Τελευταία Νέα
Μαρ 17

Aπάντηση επί προσωπικού του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα

 

 

 

H απάντηση επί προσωπικού του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός».

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ούτως ή άλλως θα μιλούσα σήμερα ως συναρμόδιος για το θέμα του χρυσού. Το οποίο είναι και το σοβαρό θέμα της ημέρας και με το οποίο πρέπει ιδιαίτερα να ασχοληθούμε. Όμως, προ ολίγου στο γραφείο μου, παρακολουθώντας το κανάλι της Βουλής έμεινα έκπληκτος, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το περίμενα.

Περίμενα ένα πείραγμα εν είδει χιούμορ, όπως το ξεκίνησε, αλλά όλα αυτά τα οποία είπε προηγουμένως ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος φυσικά το έβαλε στα πόδια, όπως συνήθως κάνει, ενώ όταν προσβάλλουν άλλον επί προσωπικού δεν επιτρέπεται να φεύγεις. Είναι ζήτημα αστικής ευγένειας, την οποία προφανώς ο κύριος Τσίπραςδεν την έμαθε από τους γονείς του όταν έπρεπε.

Εν πάση περιπτώσει, όμως, επειδή εδώ είναι Βουλή και δεν επιτρέπεται να ακούγονται τέτοιου είδους πράγματα χωρίς αντίλογο και χωρίς το δικαίωμα του ανθρώπου που εθίγη να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του ενώπιον των συνάδελφων του και κυρίως, όπως αυτά ελέχθη ενώπιον του λαού των Ελλήνων, έρχομαι να απαντήσω ευθύς αμέσως.

Επιχείρημα πρώτον του κυρίου Τσίπρα, ότι το έγγραφο είναι μάλλον πλαστό. Και μάλιστα το επανέλαβε και τώρα ότι εάν αποδειχθεί πλαστό θα πρέπει να παραιτηθώ.

Ξεκαθαρίζω. Εάν πράγματι είχα πλαστογραφήσει εγώ έγγραφο για να δικαιολογήσω εκ των υστέρων τησυμμετοχή μου σε ένα παρανόμως τελεσθέν μυστήριο, δεν θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός Ανάπτυξης. Θα έπρεπε να παραιτηθώ από βουλευτής και θα έπρεπε να εξαφανιστώ από την πολιτική ζωή του τόπου. Αν είναι δυνατόν ένας υπουργός να πλαστογραφεί ένα έγγραφο και να το διαφημίζει και στο Twitter. Και μόνο λόγω βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ, πέραν των ηθικών λόγων.

Υπάρχει τρόπος αυταπόδεικτης απόδειξης του αν είναι πλαστό ή όχι; Μα αφού κάνατε ερώτηση χθες και ζητάτε και τα έγγραφα. Η άδεια την οποία εστάλη από την Πολιτική Προστασία με email. Στο μέλη φαίνεται η ημερομηνία. Το email αυτό θα κατατεθεί αφού το ζητήσατε. Και άρα έχετε απόδειξη βεβαίας χρονολογίας. Την 5η Μαρτίου, δηλαδή, του 2021. Εκτός αν μου πείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδος μπορεί να πλαστογραφεί και τα δεδομένα του Google. Οπότε σε αυτή την περίπτωση μου αξίζει ένα προφανές, πολύ διαφορετικό, αξίωμα.

Άρα ως προς την πλαστότητα αυτή καθ’ αυτή η συζήτηση ξεκίνησε ως αστείο στο Twitter αλλά όταν φτάνει να υιοθετείται από τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας γίνεται τραγικό.

Όμως θέλω να μείνω λίγο στην πλαστότητα. Ποιος θα είχε κάνει την πλαστότητα; Εγώ δεν είχα αποκαλύψει ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού. Γιατί δεν ήθελα να μπλέξω την οικογένεια σε μία πολιτική διαμάχη που στην πραγματικότητα δεν τον αφορά, αλλά αφού ο κύριος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Συμβάσεων, δηλαδή στον κύριο Γεώργιο Καταπόδη, και αποκάλυψε την ταυτότητά του ως μη όφειλε κατά τη γνώμη μου, για λόγους ευγένειας, όχι για λόγους πολιτικής, αλλά αφού το έκανε, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Ποιο είναι  το επιχείρημα του κυρίου Τσίπρα λοιπόν; Ότι ο Πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Συμβάσεων Γεώργιος Καταπόδης πλαστογράφησε σε συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης της Ελλάδος το έγγραφο για την ειδική άδεια τελέσεως του μυστηρίου του παιδιού του. Μα πως θα το πλαστογραφούσα; Μα αν εγώ παρουσίαζα πλαστό έγγραφο για τη βάφτιση του κυρίου Καταπόδη, ο πρώτος που θα έπρεπε να αντιδράσει στην Ελλάδα και να πει, αυτό το έγγραφο είναι  πλαστό, δεν είναι  αυτός ο οποίος  έχει πάρει την άδεια; Εγώ την πήρα την άδεια;

Ο Πρόεδρος λοιπόν της Ενιαίας Αρχής Συμβάσεων κύριος Γεώργιος Καταπόδης θα είχε στην καλύτερη για εσάς περίπτωση συνεργήσει δια της σιωπής του, για να το πω πιο καλά για εσάς, στην παρουσίαση ενός πλαστού εγγράφου.

Ποιος όμως είναι  ο κύριος Γεώργιος Καταπόδης; Είναι  μία επιλογή του Υπουργού Ανάπτυξης ΑδώνιδοςΓεωργιάδου; Ο κύριος Πρόεδρος ο οποίος  δήθεν συμμετείχε σε αυτήν την υποθετική πλαστογραφία όπως την παρουσίασε ο κύριος Τσίπρας, προτάθηκε στη Βουλή των Ελλήνων για αυτή τη θέση από την κυβέρνηση  του κυρίου Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα από τον Υπουργό, τον κύριο Σταθάκη. Στη σχετική ψηφοφορία η Νέα Δημοκρατία ψήφισε λευκό και εξελέγη με τις  ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια τηςΠρωθυπουργίας του κυρίου Τσίπρα από το 2016 έως το2019.

Φαντάζεστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να ισχυρίζονταν σοβαρά ο κύριος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο άνθρωπος που επέλεξε ο ίδιος για Πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Συμβάσεων είναι  ένας πλαστογράφος και του είχανε δώσει τη θέση επί 3 χρόνια ως πλαστογράφο και δεν ντρέπεστε;

Είναι προφανές ότι το έγγραφο είναι απολύτως αληθές γιατί όπως σας είπα έχει και βεβαίωση βεβαίας χρονολογίας δια του ηλεκτρονικού συστήματος που δεν χωράει κανένα ανθρώπινο χέρι και τελειώνει και πάσα συζήτηση επ’ αυτού.

Για να μη φύγω από την πλαστότητα, επειδή είδα τον κύριο Τσίπρα να είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στο θέμα της πλαστογραφίας και είπε ότι εάν αποδεχθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πλαστογράφος θα έπρεπε αμέσως να υποβάλλει την παραίτησή του, ξεκαθαρίζω, εάν ήμουν πλαστογράφος εγώ θα είχα παραιτηθεί αμέσως.

Για να θυμηθούμε λίγο όμως πόση είναι η ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα για το αδίκημα της πλαστογραφίας. 3 Αυγούστου του 2016, την ίδια χρονιά που επέλεξαν και τον κύριο Καταπόδη,  ο κύριος Νικόλαος Παρασκευόπουλος, Υπουργός του κυρίου Τσίπρα, έφερε στη Βουλή το νόμο 4411/2016 για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Με αυτόν παραγράφηκαν αδικήματα με πλαίσιο ποινής τα δύο έτη, ενώ έως τότε όλοι οι νόμοι αναφέρονταν σε πλαίσιο ποινής ενός έτους. Επίσης,εξαιρέθηκαν από την παραγραφή σειρά αδικημάτων συναφών με την πλαστογραφία, όπως παραδείγματος χάριν πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων, ψευδής ιατρική βεβαίωση, πλαστογραφία πτυχίου και τα λοιπά, πλην ενός. Της πλαστογραφίας πιστοποιητικών του άρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα για το οποίο μόνον αυτό από όλα τα αντικείμενα της πλαστογραφίας υπόκειντο σε παραγραφή.

Την ίδια στιγμή που ψηφίζατε αυτό το νόμο για την πλαστογραφία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο αδελφός του κυρίου Τσίπρα καταδικάστηκε από δικαστήριο ως πλαστογράφος αλλά λόγω του νόμου του κυρίου Τσίπραδεν μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή διότι είχε προλάβει ο αδελφός του προηγουμένως να του δώσει παραγραφή. Τόση είναι η πραγματική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα για το αδίκημα της πλαστογραφίας, όπου ζήτησε προηγουμένως την παραίτησή μου.

Ο ίδιος για το αδίκημα της πλαστογραφίας άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα για να μην καταδικαστεί ο αδελφός του επί της ουσίας για πλαστογραφία, όπως και καταδικάστηκε. Να ζητήσει παραίτηση από τον εαυτό του, λοιπόν, ο κύριος Τσίπρας που τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο στη Βουλή των Ελλήνων.

Είπε όμως ένα δεύτερο επιχείρημα ο κύριος Τσίπρας. Είπε, λέει, ότι υπάρχει κόλλημα στο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διότι ο κύριος, λέει, Καταπόδης είναι εποπτευόμενος από εμένα, ως Υπουργού Ανάπτυξης δηλαδή. Και άρα ως εποπτευόμενος από εμένα, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι νονός του παιδιού του διότι αυτό δημιουργεί μία σχέση εξάρτησης. Και ανέφερε και το σχετικό άρθρο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Είναι λυπηρό. Ο κύριος Τσίπρας υπήρξε πέντε χρόνια Πρωθυπουργός των Ελλήνων και δεν γνωρίζει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων δεν είναι εποπτευόμενη από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Δεν είναι εποπτευόμενη κατά βάση από κανέναν Υπουργό.  Υπόκειται μόνο στον έλεγχο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων και δεν έχει καμία σχέση εξάρτησης από εμένα ούτε και θα μπορούσε.  

Αντιθέτως τόσο συνταγματικά όσο και από τον ιδρυτικό της νόμο δεν έχει απολύτως καμία σχέση εποπτείας από τον  Υπουργό Ανάπτυξης.  Άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία σύμπτωση καθηκόντων μεταξύ του Υπουργού Αναπτύξεως και του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής.  Είναι βέβαιον ότι μπορείτε να καταλάβετε ότι πολύ μεγαλύτερη σχέση εξάρτησης θα είχε ο Υπουργός που τον διόρισε, παρά κάποιος που έβαλε λάδι στο παιδί του.

Και έρχομαι τώρα να απαντήσω, όχι στον κύριο Τσίπρα, γιατί για τον κύριο Τσίπρα φαντάζομαι καταλάβατε όλοι το γελοίο όλων των επιχειρημάτων του για αυτό και το έβαλε στα πόδια, στο μεγάλο θέμα που αφορά τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι εθίγησαν από την παρουσία μου σε αυτή τη βάφτιση σκεπτόμενοι ότι υπήρξε κάποιου είδους διακριτική μεταχείριση.

Εγώ δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση και όλα τα χρόνια όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι κάνω και ελάχιστη χρήση των οποιωνδήποτε προνομίων είτε υπουργικών, είτε βουλευτικών, δίνονται σε όλους τους βουλευτές και τους υπουργούς από το ελληνικό κράτος. Δεν μου αρέσει καθόλου η διακριτική μεταχείριση.

Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού χωρίς καμία δική μου εμπλοκή επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αποκαλύψω αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε, καταλαβαίνετε ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι που κάποια οικογένεια επικαλείται στην Πολιτική Προστασία, κύριε πρόεδρε της Βουλής. Δεν πρέπει στην πολιτική μας αντιπαράθεση, κύριε Βούτση, να χάσουμε την ανθρωπιά μας.  Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βάλει στη λάσπη.

Λοιπόν, επειδή είχε κάποιους λόγους και κατέθεσε στην αρχή τα δημόσια έγγραφα που πιστοποιούσαν αυτούς τους λόγους και επειδή η βάφτιση ήταν προγραμματισμένη από πριν, πριν την απαγόρευση, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να δώσει όπως και σε άλλες περιπτώσεις- ο κύριος Χαρδαλιάς μου είπε περίπου 10 τον αριθμότέτοιου είδους εξαίρεση για να γίνει το μυστήριο.Τομυστήριο έγινε με την παρουσία 6 ατόμων συμπεριλαμβανομένου του ιερέως. Ήταν αυτός μεγάλος κίνδυνος για τον Covid; Όχι.

Κυρίες και κύριοι, αναφέρομαι και στους συνάδελφους της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι τεράστια υποκρισία την ίδια μέρα που καλούσαν σε 31 διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα και τη δήθεν αστυνομική βία να τους πειράζει ότι ένας πατέρας που είχε ειδικό λόγο και έπρεπε να βαφτιστεί το παιδί του, πήγε νόμιμα και πήρε μια νόμιμη άδεια; Είναι αυτό κάποιου είδους διακριτική μεταχείριση που εγώ είχα κάποιο μεγάλο όφελος να γίνω νονός τησυγκεκριμένη μέρα και δεν μπορούσα να πάω άλλη μέρα και έπρεπε να παρέμβω για να γίνει αυτή η διακριτική μεταχείριση;

Τα λέτε αυτά σοβαρά και δεν ντρέπεστε; Σας έχει παρασύρει το Twitter και το Facebook, πληρώνετε ψεύτικους λογαριασμούς για να πετούν λάσπη. Εδώ φτάσατε να κάνετε πολιτικό ζήτημα ένα τροχαίο δυστύχημα.

Και τι κάνετε, λοιπόν; Προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα σε αυτό τον βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης. Είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και για να το κλείσω, επειδή έχω δεχθεί δεκάδεςμηνύματα και θέλω να απαντήσω. Εύχομαι στον καθέναν που μου λέει, θέλω κι εγώ μια ειδική άδεια να μην χρειαστεί ποτέ να έχει τους ειδικούς λόγους για να πάρει ειδική άδεια.

Λυπούμαι πραγματικά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που ένα θέμα που θα άξιζε να είναι έως στις στήλες της παραπολιτικής έφτασε να καταναλώσει τόσο πολύ χρόνο από την ομιλία του κυρίου Τσίπρα την ώρα που μιλάγαμε για το τεράστιο ζήτημα της συμβάσεως του «Ελληνικός Χρυσός».

Και υπό μια έννοια είμαι υπερήφανος και θα πω γιατί,κύριε Σκρέκα. Όπως ξέρετε, συμμετείχα ενεργά από την αρχή στην κατάρτιση αυτής της συμβάσεως. Ήδη από την προηγούμενη ηγεσία, επί Κωστή Χατζηδάκη, με την κυρία Σδούκου. Θέλω ιδιαίτερα να μνημονεύσω τον Κωστή Χατζηδάκη για την σύμβαση αυτή, εργάστηκε κι αυτός σκληρά επί σειρά μηνών.

Θα περίμενε κανείς ότι στην ομιλία του κυρίου Τσίπρα το κεντρικό ζήτημα θα ήταν για τον «Ελληνικό Χρυσό» και όχι η βάπτισις του Αδώνιδος Γεωργιάδου και του Γεωργίου Καταπόδη. Το ότι αναγκάστηκε, όμως, να ξοδέψει το κρεσέντο της ομιλίας του για το αν εγώ καλώς ή κακώς έβαλα χριστιανικό λάδι σε ένα παιδί 21 μηνών δείχνει και την ένδεια των επιχειρημάτων επί της ουσίας για τον «Ελληνικό Χρυσό».

Και πάμε λίγο σε αυτό. Υποτίθεται υπάρχουν διάφορες διαφωνίες επί των άρθρων. Αν δίνουμε ασυλία, αν παραιτούμαστε από δικαιώματα, αν θα γίνει ή δεν θα γίνει… Κάθε έξυπνος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Όποια σύμβαση και να έφερνε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την «Ελληνικός Χρυσός» σε αυτή την Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΜΕΡΑ25, η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ, θα την καταψηφίζανε και θα την καταγγείλανε, ακόμα και εάν έλεγε μέσα ότι θα μας έδινε την Άρτα και τα Γιάννενα, διότι είναι επί της αρχής αντίθετοι σε αυτή τη συμφωνία.

Οφείλω όμως να πω στους λογικά σκεπτόμενους συναδέλφους και στους Έλληνες που μας παρακολουθούν ότι σήμερα, κύριε Υπουργέ Περιβάλλοντος, προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα. Προσέξτε τώρα για πόσους λόγους.

Πρώτον, σε όλα τα διεθνή επενδυτικά φόρα στα οποία συμμετέχω από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και μετά όταν ξεκίνησε η πανδημία σε όλα τα διαδικτυακά που γίνονται σχεδόν επί καθημερινής βάσεως, όλοι οι επενδυτές έθεταν πάντα δύο ζητήματα από την αρχή της διακυβερνήσεως της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ένα ήταν τι γίνεται με το Ελληνικό. Παρενθετικά λέω ότι τώρα στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών ψηφίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ξεκινήσει το έργο τις επόμενες εβδομάδες. Και το δεύτερο ήταν τι θα γίνει με την εταιρία Ελληνικός Χρυσός.

Όλη η διαχείριση της επενδύσεως της Ελληνικός Χρυσός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από τον κύριο Σκουρλέτη αλλά και από τον κύριο Σταθάκη, υπήρξε τόσο καταστροφική για τη διεθνή επενδυτική εικόνα της χώρας που δεν υπήρχε, στο λόγο της τιμής μου, μία συνάντηση σε ένα fund επενδυτικό και να μην υπάρχουν δύο – τρεις να σηκωθούν και να πούνε: μα είδαμε τι έπαθε η Eldorado Gold που ήρθε στην Ελλάδα και πώς έμπλεξε με το ελληνικό δημόσιο.

Το να ξεμπλέξουμε αυτό το ζήτημα και να φτάσουμε σε αυτή τη σύμβαση αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για να αλλάξουμε την επενδυτική εικόνα της Ελλάδος, για να δείξουμε στους ξένους επενδυτές ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που θα πας για να μπλέξεις αλλά είναι η χώρα που θα βρεις λογικούς ανθρώπους που σέβονται τους νόμους.

Η είδηση ότι η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει επιτέλους τη νέα αυτή σύμβαση μόνο καλό κάνει στο επενδυτικό προφίλ της Ελλάδος. Αλλά ποιες ήταν οι βασικές ανησυχίες των αντιδρούντων από την αρχή στη σύμβαση αυτή; Ήδη, από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Αντιπολίτευση. Ποιο ήταν το βασικό τους επιχείρημα; Ότι η σύμβαση αυτή καταστρέφει το περιβάλλον. Αυτό δεν είναι το βασικό επιχείρημα με τα γεγονότα στην Ιερισσό και αλλού;

Ερώτηση, εάν κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει πράγματι διαβάσει αυτή τη σύμβαση που ψηφίζουμε σήμερα σε σχέση με την παλαιότερη σύμβαση που συνεχώς αναφέρει ο κύριος Σκουρλέτης είναι περισσότερο φιλική στο περιβάλλον ή λιγότερο φιλική στο περιβάλλον;

Και ένα νήπιο εάν τη διαβάσει θα καταλάβει ότι η νέα σύμβαση είναι εξαιρετικά φιλικότερη στο περιβάλλον. Πρώτον διότι αναλαμβάνει επιπλέον δέσμευση η εταιρεία ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ να χρησιμοποιήσει ειδική τεχνολογία για την αποξήρανση της λάσπης και να διορθώσει περιβαλλοντικά όλες τις ζημιές που κάνει η ίδια η λειτουργία της εταιρείας.

Για να καταλάβετε, εάν αύριο δεν γινόταν αυτή η σύμβαση και η εταιρεία αποχωρούσε, αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρειάζονται για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής, θα έπρεπε να τα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή εμείς.

Έρχεται λοιπόν η εταιρεία και αναλαμβάνει με τη νέα σύμβαση την αιώνια υποχρέωσή της και να προστατεύει το περιβάλλον εν λειτουργία και να το παραδώσει καλύτερο απ’ ότι το παρέλαβε με τη λήξη της σύμβασης. Άρα είναι  εξαιρετικά φιλικότερη ως προς το περιβάλλον.

Ποιο είναι το δεύτερο μεγάλο της επιχείρημα; Ότι δεν θα γίνει λέει η μεταλλουργία που είχαν υποσχεθεί. Μπα; Τόσο πολύ υπέρ της μεταλλουργίας είσαστε; Γιατί απ’ ότι θυμάμαι από την αρχή, εγώ παρακολουθώ από το ’13, οι πιο φανατικοί κατά της μεταλλουργίας στην περιοχή της Χαλκιδικής ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι Συριζαίοι νοματαίοι που φωνάζανε ότι δεν θέλουμε μεταλλουργία. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για τη μεταλλουργία;

Ποιο υποτίθεται είναι το επιχείρημά σας τώρα; Χάνει λεφτά το ελληνικό δημόσιο. Λάθος. Το ελληνικό δημόσιο με τη νέα σύμβαση εισπράττει περισσότερα χρήματα απ’ ότι με την προηγούμενη.

Πρώτα απ’ όλα η επένδυση έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Οι θέσεις εργασίας από 1.400 γίνονται 3.000. Οι δεσμεύσεις της εταιρείας είναι  διπλάσιες σε όλους τους σχετικούς δείκτες. Άρα η επίδραση στην ελληνική οικονομία ακόμα και χωρίς μεταλλουργία, που δεν έχει ακυρωθεί, έχει πάει σε δεύτερο χρόνο για να βρεθεί φιλικότερη για το περιβάλλον λύση. Κάτι το οποίο θα έπρεπε  κανονικά να πανηγυρίζετε.

Όχι μόνο δεν έχει μειώσει το επενδυτικό κεφάλαιο της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά έχουμε φροντίσει να αυξηθεί, να διπλασιαστεί συγκεκριμένα το επενδυτικό κεφάλαιο που πρέπει να δώσει η επιχείρηση αυτή στην Ελλάδα. Άρα και οικονομικά και περιβαλλοντικά αυτή η σύμβαση είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη για την οποία δήθεν κόπτεστε.

Και πάω στο τελευταίο επιχείρημα. Παραιτείται, λέει, το ελληνικό δημόσιο από διάφορες δυνατότητες που είχε γιατί πάμε σε διεθνή διαιτησία. Αυτό έχει λίγο ενδιαφέρον και πρέπει λίγο να το εξηγήσουμε. Τι παραλάβαμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Όπως ξέρετε η εταιρεία αυτή έχει μέχρι σήμερα πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαχρονικά, όχι μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ, για διάφορα ζητήματα περιβαλλοντικά και αδειοδοτικά 23 φορές. Έχει κερδίσει το ελληνικό δημόσιο και όλους τους σχετικούς προσφεύγοντες εναντίον της 23 φορές. Τους έχει 23-0.

Αυτή, λοιπόν, η εταιρεία, εκτός από τις νίκες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ξέρετε τι άλλο μας παρέδωσε την πρώτη ημέρα που πήγαμε στο Υπουργείο; Ένα claim, όπως λέγετε, ένα μπιλιετάκι, μία αξίωση οφειλής που μας άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν τους δίνανε τις άδειες κατά τον προβλεπόμενο χρόνο από της προηγούμενης συμβάσεως 800 εκατομμύρια ευρώ. Για να γίνει αυτή η σύμβαση προαπαιτούμενο είναι η εταιρεία να παραιτηθεί από τη δυνατότητά της να πάρει 800 εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή μας κούνησε πολύ το δάχτυλο για την απιστία, ο κύριος Σκουρλέτης, απιστία έχετε διαπράξει εσείς και μην ξύνεστε και πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη, κύριε Σκουρλέτη, διότι αφήσατε μία εταιρεία να έχει αποφάσεις υπέρ της από διαιτητικά δικαστήρια που της δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ αποζημίωση από το ελληνικό κράτος. Τόσο θάλασσα τα κάνατε και έχετε τα μούτρα να μιλάτε και για απιστία στον Υπουργό Σκρέκα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και απευθύνομαι κυρίως στους συναδέλφους του ΚΙΝΑΛ, η σύμβαση αυτή δεν αντέχει σε καμία κριτική συζήτηση για το αν είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Είναι καταφανώς καλύτερη από την προηγούμενη για το ελληνικό δημόσιο.  Και εμείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΚΙΝΑΛ, μαζί στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπερασπιζόμασταν ακόμα και την προηγούμενη σύμβαση.  Και προσπαθούσαμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η επένδυση.

Ακόμα και οι του ΣΥΡΙΖΑ που τα κάνανε τόσο θάλασσα καίτοι είχαν ορκιστεί πριν εκλεγούν ότι το πρώτο που θα κάνουν θα είναι να κλείσουν τα ορυχεία του χρυσού, για τον κύριο Σκουρλέτη, θέλω να τον εξαιρέσω από τους υπόλοιπους, γιατί αλήθεια είναι ότι με τις κινήσεις του ως Υπουργός πράγματι παραλίγο να το καταφέρει και να τα κλείσει, δεν το ήθελε, προσπαθώ να είμαι ειλικρινής. Δεν  ήθελε να συνεχιστεί η επένδυση.

Άλλωστε ο κύριος Σκουρλέτης έφυγε αμέσως από τη θέση αυτή γιατί ο κύριος Τσίπρας γρήγορα κατάλαβε ότι αν μείνει ο Σκουρλέτης θα φύγει η εταιρία και ο κύριος Τσίπρας ήθελε ταυτόχρονα να κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους και την εταιρία και ήθελε να κλείνει το μισό μάτι στον έναν, το μισό μάτι στον άλλον. Όταν κατάλαβε λοιπόν ότι αν μείνει ο Σκουρλέτης θα φύγει η εταιρία, έβγαλε τον Σκουρλέτη. Άρα λοιπόν αφήστε τους λεονταρισμούς περί απιστίας. Αφήστε τα αίσχη τα οποία κάνετε. Φύγετε από το βούρκο που έχετε φέρει στην Ελλάδα.

Και κλείνω, άκουσα με μεγάλη προσοχή τον κύριο Τσίπραστα πρώτα 5 λεπτά της ομιλίας του με πόσο δακρύβρεχτο τρόπο αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την επέλαση της πανδημίας.

Δέχτηκα την περασμένη εβδομάδα πολύ σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί προέβλεψα αυτό που θα έλεγε ο Τσίπρας σήμερα.  Τι είπα;  Ότι ο κυριότερος λόγος που κάνουν διαδηλώσεις είναι η σκόπιμη διάδοση της πανδημίας. Γιατί είναι τελείως αδύνατο να πιστέψουμε στα σοβαρά ότι ο κύριος Τσίπρας, ο κύριος Σκουρλέτης, ο κύριος Βούτσης και όλοι οι άλλοι δεν ξέρουν και δεν υποπτεύονται ότι οι διαδηλώσεις είναι παράγονταςδιαδόσεως της πανδημίας.

Αν δεν είναι, τότε γιατί δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο;  Γιατί δεν βγαίνει να πάει να περπατήσει στους δρόμους;  Γιατί φωνάζατε για την Ερμού όταν ήταν γεμάτη κόσμο τα Χριστούγεννα; Κολλάει η  πανδημία αν υπάρχει κόσμος στην Ερμού αλλά δεν κολλάει αν είναι ο κόσμος στο Σύνταγμα ή στη Νέα Σμύρνη;  

Άρα προφανώς ξέρατε ότι με τις διαδηλώσεις, θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας.  Και αυτό εννοούσε ο κύριος Τσίπρας όταν είπε στον κύριο Σρόιτερ αποδέχομαι το ρίσκο να διαδοθεί ο  ιός. Το πρόβλημα δεν είναι ότι αποδέχτηκε ο κύριος Τσίπρας το ρίσκο να διαδοθεί ο ιός.  Το πρόβλημα είναι ότι από την πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ διαδόθηκε ο ιός.

Aν δεν το έχετε καταλάβει, από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, δεν έχει αλλάξει καμία κοινωνική δραστηριότητα, ούτε το εμπόριο, ούτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε ο αθλητισμός, ούτε τίποτα. Όλα αυτά ήταν ίδια και στις αρχές του Φεβρουαρίου και σήμερα.  Τι άλλαξε μόνο από τα τέλη Φεβρουαρίου και εντεύθεν οπότε και σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει η πανδημία;

Ότι ξαφνικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποφάσισε λέει να κατέβει στους δρόμους. Και όπως μου εξήγησαν οι λοιμωξιολόγοι για να ξέρει ο κόσμος, δεν είναι μόνο ότι κολλάνε στη διαδήλωση, αυτό είναι το δευτερεύον. Ξέρετε ποιο είναι το πρωτεύον που εγώ δεν το ήξερα γιατί δεν είμαι γιατρός; Στη διαδήλωση δεν πάνε από μια περιοχή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, πάνε από διάφορες περιοχές. Και αυτοί που κολλάνε γυρνάνε στα σπίτια τους και διαδίδουν την πανδημία σε όλες τις περιοχές.

Και έτσι μια πανδημία που είχε πριν έξαρση ας πούμε στη δυτική Αττική, στη βόρεια Αθήνα, τώρα έχει έξαρση παντού γιατί αυτοί τη διέδωσαν σε όλη την Αττική. Γελάτε,κύριε Σκουρλέτη, να πάτε στις εντατικές που βάλατε τους ανθρώπους για να γελάσετε και να τους πείτε ότι εγώ έκανα διαδήλωση ξέροντας ότι κολλάει η πανδημία, που σε πείραξε η βάφτιση του Γεωργιάδη. Ψεύτη και υποκριτή.

Άρα σκόπιμα διαδώσατε την πανδημία για να έρθει εδώ ο Τσίπρας και να κλαίγεται. Αυτό κάνατε. Και αντιστρατεύσατε όλη την εθνική προσπάθεια της Ελλάδος για να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη. Ευχαριστώ πολύ».

Ολόκληρη η απάντηση στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=mYDqr8CjAY4