Τελευταία Νέα
Δεκ 30

Τηλεφωνική παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και στον δημοσιογράφο, κ. Νίκο Ανδρίτσο, δήλωσε τα εξής:

 

  • «Αυτό το οποίο συνέβη, δηλαδή η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων την εβδομάδα αυτή, είναι κάτι που ήταν πέρα από όλες τις προβλέψεις που μας είχαν δώσει οι επιστήμονες. Όπως θυμάστε, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η πρόβλεψη που δημόσια έλεγαν στα κανάλια για την Τρίτη, ήταν έως 12.000 κρούσματα. Αντί για 12.000 φτάσαμε χθες στα 30.000. Άρα, αυτό το οποίο ζούμε από χθες, είναι μία έκτακτη συνθήκη. Προφανώς σε μία έκτακτη συνθήκη όταν θα μετρήσουμε τη ζημία, θα μπορούμε να ανακοινώσουμε και τα έκτακτα μέτρα».

 

  • «Είναι προφανές ότι τα μέτρα τα οποία έχει πάρει η Κυβέρνηση, έχουν πλήξει ορισμένους κλάδους. Οι πρώτοι που έχουν πληγεί, δεν είναι η εστίαση αλλά τα νυχτερινά κέντρα. Αυτοί έχουν πραγματικά πάθει τεράστια ζημία. Η εστίαση έχει πάθει εν μέρει ζημία. Διότι δεν χάνει το ρεβεγιόν, χάνει μόνο τη μουσική. Άρα, θα έχει κάποιες ακυρώσεις και από τα μέτρα κα από τους νοσήσαντες, γιατί η πανδημία επελαύνει και πάρα πολύς κόσμος νοσεί γύρω μας και μπαίνει σε καραντίνα, οπότε και αυτό θα επηρεάσει το σύνολο του εμπορίου και της εστίασης».

 

  • «Σήμερα που μιλάμε δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο θα κρατήσει αυτό. Λέμε 15 μέρες. Αυτό όμως είναι κάτι που μένει να το δούμε. Η Κυβέρνηση, όπως έκανε πάντα, όταν θα έχει την εικόνα της ζημίας σε έκαστο κλάδο, θα μπορεί να μπει και στην κουβέντα για τα μέτρα. Αλλά δεν είναι σήμερα αυτή η μέρα γιατί κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει».

 

  • «Όπως αντιμετωπίσαμε και τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας σε πνεύμα καλοπιστίας και καλής συνεννόησης, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτό το κύμα. Αλλά μη δημιουργούμε από την αρχή ένα κλίμα μαξιμαλιστικών απαιτήσεων. Διότι τα δημόσια οικονομικά έχουν όρια και αντοχές».

 

Ολόκληρο το απόσπασμα στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=gsIV2VbsmTA&t=3s