Τελευταία Νέα
Σεπ 21

Χαιρετισμός του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Χαιρετισμός του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος».

«Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη συγκίνηση και πολύ μεγάλη τιμή που ο κ. Πρωθυπουργός μου ανέθεσε να απευθύνω αυτά τα λίγα λόγια εκ μέρους του σε αυτή τη συγκινητική εκδήλωση.

Και θέλω να σας μεταφέρω το πνεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μου το μετέφερε στο τηλέφωνο, όταν μου ζήτησε σήμερα να έρθω εδώ γιατί ο ίδιος είναι αυτή τη στιγμή στο αεροπλάνο πηγαίνοντας προς τη Νέα Υόρκη.

“Άδωνι, θέλω να πας να μιλήσεις εκ μέρους μου.Ήθελα πάρα πολύ να είμαι εκεί σήμερα. Αν και Ολυμπιακός, είχα λατρεία στον Παύλο Γιαννακόπουλο”.

Και νομίζω ότι αυτό δείχνει το πραγματικό μέγεθος του ανδρός, ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού που έφερε σε εμάς τους Παναθηναϊκούς -εμένα τα δικά μου αισθήματα είναι γνωστά, πολύ παναθηναϊκά- τους μεγαλύτερους τίτλους στην ιστορία μας, το έκανε με έναν τρόπο που όλοι οι αντίπαλοι μόνο σεβασμό και αγάπη έδειξαν προς τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο.

Αγαπητή κυρία Δέσποινα, ήσασταν πολύ τυχερή που είχατε έναν τέτοιο σύζυγο, αγαπητέ Δημήτρη ήσουν πολύ τυχερός που είχες έναν τέτοιο πατέρα και εύχομαι τα εγγόνια του ο Παύλος και η Δέσποινα να καταφέρουν να ακολουθήσουν αυτή την πολύ λαμπρή πορεία που ο Παύλος Γιαννακόπουλος χάραξε για την πατρίδα μας.

Θα ήθελα ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων όμως να προσθέσω και κάτι ακόμα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε εδώ ως ο Πατριάρχης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Αυτό που ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι αυτή η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που γεννήθηκε στην πραγματικότητα στη σύγχρονή της μορφή από τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τη ΒΙΑΝΕΧ αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, τους πιο ταχέως αναπτυσσόμενους, με τις μεγαλύτερες εξαγωγές, με χιλιάδες θέσεις εργασίας, με τεράστιες επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

Άρα, η δουλειά του Παύλου Γιαννακόπουλου και της οικογένειας Γιαννακόπουλου ευρύτερα, σήμερα εξακολουθεί να προσφέρει στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία μέλλον, θέσεις εργασίας, αύξηση του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος και πρωτοπορία στην ελληνική επιστήμη και στην ελληνική έρευνα.

Και είναι πολύ σπουδαίο ένας άνθρωπος, έχοντας φύγει πια από τη ζωή, αυτό το οποίο αφήνει πίσω του να εξακολουθεί να θριαμβεύει, να εξακολουθεί να ανθίζει και να εξακολουθεί να προκόβει.

Θα ήθελα κλείνοντας, να συγχαρώ ιδιαίτερα τονΔημήτρη Γιαννακόπουλο για την πρωτοβουλία να συσταθεί το ίδρυμα αυτό. Άξιζε, πράγματι, ο Παύλος Γιαννακόπουλος για όσους τον γνωρίζαμεεγώ είχα την εξαιρετική τύχη και την εξαιρετική τιμή να με έχει τιμήσει με την φιλία του και τη φροντίδα του και αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ, να έχει ένα ίδρυμα στο όνομά του και οι καλές, οι πολλές καλές πράξεις που έκανε εν ζωή να συνεχίζονται και τώρα ενώ αυτός δενβρίσκεται στη ζωή.

Διότι έτσι το καλό παράδειγμα αυτού του σπουδαίου πατριώτη, αυτού του καλού οικογενειάρχη, αυτού του σπουδαίου επιχειρηματία, αλλά το κυριότερο αυτού του πραγματικά καλού ανθρώπου, να συνεχίζεται για τις επόμενες γενιές και να κινητροδοτεί και άλλους να ακολουθήσουν αυτά του τα καλά βήματα.

Ευχαριστώ λοιπόν για την πρόσκληση, εκ μέρους του Πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη,τις θερμότερες ευχές του για την επιτυχία του ιδρύματος και φυσικά το κράτος θα είναι παρών στις προσπάθειές του. Ευχαριστώ πολύ».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η ομιλία του στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=PvQLjzAaiZo