Τελευταία Νέα
Οκτ 14

Την Έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο 2022» εγκαινίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας

 


Τ
ην Έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο 2022» εγκαινίασεο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας

 

Την έκθεση για τον κλάδο του αλουμινίου«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2022», εγκαινίασε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Η ελληνική έκθεση, η οποία εκπροσωπεί τον καθετοποιημένο κλάδο του αλουμινίου από την εξόρυξη του βωξίτη μέχρι και την παραγωγή τελικών προϊόντων στην χώρα μας, πραγματοποιείται και πάλι μετά από απουσία αρκετών ετών.

Την έκθεση επισκέπτονται περίπου 20.000 επαγγελματίες από τον κλάδο του αλουμινίου πουαντιπροσωπεύει έναν από τους σημαντικότερους τομείς της Ελληνικής βιομηχανίας.

Φέτος, διεξάγεται από 14 έως και 16 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο METROPOLITAN EXPO, ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο με την συγγενή επαγγελματική έκθεση Οικοδομή Expo 2022.

Στον εκθεσιακό χώρο παρουσιάζεται το σύνολο των καινοτόμων και πλήρως ανταγωνιστικών προϊόντων του κλάδου. Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα αλουμίνια είναι ο 2ος πιο εξαγωγικός κλάδος της χώρας, αντιπροσωπεύοντας το 5,9 των συνολικών εξαγωγών και ο 2ος με το καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Δήμας, συνομίλησε με επιχειρηματίες του κλάδου, ξεναγήθηκε στους χώρους που φιλοξενούνται οιεπιχειρήσεις και είδε από κοντά τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που παράγουν. Στις συζητήσεις του, εστίασε στον ρόλο που διαδραματίζουν οι νέες τεχνολογίες αιχμής και η τεχνογνωσία που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό κάνοντας τον κλάδο των αλουμινίων ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι κορυφαίες εταιρείες παραγωγής, κατασκευής και εμπορίας προϊόντων αλουμινίου, μηχανημάτων και υπηρεσιών της Ελλάδας και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://aluminioexpo.gr/

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Η έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο» ανοίγει σήμερα μετά από χρόνια της πύλες της, συγκεντρώνοντας ξανά τον κλάδο. Η Ελλάδα έχει πλέον γυρίσει σελίδα για τα καλά. Η οικονομία μας αναπτύσσεται και σπάει διαδοχικά ρεκόρ και ειδικά για αυτή τη χρονιά, παρά την ενεργειακή κρίση και την πανδημία, πετύχαμε ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών. Σε αυτό φυσικά έχει συμβάλλει και ο κλάδος του αλουμινίου, ο οποίος διαθέτει εξαιρετικού επιπέδου και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο στόχος είναι να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις νέες τεχνολογίες, την ρομποτική, την καινοτομία και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.»