Τελευταία Νέα
Απρ 26

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ Alpha 98.9

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, στην εκπομπή «Τρίποντο στην Οικονομία» και τον δημοσιογράφο κ. Χάρη Ντιγριντάκη, στον ρ/σ Alpha 98.9, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης:

«Είναι η συνέχεια του νόμου που ψηφίσαμε πριν από δέκα μέρες. Αφορά στα υπόλοιπα θέματα που έχουν μείνει, θέματα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.  Δηλαδή μια ολόκληρη διαδικασία απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».

 

«Έχουν εξειδικευτεί οι δραστηριότητες. Έχει να κάνει με μονάδες ιαματικής θεραπείας, με σχολές οδηγών, είναι περίπου 100 επαγγέλματα. Η αδειοδότηση θα γίνεται με γνωστοποίηση και όχι με έγκριση. Όπως λέει και η πλατφόρμα του “Νotify Βusiness” το να ιδρύεις μια επιχείρηση στην Ελλάδα είναι πλέον πάρα πολύ εύκολο, δεν είναι όπως παλιά».

 

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο:

«Θα υπάρξει νέος Αναπτυξιακός Νόμος στο επόμενο νομοσχέδιο. Θα μπει σε δημόσια διαβούλευση ίσως μέχρι το τέλος Μαΐου».

 

 

 

Για την αύξηση των κρατικών ενισχύσεων:

«Ο νέος χάρτης που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2022 δίνει σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας αυξημένα ποσοστά κρατικών ενισχύσεων.  Κάναμε διαπραγμάτευση πάνω από 6 μήνες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα βοηθήσουμε σημαντικές περιοχές της Ελλάδας. Στη Δυτική Μακεδονία, στον νομό Αρκαδίας, στην Κρήτη, στο Βόρειο και στο Νότιο Αιγαίο έχουμε αύξηση 25 μονάδων».

 

Για το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα:

«Έχουμε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι εκθέσεις των ξένων οίκων είναι εξαιρετικά καλές για την Ελλάδα. Στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στα logistics και στον τουρισμό το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά μεγάλο. Και όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κάθε γύρος έχει  6 με 8 συμμετέχοντες».

 

Για την αγοραστική κίνηση το Σ/Κ:

«Πήγε πάρα πολύ καλά. Ενώ όλη την περασμένη εβδομάδα η αγορά ήταν “παγωμένη”, το Σαββατοκύριακο, ειδικά το Σάββατο,  πήγε πάρα πολύ καλά. Βλέπω τους συνολικούς τζίρους από το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών, οπότε έχω εικόνα για το τι πραγματικά γίνεται.».

 

Για το αν θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για τον τουρισμό:

«Είναι τελείως βέβαιο ότι θα κάνουμε και ειδικό πρόγραμμα για τον τουρισμό. Μας ενδιαφέρει πολύ ο τουρισμός και σίγουρα θα κάνουμε κάτι».

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=Oip_3loP2Y4