Τελευταία Νέα
Νοέ 02

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Yπογράφτηκε σήμερα  η κοινή απόφαση του ΣΥΚΕΑΑΠ με τις ελεγκτικές υπηρεσίες  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την επιχειρησιακή συνεργασία για το παρεμπόριο, από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτρη Αυλωνίτη και την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου,  με την παρουσία  του εκτελεστικού υπεύθυνου του ΣΥΚΕΑΑΠ κ. Βασίλη Μαστρογιάννη.
Ταυτόχρονα,  στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ειδικά χαρακτηριστικά του παρεμπορίου της Περιφερείας Β. Αιγαίου, καθώς ο Γενικός Γραμματέας κ. Αυλωνίτης δεσμεύτηκε για συνάντηση εργασίας στην έδρα της. Συμπλήρωσε επίσης ότι για πρώτη φορά υφίσταται κεντρικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και αυτός θα υλοποιηθεί σε άμεση συνεργασία με τις περιφέρειες.
Η Περιφερειάρχης κ. Χριστιάνα Καλογήρου  δήλωσε χαρακτηριστικά πως  «με αυτήν την απόφαση συνέργειας, θωρακίζουμε το εμπόριο και την παραγωγή από τα ζητήματα που δημιουργεί το παρεμπόριο στην έδρα μας, που ειδικά στις νησιωτικές περιφέρειες είναι πολύ σημαντικά».
Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη κοινή απόφαση συνεργασίας που υπογράφεται, μετά από εκείνη με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Από το Γραφείο Τύπου