Τελευταία Νέα
Ιούν 07

Συνάντηση της Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ε. Λουρή-Δενδρινού με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομίας και ΣΔΙΤ της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΟΗΕ, Γ. Καταπόδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού συναντήθηκε, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου, πρέσβη κ. Νίκου Πιπερίγκου, με τον τ. Προέδρο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, κ. Γεώργιο Καταπόδη, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομίας και ΣΔΙΤ της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNECE CICPPP), με διετή θητεία (2023-2025).

Η εκλογή αυτή κρίνεται εξόχως σημαντική, ιδιαίτερα υπό το φως των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων και συσχετισμών που προκύπτουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, λόγω και της ιδιάζουσας σημασίας του αντικειμένου που πραγματεύεται η συγκεκριμένη κατ’ ουσίαν οριζόντιου χαρακτήρα Επιτροπή (CICPPP), όπως την παροχή τεχνικής βοήθειας και θεσμικής υποστήριξης (technical cooperation, capacity building) στις 17 χώρες προγράμματος (μεταξύ των οποίων και η Ουκρανία).

Η ευρείας αποδοχής υποψηφιότητα του κ. Καταπόδη και η κατά συνέπεια ομόφωνη εκλογή του, αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία, και αναβαθμίζει την παρουσία της Ελλάδας σε έναν Οργανισμό και ειδικότερα σε μια γεωγραφική Επιτροπή στην οποία μετέχουν ισχυρές οικονομίες, μέλη του G-7 και G-20, καθώς η χώρα καλείται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε έναν τομέα σημαντικό για το οικονομικό γίγνεσθαι.