Τελευταία Νέα
Σεπ 10

Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε εκδήλωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση του Οργανισμού  Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΑΒΙ)  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

«Η αυτοπρόσωπη παρουσία όλης της παρούσης ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στη σημερινή εκδήλωση έχει τον εξής χαρακτήρα. Θέλουμε να ξέρετε όλοι και κυρίως οι φίλοι μας και εταίροι μας στο εξωτερικό ότι μπορεί να άλλαξε μεν η Κυβέρνηση, γιατί έτσι συμβαίνει στις δημοκρατίες όταν ο λαός ψηφίζει – υπάρχουν και κυβερνητικές αλλαγές- αλλά οτιδήποτε καλό έχει συμβεί από το παρελθόν και οποιοδήποτε σχέδιο έχει αρχίσει να υλοποιείται δεν σταματάει επειδή υπάρχει μία κυβερνητική αλλαγή.

 

Θέλω, λοιπόν, από το βήμα αυτό να συγχαρώ τον κύριο Πιτσιόρλα για τη δουλειά που έκανε κατά την προηγούμενη περίοδο για να ετοιμαστεί η Ακαδημία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας -δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το παραδεχθούμε αυτό- γιατί θα πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι το κράτος οφείλει να έχει συνέχεια στις πολιτικές του.

 

Και μόνο όταν θα αρχίσουμε οι πολιτικοί μεταξύ μας να αναγνωρίζουμε ο ένας το καλό που έκανε ο άλλος και να δούμε την πολιτική περισσότερο ως μία σκυταλοδρομία παρά ως έναν αγώνα δρόμου, θα μπορέσει και η πατρίδα μας να απολαύσει ένα καλύτερο μέλλον όπως όλοι το θέλουμε.

Τώρα, επί της ουσίας σε ένα ελληνικό κράτος που έχει διάφορες αδυναμίες διαχρονικές, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, από την ίδρυσή του το 1987, αποτελεί μία από τις φωτεινές εξαιρέσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι διαχρονικά, αυτές τις δεκαετίες, από διαφορετικές πολιτικές και φυσικές ηγεσίες έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο.

 

Και στον τομέα αυτό, ένας αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός, ο οποίος έχει συμβάλλει πολύ στην αλλαγή της νοοτροπίας στην Ελλάδα, στην οργάνωση των πατεντών, των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και της βιομηχανικής παραγωγής, αποτελεί πράγματι έναν οργανισμό που μας κάνει περήφανους για την ύπαρξή του και τον οποίο σφόδρα υποστηρίζουμε.

 

Η συνεργασία με τους εταίρους στο εξωτερικό υπήρξε πάντοτε εξαιρετικά αρμονική, θα συνεχιστεί στο μέλλον ακόμα αρμονικότερη γιατί ο στόχος μας είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας να ακολουθεί την πρόοδο των αντίστοιχων οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι μαζί να υπηρετούμε αυτό που είναι το κοινό καλό.

 

Άλλωστε ο χώρος πνευματικής ιδιοκτησίας δεν είναι παρά ένας χώρος που παράγει τελικά τεράστια προστιθέμενη αξία και πολύ μεγάλο πλούτο στο σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, κάτι που πρέπει και να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε.

 

Μέσα στα πλαίσια, λοιπόν, της επιτυχούς λειτουργίας του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, η ίδρυση της Ακαδημίας έρχεται να καλύψει ένα κενό. Ένα κενό το οποίο προσδοκούμε τα επόμενα χρόνια να καλυφθεί με τρόπο γόνιμο, έτσι ώστε η δυνατότητα παρεχόμενων υπηρεσιών πάνω σε αυτό τον τομέα στην πατρίδα μας να γίνει πολύ ευρύτερη, πολύ συστηματικότερη και πολύ περισσότερο προσοδοφόρα και για το κράτος και για τις επιχειρήσεις και για όσους έχουν καλές ιδέες που θέλουμε να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε».

 

Από την πλευρά του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κύριος Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε:

 

«Κάναμε μια πολύ συστηματική δουλειά και προσπάθεια για την ίδρυση της Ακαδημίας με την προηγούμενη διοίκηση. Θεωρώ ότι είναι ένα βήμα πάρα πολύ σημαντικό και χαίρομαι πάρα πολύ για το πως την υποδέχθηκε η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα συνέχειας και από αυτό όλοι και κυρίως η ελληνική οικονομία θα ωφεληθούμε».