Τελευταία Νέα
Μάι 20

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο Πρώτο Πρόγραμμα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 20 Μαΐου, στην εκπομπή «Στο Πρώτο… αλλιώς» και τους δημοσιογράφους, κ. Μαρία Γεωργίου και κ. Γιώργο Πίκουλα, στο Πρώτο Πρόγραμμα, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το αν τηρούνται τα μέτρα κατά της πανδημίας:

«Δυστυχώς, η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο κόσμος αισθάνεται πως η πανδημία έχει φύγει και έτσι υπάρχει μία μεγάλη χαλάρωση. Ίσως λόγω της κόπωσης, ίσως λόγω ότι πλησιάζει το καλοκαίρι, ίσως και σίγουρα λόγω των πολλών εμβολιασμών, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση, ότι πια η πανδημία δεν μας πολυαφορά . Αυτό όμως μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο και επιζήμιο.

Και για αυτό θέλω να στείλω ένα μήνυμα: ηπανδημία είναι ακόμα εδώ. Έχουμε λίγο δρόμο ακόμα, όχι πολύ, αλλά η πανδημία είναι ακόμα εδώ και θα είναι κρίμα στα τελευταία 100 μέτρα να σκοντάψουμε».

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό:

«Ξεκίνησε σε μία μονάδα της Πυροσβεστικής, την ΕΜΑΚ και ξεκίνησε για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο. Οι άνθρωποι που υπηρετούν σε αυτή τη μονάδα συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές όταν υπάρχει μια φυσική καταστροφή. Για να πάνε στις χώρες αυτές θα χρειάζονταν ούτως ή άλλως πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί καμία χώρα δεν αφήνει κανέναν να μπαίνει χωρίς εμβόλιο εύκολα, τους βάζει καραντίνα 10-15 ημερών».

«Μου προκαλεί θλίψη η συζήτηση αν πρέπει να κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους υγειονομικούς. Οι υγειονομικοί έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα. Εμείς δεν έχουμε ούτε τάσεις τυραννικές ούτε αυταρχικές. Εμείς προτιμούμε την ανθρώπινη και καλόπιστη πολιτισμένη συνεννόηση. Τώρα αν δεν υπάρχει αυτή η συνεννόηση, τι να πω».

Για το πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση:

«Έως τώρα έχουν κάνει αίτηση περίπου 12.500.Όσοι ολοκληρώνουν την αίτησή τους, σε 4 βδομάδες από την ημέρα της ολοκλήρωσης θα λαμβάνουν τα χρήματά τους. Τα χρήματα είναι μη επιστρεπτέα αρκεί να καταθέσεις μέχρι τέλος του χρόνου τα ανάλογα τιμολόγια για την επιχείρησή σου για την αγορά υλικών».

Για τα νέα μέτρα στους γάμους:

«Εμείς προτείνουμε. Θα προτείνουμε και αύριο στην Επιτροπή το θέμα των ορίων κυρίως στους γάμους και τα κτήματα, διότι τα 100 άτομα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Όπως ακριβώς η εστίαση δεν έχει όριο ατόμων, άλλα έχει όριο αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών και όριο ατόμων ανά τραπέζι, το ίδιο προτείνουμε και στα κτήματα»

Για ΚαρανίκαΠολάκη:

«Ως προς τον κύριο Καρανίκα αναγνώρισα τη θετική του συμβολή σε ένα νομοσχέδιο. Δεν είναι πολιτικός μου φίλος, ούτε εγώ είμαι πολιτικός του φίλος. Από την πρώτη ημέρα που είμαι στην πολιτική πάντοτε αναγνώριζα τους πολιτικούς μου αντιπάλους εάν θεωρούσα ότι κάτι το είχαν κάνει σωστά.

Ως προς τον κύριο Πολάκη, δεν θυμάμαι να έχει κάνει κάτι θετικό για να μπορώ να του αναγνωρίσω κάτι ανάλογο. Δυστυχώς για την Ελλάδα, ο κ. Πολάκης υπήρξε υπουργός επί πέντε χρόνια και δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο. Αν είχε κάνει, να είστε απολύτως βέβαιος ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το αναγνωρίσω. Δεν μου αρέσουν τα συμπλέγματα ούτε στην πολιτική, ούτε στους ανθρώπους».

Για την Προανακριτική Επιτροπή και τον κ. Νίκο Παππά:

«Εάν ένας επιχειρηματίας και μάλιστα εργολάβος πήγαινε σε μία Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής και έλεγε: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης κοιμόταν στο σπίτι μου. Εγώ του κρατούσα τις μετοχές του σε αυτό το κανάλι και όλοι εσείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχετε εκλεγεί με δικά μου χρήματα», τι πιστεύετε ότι θα έλεγε ο κ. Πολάκης για εμένα; Τι πιστεύετε ότι θα έλεγε η Αυγή, ο Κώστας Βαξεβάνης, οι διάφοροι ιδιαιτέρως ευαίσθητοι υποτίθεται Συριζαίοι και ούτω καθεξής; Τώρα που τα λέει ο κ. Καλογρίτσας για τον κ. Νίκο Παππά είναι Κυριακή και δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν».

«Εμάς μας κρεμάγανε στα μανταλάκια επειδή τρεις κουκουλοφόροι έλεγαν «μου φαίνεται ότι» και «νομίζω ότι». Τώρα που λέει ο κ. Καλογρίτσας ότι «άλλαζα εκατομμύρια με τον Παππά στο σπίτι μου»,είναι Κυριακή. Αυτό είναι το μέγεθος της υποκρισίας της αριστεράς».

«Αφού ήταν αναξιόπιστος ο κ. Καλογρίτσας και αυτά που λέει είναι ψέματα, γιατί δεν του κάνει μήνυση ο κ. Παππάς; Για τον πολύ απλό λόγο ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει αφήσει πολλά υπονοούμενα στην κατάθεσή του και στις συνεντεύξεις του ότι έχει βαρύ αποδεικτικό υλικό, με παράνομες συναλλαγές με τον Παππά και τους άλλους.

Εφόσον αυτό που λέει είναι αλήθεια, το βίντεο αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο αν του κάνει μήνυση ο κ. Παππάς. Γιατί τότε, βάσει του νόμου, το παρανόμως κτηθέν υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=A8vWa9N79tM