Τελευταία Νέα
Οκτ 01

Σημεία Συνέντευξης Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον REAL FM και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τον διαγωνισμό σχετικά με το καζίνο στο Ελληνικό:

«Η Παρασκευή 4 Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού. Δεν θα δοθεί παράταση. Στο πρόσφατο ταξίδι μου στις Ηνωμένες Πολιτείες είχα συναντήσεις και με την MOHEGAN και την HARD ROCK. Με ενημέρωσαν ότι υψηλόβαθμα στελέχη τους θα έλθουν στην Αθήνα για να καταθέσουν την πρόταση. Από εκεί και μετά, υπολογίζω ότι η Επιτροπή Παιγνίων θα χρειαστεί περίπου ενάμιση μήνα για να ανακηρύξει τον πλειοδότη. Αν όλα κυλήσουν με βάση τον σχεδιασμό, μέχρι  το τέλος του χρόνου θα έχει εκταμιευθεί η προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο».

 

Για το επενδυτικό ενδιαφέρον της Fosun για την Ελλάδα:

«Η FOSUN έχει ανακοινώσει από πέρυσι, όταν ανέκυψε το σκάνδαλο της Folie-Folie, ότι η Ελλάδα δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος γι’ αυτήν, άρα θα αποχωρούσε από το πρότζεκτ στο Ελληνικό. Ωστόσο, έχει επανέλθει με ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και στο πλαίσιο του επικείμενου ταξιδιού μου στην Κίνα, θα έχω συνάντηση με τον Πρόεδρο της FOSUN στη Σαγκάη».

 

Για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια:

«Πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι είναι σωστός ο τρόπος που μέχρι στιγμής η Ελληνική Αστυνομία χειρίζεται το θέμα, δηλαδή με χειρουργικές επεμβάσεις σχεδόν επί καθημερινής βάσεως, τη μία σ’ ένα κτήριο υπό κατάληψη, την άλλη για να ξηλωθεί το «ΚΕΠ των αναρχικών» από την πλατεία και ούτω καθεξής. Όλα αυτά συνθέτουν μία διαρκή πια παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια, χωρίς να υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις. Δηλαδή, αυτό που φοβόταν πολύς κόσμος ότι θα γινόταν ο «χαμός» στα Εξάρχεια, δεν έχει επιβεβαιωθεί και η αστυνομία πια είναι στην πλατεία».