Τελευταία Νέα
Νοέ 23

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τη νέα Πρέσβη της Σλοβακίας

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε με την νέα Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κα. IvetaHricova.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη νέα Πρέσβη της Σλοβακίας στο πλαίσιο της ανάληψης καθηκόντων της στη χώρα μας, οι δύο πλευρές, επεσήμαναν την ανάγκη για περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών.

Ο κ. Παπαδημητρίου έδωσε έμφαση στην ανάγκη εξισορρόπησης του εμπορικού ισοζυγίου των δυο χωρών και παρουσίασε τις εξαγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, αναφέροντας ενδεικτικά μία σειρά ελληνικών προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας στους τομείς της κατασκευής υποδομών, των νέων και καινοτόμων τεχνολογιών, της αγροδιατροφής, της ναυτιλίας και κυρίως του τουρισμού.

Επίσης οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης πρωτοβουλιών μέσω του Οργανισμού EnterpriseGreece και επιχειρηματικών αποστολών για μεγαλύτερη σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Από το Γραφείο Τύπου