Τελευταία Νέα
Νοέ 22

Σύσκεψη με αντικείμενο τις «ΓΕΦΥΡΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ»

Σύσκεψη είχε χθες 20/11/2017 ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λαμπριανίδης και ο κ. Ράπτης, Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Παπαδημητρίου με εκπροσώπους των κεντρικών κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΣΕΠΕ, ΤΕΕ, ΕΣΕΕ, ΚΕ, ΓΣΕΒΕΕ κτλ.) με αντικείμενο την μετανάστευση εξειδικευμένου προσωπικού (braindrain) και πιο συγκεκριμένα την πρωτοβουλία «ΓΕΦΥΡΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ» (https://www.knowledgebridges.gr) που υλοποιεί το υπουργείο σε συνεργασία με το Εθνικό κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) το οποίο εκπροσωπήθηκε από τη Διευθύντρια του, κ. Σαχίνη.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν, αφενός μεν η ανταλλαγή απόψεων για την επιτυχέστερη αξιοποίηση της πρωτοβουλίας και αφετέρου η υποστήριξη και διάδοση της πρωτοβουλίας από τους κοινωνικούς εταίρους.

Από την μεριά του Υπουργείου παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία και οι λόγοι ενεργοποίησης της, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα οικειοποίησης της από τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε μέσω της διάδοσης της να μπορέσει να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών του εξωτερικού και του εσωτερικού, επ΄ ωφελεία των ιδίων, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Το σύνολο των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στην πρωτοβουλία και την αναγκαιότητα της και υποσχέθηκε να την ενισχύσει με κάθε τρόπο. Παράλληλα ζητήθηκε από τους εταίρους και συμφωνήθηκε η συγκρότηση μόνιμων ομάδων για την σε βάθος επεξεργασία και αντιμετώπιση των συναφών θεμάτων.

Από το Γραφείο Τύπου