Τελευταία Νέα
Σεπ 10

Κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ
 Η πολιτική που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μέλλον αλλά και η πολιτική που ήδη έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση εδώ και δύο μήνες είναι απολύτως προσανατολισμένη στη μεσαία τάξη, όπως η διεύρυνση των δικαιούχων για τις 120 δόσεις και η μείωση των επιτοκίων για τις 120 δόσεις.
 Τι έκανε ο κύριος Τσίπρας; Έβγαλε τις μεταρρυθμίσεις και αύξησε τους φόρους. Τι κάνει ο κύριος Μητσοτάκης; Βάζει μπρος τις μεταρρυθμίσεις και μειώνει τους φόρους. Αυτό είναι πολιτική επιλογή. Είναι κυβερνητική απόφαση.
 Στο επιχείρημα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ημέρες, ότι “εμείς θα τα κάναμε αλλά δεν προλάβαμε”, ερωτώ: δεν είχε συνταγματικό δικαίωμα να μείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο; Αν ήταν τόσο κοντά στο να αποφασίσει την άρση των capital controls, την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και ούτω καθεξής, γιατί δεν έμενε μέχρι τον Οκτώβριο για να τα κάνει; Αντιθέτως αποφάσισε να κάνει πρόωρες εκλογές.

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
 Ποιος από τους δύο ΣΥΡΙΖΑ; Άκουσα τις δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Σκουρλέτη αλλά άκουσα και τη δήλωση του κυρίου Τσακαλώτου. Ο κύριος Τσακαλώτος είπε ότι δεν είχε συμφωνηθεί καμία μείωση και ότι δεν το ζήτησαν γιατί ήξεραν ότι θα τους πουν όχι. Άρα ποιος λέει την αλήθεια; Ο αρμόδιος Υπουργός που πήγε στο Eurogroup και διαπραγματεύτηκε ή ο Τσίπρας και ο Σκουρλέτης; Εάν το είχαν συμφωνήσει γιατί το κράταγαν κρυφό από τον ελληνικό λαό προεκλογικά;
Για το Ελληνικό
 Είχα πει εξαρχής ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν λήξει όλες οι εκκρεμότητες από πλευράς κυβερνήσεως και θα έχει γίνει μεταβίβαση του ακινήτου γιατί θέλουμε να εισπράξουμε προκαταβολή. Είχα πει, επίσης, ότι τις μπουλντόζες τις βάζει η εταιρία και όχι η κυβέρνηση. Πιστεύω ότι από την ώρα που η εταιρία θα πληρώσει 300.000.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο θα έχει πια πολύ ισχυρό κίνητρο να ξεκινήσει αμέσως τα έργα. Από το τέλος αυτού του χρόνου και μετά θα μπορούν να μπουν μπουλντόζες.

Για το αν θα γίνει Εξεταστική για τη Novartis
 Η ελληνική δικαιοσύνη έχει αναθέσει σε έναν αντιεισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση της Novartis ως προς τις καταγγελίες περί σκευωρίας. Δηλαδή να ερευνήσει τις κατηγορίες του αντιεισαγγελέα, κυρίου Αγγελή, του κυρίου Σαμαρά και ούτω καθεξής. Ο κύριος Σαμαράς έχει πει δημοσίως ότι ο Ρασπούτιν ήταν ο κύριος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εάν αυτό που είπε δημόσια το πει στον εισαγγελέα αυτομάτως, βάσει του άρθρου 86, ο εισαγγελέας το στέλνει στη Βουλή.
Όταν έρθει ο φάκελος της σκευωρίας στη Βουλή τότε οι βουλευτές θα κρίνουν και αν είναι πάνω από 60, καταθέτουν πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
 Δεν θέλω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ποδηγετήσω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εικάζω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί μου, όπως και εγώ, θα έχουμε μεγάλη απορία να ψάξουμε αυτό το θέμα και να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Για το παρεμπόριο
 Δίνουμε μεγάλη μάχη στο Υπουργείο Ανάπτυξης για το παρεμπόριο. Μετά το Λουτράκι, είχαμε μία νέα επιχείρηση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου βρήκαμε αποθήκη με πολλά παιδικά ρούχα και παπούτσια, τα οποία έχουμε ήδη κατασχέσει. Το κράτος πολεμά επιτέλους το παρεμπόριο, γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ “κοιμόταν όρθιο”. Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τον μικρομεσαίο Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος καταστρέφεται από το παρεμπόριο. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους.