πολύ δύσκολο να ισορροπήσεις το σκοινί μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων που πρέπει να πάρεις και στον σεβασμό συνταγματικών ελευθεριών που είναι απολύτως αυτονόητες και σεβαστές. Η πανδημία μας έφερε μπροστά σε διλήμματα που είχαν πολύ δύσκολες απαντήσεις. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει σε ένα πολύ λεπτό σκοινί».

«Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς δεν ήταν αυταρχισμός, γιατί ήταν αναγκαστικό δεδομένο να προστατεύσουμε τη ζωή των ανθρώπων που έμπαιναν στα νοσοκομεία. Η υποχρεωτικότητα πήγε σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Δεν έχει τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας. Εκεί που μπορεί η Κυβέρνηση να σεβαστεί την επιλογή των ανθρώπων να μην εμβολιαστούν, το κάνει. Δεν είμαστε τύραννοι».

«Ο επιδημιολογικός δείκτης θα κρίνει εάν θα χρειαστεί επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους. Προς το παρόν η πανδημία φαίνεται να πηγαίνει καλά και οι προβλέψεις ότι σήμερα θα είχαμε 7.000 ή 8.000 κρούσματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

Για τις τουρκικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο:
«Υπάρχει αυτή η προκλητική συμπεριφορά από την πλευρά της Τουρκίας. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι αυτές που ξέρουμε. Η Κυβέρνηση μας το χειρίζεται με μεγάλη προσοχή και με μία επιτυχημένη στρατηγική να μεταβάλουμε τις όποιες διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας σε διαφορές Ευρώπης -Τουρκίας».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια για τους εξής δυο λόγους: Πρώτον, διότι οι διεθνείς μας συμμαχίες είναι πλέον πολύ ισχυρές και δεύτερον, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ. Το όπλο της ισχύος η Ελλάδα το έχει στο τραπέζι».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραιτηθεί από κανένα από τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι ένα θέμα από το οποίο η Ελλάδα ουδέποτε έχει παραιτηθεί, ουδέποτε έχει πει πότε θα το ασκήσει. Είναι δικαίωμά μας να το ασκήσουμε όποτε θέλουμε. Εμείς θα καθορίσουμε το συμφέρον μας, όχι η Τουρκία και οι προβοκάτσιες της».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link: