Τελευταία Νέα
Μάι 09

Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το εργοστάσιο PITSOS και τις προφανείς πολιτικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη απαντώντας στη σημερινή δήλωση του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Χαρίτση και του αν. Τομεάρχη, κ. Χ. Μαμουλάκη σχετικά με την PITSOS:

«Εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι.

Η περίπτωση της αποχώρησης της εταιρίας BSH, ιδιοκτήτριας εταιρείας της PITSOS από την Ελλάδα,είναι ολόκληρη ένα λάθος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα λάθος που ξεκίνησε από τον τότε δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Ελευσίνος που σταμάτησε την γιγαντιαία επένδυση της BSH, επικαλούμενος δήθεν περιβαλλοντικούς λόγους κι αναγκάζοντας την εταιρεία να μεταφέρει το εργοστάσιό της στην Πολωνία. Και στη συνέχεια, όταν επί υπουργού Ανάπτυξης, κυρίου Γιώργου Σταθάκη, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να κάνει συμφωνία με την εταιρία για την αποχώρησή της από την Ελλάδα.

Επί ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήθηκε το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου PITSOS τον Μάρτιο του 2021.  Και η εταιρεία από το 2017 μείωνε διαρκώς το προσωπικό της και μετέφερε δραστηριότητες στην Τουρκία υλοποιώντας τη συμφωνία που συνομολόγησε με την Κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα.

Όταν αναλάβαμε εμείς την διακυβέρνηση της χώρας, αναλάβαμε αμέσως πρωτοβουλία για να δούμε αν μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την απόφαση.

Η γερμανική πλευρά διαρκώς επικαλείτο τη συμφωνία που είχε με την προηγούμενη Κυβέρνηση και την αδυναμία της πλέον, μετά από τόσεςαποχωρήσεις εργαζομένων και την αποεπένδυση, να αντιστρέψει αυτήν την απόφασή της.

Στην πορεία αναζητήσαμε και βρήκαμε επενδυτή που ενδιαφερόταν να συνεχίσει τη γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα και διαδραματίσαμε μεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις οι οποίες ευτυχώς είχαν αίσιο τέλος με την γερμανική πλευρά να αποδέχεται την πρόταση του Έλληνα επενδυτή,κυρίου Μπακατσέλου της εταιρείας ΠΥΡΑΜΙΣ, να αγοράσει τα μηχανήματα του εργοστασίου και να στήσει νέα γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα επαναπροσλαμβάνοντας εργαζομένους του εργοστασίου PITSOS.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίσει τις προφανείς τεράστιες ευθύνες του για την αποχώρηση αυτής της εταιρείας, τολμούν να κάνουν αυτήν την προκλητική σημερινή δήλωση αντί να αναγνωρίσουν με γενναιοφροσύνη την επιτυχία της Κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη που διόρθωσε ένα ακόμα δικό τους λάθος.

Τους αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και των εργαζομένων της PITSOS που ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η πραγματικότητα».