Τελευταία Νέα
Φεβ 01

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Παύλου Πολάκη για την υπόθεση της Novartis

 

 

 

 

 

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλου Πολάκη, στην υπόθεση της Novartis:

 

«Κύριε Πρόεδρε, είναι μια στιγμή που πρέπει όλοι να δείξουμε μια σοβαρότητα. Σας ευχαριστώ για την αναφορά σας στο χθεσινό μου αίτημα που είναι καταγραφέν στο βίντεο που έπαιζε το πρωί σε όλα τα κανάλια, προς τον χθεσινό Προεδρεύοντα, να μη διακοπεί η ομιλία του κυρίου Πολάκη.

Πάντα η άποψή μου για τη Βουλή και τα 15 χρόνια που είμαι εδώ, ήταν ότι η Βουλή είναι χώρος δημόσιου διαλόγου και καμία φορά και συγκρούσεων. Γιατί έτσι δημιουργείται και η σύνθεση.

Επίσης, θέλω να ξεκαθαρίσω στο Σώμα και στον ελληνικό λαό που μας παρακολουθεί, ότι εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα απ’ όλα αυτά που λέει ο κύριος Πολάκης. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Απευθύνομαι, όμως, σε όλους τους συναδέλφους από όλες τις πτέρυγες. Δεν βλέπω εδώ τον κύριο Τζανακόπουλο που πριν φώναζε να δώσω την πράξη αρχειοθετήσεως μου. Την πράξη την είχα από χθες φέρει μαζί μου για να τη δώσω, θα τη δώσω σήμερα προφανώς.

Όμως, να ξεκαθαρίσουμε εδώ πέρα κάποια πράγματα. Η πράξη αρχειοθέτησης την οποία ζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιοι εξ αυτών, εν πάση περιπτώσει, όπως γνωρίζετε περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ποτέ η δικαιοσύνη δεν τη δίνει σε κανέναν παρά μόνο στον ενδιαφερόμενο.

Άρα, η κατάθεσή των Βουλευτών σας, κύριε Ραγκούση, για να δοθεί με τη διαδικασία της καταθέσεως εγγράφων, γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι είναι παράνομη. Εάν ένας δικαστής έδινε στη Βουλή τη δική μου πράξη αρχειοθετήσεως χωρίς τη δική μου συναίνεση, θα παραβίαζε όλα τα προσωπικά μου δεδομένα. Το κάνατε μόνο και μόνο για να δείξετε για άλλη μια φορά το πραγματικό σας ήθος.

Καταθέτω λοιπόν το σύνολο της πράξεως αρχειοθετήσεως στη Βουλή των Ελλήνων, γιατί δήθεν είχα να κρύψω κάτι. Αυτή η πράξη αρχειοθετήσεως είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία. Ύμνος. Διότι δεν αρχειοθετεί για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας λόγω παραγραφής, που θα μπορούσε. Αλλά εξετάζει τις τιμές όλων των φαρμάκων της Novartis και πως τιμολογήθηκαν επί των ημερών μου με έναν προς έναν τους νόμους μου και μία προς μία όλες τις υπουργικές μου αποφάσεις. Και καταλήγει ότι όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει τη Novartis, αλλά την έχω βλάψει.

Δεν έχω κανένα σκοπό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να απαντήσω σε ένα προς ένα σε όσα είπε προηγουμένως ο κύριος Πολάκης και θα πω και το γιατί, μήπως συνεννοηθούμε.

Είπατε κύριε Ραγκούση – εγώ λέω ότι είστε υποκριτής- ότι σας ενδιαφέρει το κράτος δικαίου. Με συγχωρείτε, σε ένα κράτος δικαίου πως λύνουμε μία διαφορά;

Ο κύριος Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι εγώ δωροδοκήθηκα από τη Novartis. Εγώ λέω ότι είμαι αθώος και δεν δωροδοκήθηκα από τη Novartis. Πως λύνεται αυτή η μεταξύ μας διαφορά σε ένα κράτος δικαίου, κύριε Ραγκούση; Με «τσίγκινα σωβρακάκια»;  Ή λύνεται με τον θεσμικό τρόπο;

Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν συστήσατε Προκαταρκτική Επιτροπή για τη Novartis; Μάλιστα σε εκείνη τη συζήτηση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, εγώ παραιτήθηκα της παραγραφής μου και ζήτησα να γίνει ειδικό δικαστήριο για μένα, βάσει του άρθρου 5, της παραγράφου 86.

Τότε η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να το κάνει και ξέρετε τι αποφάσισε  η προκαταρκτική; Ότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Βουλή να κρίνει ποινικά ζητήματα δωροδοκίας και το στέλνει στη δικαιοσύνη για αποφανθεί η δικαιοσύνη. Αυτή είναι η απόφαση της δικής σας Προκαταρκτικής Επιτροπής.

Τα στείλατε λοιπόν στη δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη απεφάνθη.

Προσέχετε τώρα μερικά απλά πράγματα, γιατί θέλω μετά να έρθω στο ΚΙΝΑΛ. Η δικαιοσύνη δεν απεφάνθη, όπως ψευδώς λέει ο κύριος Πολάκης, ότι αυτό δεν σημαίνει αθώωση, ότι είμαι αθώος. Αθώος, κυρίες και κύριοι, ήμουν σε όλη αυτή την περίοδο από την αρχή.  Αθώος στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος του δυτικού κόσμου, κύριε Ραγκούση, επειδή σας ενδιαφέρει δήθεν το κράτος δικαίου, είναι ο κάθε συμπολίτης μας είτε τον συμπαθούμε είτε όχι, είτε είναι πολιτικός μας αντίπαλος είτε όχι, είτε έχει τσιριχτή φωνή είτε όχι, μέχρι να καταδικαστεί σε δικαστήριο.

Στη δική μου περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα.  Εμένα επί 5 χρόνια με ήλεγξε η Εισαγγελεύς Διαφθοράς η κυρία Τουλουπάκη και ο Εισαγγελεύς Οικονομικού Εγκλήματος κύριος Μπαρδάκης για να καταλήξουν στο αν υπάρχουν, προσέξτε, αποχρώσες ενδείξεις για να οδηγηθώ σε κατηγορία.  Και μετά από 5 χρόνια κατέληξε ο Εισαγγελεύς ότι δεν βρήκαν ούτε αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθώ.  Όχι αν είμαι αθώος, αθώος είμαι ούτως ή άλλως ακόμα και αν είχα κατηγορηθεί.

Τώρα το να κάνουμε μαθήματα πολιτικής δικονομίας στον κύριο Πολάκη ότι η πράξη αρχειοθετήσεως είναι μια και ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία και μειοψηφία, νομίζω είστε αρκετοί δικηγόροι στην αίθουσα να μπορέσετε να τα εξηγήσετε. Δεν είναι δικαστήριο για να έχει πλειοψηφία και μειοψηφία.  Υπήρχαν τρεις επίκουροι εισαγγελείς, ένας επόπτης και ο οικονομικός εισαγγελέας.  5 εν τω συνόλω. Στους 5 οι 4 είπαν να αρχειοθετηθώ κατευθείαν και η μια δεν είπε να μην αρχειοθετηθώ, προσέξτε. Ξέρετε τι είπε; Ότι η ποινική δικονομία παράγραφος τάδε λέει ότι πριν αποφασίσουμε την αρχειοθέτηση πρέπει να ζητήσουμε εξηγήσεις από τον ελεγχόμενο. Και αυτή ήταν η άποψή της και για τους προηγούμενους 7 που είχε αρχειοθετήσει η κυρία Τουλουπάκη.

Ποτέ δεν είπε αυτή η μια ότι εγώ δεν πρέπει να αρχειοθετηθώ. Ούτε αυτή βρήκε φυσικά απολύτως τίποτα εναντίον μου.

Σας παραπέμπω δε στην κατάθεση του επίκουρου εισαγγελέως κυρίου Τζούρου, του συνεργάτη της κυρίας Τουλουπάκη στη γνωστή υπόθεση που οδηγήθηκε τελικά στην δίωξη κατά της κυρίας Τουλουπάκη από τον εισαγγελέα, όπου ο κύριος Τζούρος κατέθεσε ότι ουδέν βρήκαμε κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για τη Novartis.  Αυτά κατέθεσε στον εισαγγελέα κύριο Ζαχαρή ο κύριος Τζούρος.

Τουλουπάκη, Ζαχαρής και 5 εισαγγελείς τώρα, σύνολο 7, δεν βρήκανε για εμένα ούτε μια αποχρώσα ένδειξη για να με παραπέμψουν. Και ακόμα εδώ συζητάμε αν είμαι αν είμαι ένοχος για τη Novartis;

Απευθύνομαι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην ανθρωπιά σας αφού δεν έχετε καμία θεσμικότητα.  Δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω για να σταματήσετε να μου μιλάτε για τη Novartis, που θέλετε να πάω; Θέλετε να πάω στο Βατικανό, θέλετε να πάω στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών; Τι είναι αυτό που θα ικανοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ανάρτηση για τις μίζες της Novartis και έχει τη φάτσα μου;  Το πρόσωπό μου; Τι πρέπει να κάνω αλήθεια;  Ανθρώπινα πείτε μου.  Με κατηγορείτε ότι τα έχω πάρει από τη Novartis και επί 5 χρόνια μου έκαναν έλεγχο στη δικαιοσύνη.  Έχουν όλους τους λογαριασμούς μου μέσα στην πράξη αρχειοθετήσεως και λένε ότι δεν βρήκαν τίποτα.

Τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε; Πρέπει να κάνουμε ένα ειδικό σώμα δικαστηρίου με πρόεδρο τον Πολάκη και εισαγγελέα τον Βαξεβάνη για να είστε ήσυχοι προφανώς.

Αλλά όταν, κύριε Ραγκούση, αρνείστε να μου ζητήσετε συγγνώμη επειδή με είπατε κλέφτη, εγώ δεν είπα να μην μιλήσουμε για τις πολιτικές αιτίες του σκανδάλου Novartis. Εμένα μου αρέσει πολύ να κάνω αυτή τη συζήτηση στη Βουλή, είμαι πολύ πρόθυμος να συμμετάσχω.

Ξέρετε, είμαι Υπουργός Υγείας που επί θητεία του είχαμε τη χαμηλότερη φαρμακευτική δαπάνη των τελευταίων 20 ετών, 1.914.000.000.  Ο ΣΥΡΙΖΑ την παρέδωσε 100.000.000 υψηλότερη.

Τι να μου πείτε εμένα για τη Novartis και τις πολιτικές ευθύνες;  Η χαμηλότερη δαπάνη στην ιστορία είναι επί δικής μου θητείας. Η μόνη χρονιά που η Novartis είχε ζημίες είναι επί δικής μου θητείας. Το λέω για όσα ακούστηκαν προηγουμένως, αν και επαναλαμβάνω αυτά κρίθηκαν στο σώμα που εσείς υποκριτικά λέγατε όταν είχατε την πλειοψηφία ότι είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει.  Την ελληνική δικαιοσύνη. Και τώρα που το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει έκρινε, δεν σας κάνει η ελληνική δικαιοσύνη. Τώρα θέλετε τον Πολάκη.

Επειδή όμως είπατε κάτι για το βίντεο που διέρρευσε εχθές. Εγώ ξέρετε έχω, πάσχω, αυτό είναι η μεγάλη μου αδυναμία, δεν μπορώ να αφήνω τίποτα αναπάντητο.

Πρώτα από όλα εγώ δεν διέρρευσα το βίντεο στους δημοσιογράφους.  Τράβηξα το βίντεο και το έστειλα σε αρκετούς φίλους μου. Ποιος το έδωσε στους δημοσιογράφους δεν γνωρίζω. Όμως, δεν είχα συναίσθηση ότι θα σας πείραζε τόσο και θα σας πω και γιατί κύριε Ραγκούση.  Την ώρα που έβγαινε το βίντεο στα sites ο κύριος Πολάκης στο Facebook ανέβαζε φωτογραφίες από το βήμα που είχε κάνει κατάληψη. Πάρτε το για τα πρακτικά.

Δεν ήξερα ότι το πρόβλημά σας ήταν ότι τον θέλατε μόνο ανφάς και όχι προφίλ.  Δεν το είχα καταλάβει.  Και η κυρία Ελευθεριάδου θυμάμαι εχθές τράβαγε βίντεο και λοιπόν και τι έγινε; Η συνεδρίαση είχε διακοπεί και δεν υπάρχει κανένα άρθρο στον κανονισμό που να το απαγορεύει.  Άρα, άλλη μια υποκρισία σας.

Αλλά τώρα θα μου επιτρέψετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και αυτό το θεωρώ το πιο σοβαρό, γιατί όλα τα άλλα δεν έχουν και μεγάλη σημασία με τον κύριο Πολάκη, νομίζω παρά ασχοληθήκαμε.

Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση από όλα είναι ότι δεν είχε ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ το κουράγιο να τον ψέξει για αυτό το ομοφοβικό σχόλιο για το «τσίγκινο σωβρακάκι». Το οποίο εχθές το βράδυ πήγε να ανακαλέσει στο «ΚΟΝΤΡΑ», ενώ ελέχθη ενώπιον 30 βουλευτών και 20 δημοσιογράφων. Είστε το κόμμα που υποτίθεται μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, τα gay pride και όλα τα υπόλοιπα και ένας βουλευτής σας λέει στη Βουλή: «να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι». Και ούτε αυτό δεν μπορέσατε να πάτε να καταδικάσετε. Τόσο υποχείριά του είστε.

Έρχομαι όμως σε αυτό που θεωρώ πραγματικά σοβαρό, κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ.  Κύριε Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλε, ντρέπομαι.  Εγώ με το ΚΙΝΑΛ έχω δώσει αγώνες – και προσωπικά με εσάς μαζί.  Έχουμε βρεθεί μαζί στην ίδια κυβέρνηση, έχουμε δώσει κοινούς αγώνες για να μείνει η χώρα στο ευρώ.

Θα με θυμάστε σίγουρα ως Βουλευτή του ΛΑΟΣ τότε που όταν εδώ σε αυτή τη Βουλή σας έβριζαν ως δωροδοκηθέντες από τα CDS ήμουν ο πρώτος Βουλευτής που σηκώθηκα και σας υπερασπίστηκα ή δεν το θυμάστε;

Και βγάζετε μία ανακοίνωση και κάνει μία ομιλία εδώ πέρα η Κοινοβουλευτική σας Εκπρόσωπος που εξισώνει εμένα με τον Πολάκη; Εξισώνει το θύτη με το θύμα και δεν ντρέπεστε;

Ο κύριος Βενιζέλος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μην γελάτε καθόλου. Δεν έχετε ζήσει αυτά που ζήσαμε εμείς εδώ, κυρία μου. Να μην γελάτε καθόλου.

Λοιπόν, ακούστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για την ιστορική αλήθεια και για τη σημερινή κατάντια του ΚΙΝΑΛ, ακούστε. Ο κύριος Βενιζέλος έκανε μία ανάρτηση προχθές πολύ δηκτική για τον Πρωθυπουργό και για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα της Novartis στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και είπε ότι «κακώς ο Πρωθυπουργός δεν μίλησε και για 10 πολιτικά πρόσωπα».

Εγώ αντιλαμβάνομαι την οργή του κυρίου Βενιζέλου. Ο κύριος Βενιζέλος είναι ένας από τους 10 που μας τσουβάλιασε ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα Ρασπούτιν για να μπορέσει να κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές. Άλλο αν αυτό δεν τους βγήκε. Όμως, ο κύριος Πρωθυπουργός μίλησε ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να δώσει την ευκαιρία και στον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να κάνει μία παρόμοια δήλωση. Πού είναι ο κύριος Ανδρουλάκης για τη Novartis; Πού είναι;

Και δεν λέω πού είναι γιατί δεν είναι στη Βουλή γιατί δεν είναι Βουλευτής, αυτό θα διορθωθεί στις επόμενες εκλογές. Πού είναι επί της ουσίας στο δημόσιο λόγο; Ούτε μία δήλωση για τη Novartis ο κύριος Ανδρουλάκης.

Και όχι μόνο δεν κάνει δήλωση, αγαπητέ Βαγγέλη Βενιζέλο, απευθύνομαι σε εσένα και σου λέω ότι μας αδίκησες αλλά δυστυχώς σε αδικεί το ίδιο σου το κόμμα. Διότι όταν, κύριοι, του ΚΙΝΑΛ εξισώνετε εμένα με τον Πολάκη προδίδετε τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ξέρετε για ποιο λόγο; Γιατί ο Πολάκης ήταν αυτός που κατηγόρησε και τον Βενιζέλο ότι τα έπαιρνε ή δεν το έχετε ακούσει;

Όταν, λοιπόν, δεν μπορείτε να κάνετε τη στοιχειώδη διάκριση… Να φέρω το πρόσφατο περιστατικό. Το είδατε όλοι οι συνάδελφοι. Εγώ ήμουν καθισμένος στο εντευκτήριο και έπινα τον καφέ μου και ήρθε κάποιος από πίσω μου και με εξύβρισε και εγώ το μόνο που του είπα είναι ότι θα του κάνω αγωγή στα δικαστήρια. Είμαστε το ίδιο; Ο θύτης και το θύμα είναι το ίδιο;

Εχθές με εξύβριζε επί 8 λεπτά και δεν τον κοίταξα καν, δεν τον διέκοψα ένα δευτερόλεπτο και συνέχιζε να με βρίζει άλλα 10 λεπτά σήμερα. Είμαστε το ίδιο; Και κάνετε αυτή τη δήλωση την κατάπτυστη; Όταν το ίδιο σας το κόμμα έχει στοχοποιηθεί για τη Novartis με τον Ανδρέα τον Λοβέρδο όσο και εγώ; Ντροπή.

Είμαι – να ξέρετε, κυρία συνάδελφε -, 15 πια χρόνια βουλευτής. Με τιμά ο ελληνικός λαός σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και πάντα με περισσότερες ψήφους από την προηγούμενη φορά και τον ευχαριστώ για αυτό.

Όμως η πολιτική δεν μπορεί να είναι μόνο πολιτική τακτική. Δεν μπορεί να είναι μόνο πώς θα ανεβούμε στην επόμενη δημοσκόπηση ή πώς θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση ή έστω συγκυβερνήτες.

Η πολιτική δεν μπορεί να διαχωρίζεται από το ήθος. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται από την αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται από τη μνήμη. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται από τις αρχές. Εάν με εξισώνει το ΚΙΝΑΛ με τον Πολάκη, τότε θα πρέπει να εξηγήσει πώς ήταν με έναν Πολάκη στην ίδια κυβέρνηση επί τόσα χρόνια.

Όμως, θέλω να είμαι ξεκάθαρος τώρα προς τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω ιδιαιτέρως να σας ευχαριστήσω όλους σας, καθένα προσωπικά και όλη τη Νέα Δημοκρατία για την ηθική στήριξη που μου έδωσε αυτά τα 5 χρόνια.

Όπως θα δείτε στην πράξη αρχειοθετήσεως που φώναζε ο κύριος Τζανακόπουλος – εγώ την είχα να την δώσω από εχθές – «Γιατί δεν την δίνεις; Τι έχεις να κρύψεις;».

Ξέρετε ποιος είναι ο κύριος Τζανακόπουλος; Αυτός που είχε πάει στην εισαγγελέα Τουλουπάκη ένα βράδυ πριν για να πάρει το φάκελο. Αυτός ο άνθρωπος που είχε πάει ένα βράδυ πριν για να πάρει το φάκελο, πριν γίνει γνωστό στο πανελλήνιο το σχέδιο, έλεγε σε εμένα: «Πού είναι η πράξη αρχειοθέτησης;». Εγώ την είχα στα χέρια μου από εχθές για να την καταθέσω, λες και έχω να κρύψω τίποτα. Αυτή η πράξη αρχειοθέτησης ίσως είναι το μεγαλύτερο παράσημο της πολιτικής μου σταδιοδρομίας.

Κανένας Υπουργός στη μεταπολίτευση δεν έχει ελεγχθεί στο βάθος που έλεγξαν εμένα. Μέχρι τα 200 ευρω μου έχουν βρει στους λογαριασμούς μου. Εφτά εισαγγελείς, δεν βρήκαν ούτε μία αποχρώσα ένδειξη εναντίον μου. Λυπούμαι που δεν είχα την έγκριση του εθνικού εισαγγελέα Πολάκη. Επειδή είπατε ότι κάνουμε bullying στους δικαστές, έτσι όπως καθόμουν, τύπωσα 5-6 posts από το Facebook του Πολάκη διαφορετικά που βρίζει τους δικαστές με ονοματεπώνυμα, τα σπίτια, τις διευθύνσεις τους τα πάντα. Το καταθέτω στα πρακτικά. Έτσι, γιατί καμία φορά θα μας βγάλετε και τρελούς στην αίθουσα αυτή.

Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Βλέπω απέναντί μου τον Θοδωρή Ρουσσόπουλο και θέλω να του πω ότι συμπάσχω μαζί του, ξέρετε γιατί; Ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος είναι ένας που στοχοποιήθηκε πριν από εμένα για το «σκάνδαλο Βατοπεδίου».

Θυμάστε τι έλεγαν για τον Ρουσσόπουλο; Αθωώθηκε από όλα. Ένας του ζήτησε συγγνώμη; Ούτε ένας. Ξέρετε γιατί; Γιατί στην  προσπάθεια να κερδίσετε την εξουσία χάνετε την ανθρωπιά σας.

Θέλω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι από τη Νέα Δημοκρατία, να σας πω εμείς να μην το κάνουμε ποτέ αυτό. Εμείς είμαστε η παράταξη των εθνικών αρχών.

Και ναι, θέλω να πω και αυτό το τελευταίο, εγώ είμαι 15 χρόνια βουλευτής εδώ, υπάρχει κάποια μέρα που ντρέπομαι για αυτήν και που ήταν κακή κοινοβουλευτική μέρα για εμένα; Μόνο μία: η μέρα που επιτέθηκα στον κύριο Πολάκη, εκείνο το γνωστό επεισόδιο με τα μουστάκια, που είπε για την οικογένειά μου και έχασα την ψυχραιμία μου. Κακώς την έχασα. Γιατί κακώς; Γιατί εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας, αυτή η αίθουσα πρέπει να έχει κανόνες, αυτή η αίθουσα πρέπει να χαίρει σεβασμού από τους Έλληνες πολίτες.

Και το χθεσινό βράδυ, κύριε Ραγκούση, αν δεν το καταλάβατε, ήταν μία τραγωδία για εσάς στο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα σας πω αμέσως γιατί. Το αν καλώς ή κακώς ο κύριος Αθανασίου εφήρμοσε τον κανονισμό είναι θέμα συζήτησης. Το αν καλώς ή κακώς κατέλαβε το βήμα ο κύριος Πολάκης δεν χωράει σε καμία συζήτηση.

Είναι απολύτως προφανές ότι είναι η πιο ακραία αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που μόνο με τη Χρυσή Αυγή μπορεί να συγκριθεί, μόνο η Χρυσή Αυγή έχει κάνει παρόμοιες επεμβάσεις στις Βουλή τα 15 χρόνια που είμαι εγώ εδώ, κανένα άλλο κόμμα. Και είναι πράγματι εξαιρετικά δηλωτικό του ποιοι είστε και ευκρινές για τον ελληνικό λαό τι θα θέλατε πραγματικά να κάνετε αν ερχόταν αυτή η δεύτερη φορά.

Και θα πω και ένα τελευταίο, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος Πολάκης προχθές στο καφενείο της Βουλής μετά την ομοφοβική του δήλωση αυτή τη γνωστή είπε και κάτι άλλο. Επικαλούμαι τους συναδέλφους βουλευτές που ήταν ακριβώς δίπλα: «Όπως μπαίνουν στο αρχείο υποθέσεις, έτσι και ανασύρονται». Θα ήθελα πολύ να μας το εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό. Έχετε σκοπό, κύριοι, να δίνετε εντολές στη δικαιοσύνη για το τι θα κάνει; Και έρχεστε μετά εδώ και μιλάτε και για κράτος δικαίου και οι άλλοι από εκεί σας κάνουν και αβάντα από το ΚΙΝΑΛ;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζητώ συγγνώμη, κλείνοντας, από το φίλο μου το Νίκο Παπαθανάση. Ο Νίκος Παπαθανάσης με την ομάδα του και εμένα βεβαίως έχουμε δουλέψει ένα εξαιρετικό αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Εξαιρετικό.

Νίκο, καθυστερεί λίγο η ψήφισή του, μία με το χιονιά, δύο με την πρόταση μομφής, χθες με τον Πολάκη, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ αναβολής ψηφίσεως νόμου, εγώ δεν θυμάμαι στα 15 χρόνια κανένα άλλον να το έχει σπάσει, αλλά θα σε παραπέμψω σε μία φράση του ελληνικού λαού: «το καλό πράγμα αργεί να γίνει».

Όμως, είναι χαρακτηριστικό των προτεραιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ: ο αναπτυξιακός νόμος, οι νέες θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις, η άνοδος του ΑΕΠ τούς είναι από αδιάφορα έως και δυσάρεστα.

Το ότι χθες ο ΙΟΒΕ παρουσίασε τις νέες προβλέψεις του για ρυθμό ανάπτυξης 9%-9,5% το 2021, τους προκαλεί σκοτοδίνη διότι δεν θέλουν ο κόσμος να βρίσκει δουλειά, δεν θέλουν η οικονομία να πηγαίνει καλά, δεν θέλουν να λύνονται τα προβλήματα των ανθρώπων. Θέλουν οι άνθρωποι να είναι στην μιζέρια και στο «Πολάκειο βούρκο».

Λοιπόν, εγώ άλλο σε αυτό το βούρκο δεν θα έχω συμμετοχή. Με τον κύριο Πολάκη, το ξεκαθαρίζω, δεν πρόκειται ποτέ να του απαντήσω τίποτα ό,τι και να πει. Η μόνη μου συζήτηση με τον κύριο Πολάκη για όσα είπε προηγουμένως θα γίνει στο δικαστήριο στην αγωγή που του καταθέτω. Θα έρθει εκεί και θα εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί ο εισαγγελεύς του οικονομικού εγκλήματος, που με αρχειοθέτησε, έκανε κάτι παράνομο. Και του εύχομαι καλή τύχη».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

 

Ολόκληρη η απάντηση στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=9YarytnhKnk