Τελευταία Νέα
Ιούλ 05

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Mohamed Meer Alraeesi, είχε σήμερα, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εντεινόμενες διμερείς οικονομικές σχέσεις και οι ενισχυόμενες προοπτικές επενδύσεων στη χώρα μας.
Πρώτο, πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή, ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας το Μάρτιο του 2018 μεταξύ του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και της κρατικής εταιρείας επενδύσεων των ΗΑΕ, Mubadala για τη δημιουργία κοινού επενδυτικού σχήματος, ύψους 400 εκατ. ευρώ, με σκοπό επενδύσεις αποκλειστικά στην Ελλάδα.
Επιπρόσθετα, ο Αντιπρόεδρος και ο Πρέσβης αναφέρθηκαν στο Μνημόνιο Συνεργασίας για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Καινοτομία, που θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα μεταξύ των Υπουργείων Οικονομίας Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Ακόμη, συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας με προσέλκυση Εμιρατινών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τον Πρέσβη των ΗΑΕ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Κυβέρνηση και ευνοούν την επενδυτική δραστηριότητα, στην κατεύθυνση της απλούστευσης των διαδικασιών και της κατάργησης των γραφειοκρατικών εμποδίων. Ειδικότερα, έκανε ειδική μνεία στη δημιουργία χωρικών προϋποθέσεων για τη διενέργεια επενδύσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, την αποσαφήνιση των χρήσεων γης, την κατάρτιση των δασικών χαρτών κ.ά.
Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίλυση παλαιότερων εκκρεμοτήτων σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, στην οποία συμμετέχουν κεφάλαια από τα ΗΑΕ, με τον κ. Δραγασάκη να επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά και εντός του 2018 θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που προβλέπονται στο επενδυτικό πλάνο.
Από το Γραφείο Τύπου