Τελευταία Νέα
Ιαν 16

Τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Χρ. Δήμα και του Γενικού Γραμματέα, κ. Αθ. Κυριαζή με αντικείμενο τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την αγροτική παραγωγή

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, σε τηλεδιάσκεψη, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου, συζήτησαν, σε συνέχεια συναντήσεων με το ίδιο θέμα, για την δημιουργία Εμβληματικής Ερευνητικής Δράσης για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό, που αφορά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και συνδέονται με την παράδοση της χώρας μας.

Επιπροσθέτως, συζήτησαν για την αναβάθμιση του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών Κορινθίας (Κ.Ι.Ε.Κ.) με στόχο να καταστεί ένας πιλοτικός αγρός εσπεριδοειδών που περιλαμβάνει και νέες ποικιλίες, οι οποίες θα συνδυάζουν την έρευνα με την παράγωγη ποιοτικών προϊόντων υψηλής προστιθεμένης αξίας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.Χρίστος Δήμας επισήμανε:

«Είναι απαραίτητο και προτεραιότητά μας να συνδέσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά την επιστημονική έρευνα που παράγεται στη χώρα και την εξειδικευμένη γνώση με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Πρόκειται για κάτι πουπολλές χώρες έχουν καταφέρει και ενώ η Ελλάδαδιαθέτει και τις δυνατότητες αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό δεν τα έχει αξιοποιήσει σε ικανοποιητικόβαθμό μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας στηρίζει τον Αγροδιατροφικό Τομέα με σημαντικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των Ελληνικών προϊόντων. Σήμερα, συμφωνήσαμε με την διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα να δρομολογηθεί η υλοποίηση μιας εμβληματικής ερευνητικής δράσηςγια το Ελληνικό Γενετικό Υλικό».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό