Τελευταία Νέα
Νοέ 07

Συνάντηση Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον Αμερικανό Πρέσβη- Σύσταση ελληνοαμερικανικής Επιτροπής Επενδύσεων

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Geoffrey R. Pyatt.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναγνωρίστηκε η θετική επίδραση στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Συμφωνήθηκε η σύσταση ελληνοαμερικανικής Επιτροπής Επενδύσεων μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας και της Αμερικανικής Πρεσβείας, ως συνέχεια της συμφωνίας για τη σύσταση επιτροπής μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας και του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου. Στην ελληνοαμερικανική Επιτροπή Επενδύσεων θα εξετάζονται περιπτώσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τις δύο πλευρές με στόχο την ενθάρρυνση και τη σύσφιξη των συνεργασιών ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων. Επίσης, συμφωνήθηκε η επιτροπή αυτή να συνεδριάζει δύο φορές το μήνα.

Στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής Επιτροπής Επενδύσεων θα προετοιμαστεί το επόμενο ταξίδι του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στο οποίο θα τον συνοδεύει ο Αμερικανός Πρέσβης.

Από το Γραφείο Τύπου