Τελευταία Νέα
Μάι 18

Συνάντηση για την EXPO 2022

Ο Ηλίας Ξανθάκος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος του EnterpriseGreece, υποδέχτηκαν σήμερα στο Υπουργείο την επίσημη αντιπροσωπεία προώθησης της υποψηφιότητας της πολωνικής πόλης Λοτζ για τη διοργάνωση της EXPO 2022-2023. Την αντιπροσωπεία συνόδευε η Πολωνή πρέσβειρα στην Ελλάδα, Άννα Μπαρμπάρζακ.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας και δήμαρχος της πόλης, Χάνα Ζντάνοβσκα και η κ. Μπαρμπάρζακ, παρουσίασαν την πρότασή τους για τη διοργάνωση της έκθεσης η οποία έχει τίτλο «City Re: Invented» και θέμα την αναζωογόνηση των πόλεων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στο γεγονός ότι η EXPO αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών. Προσκάλεσαν μάλιστα τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και τον Πρόεδρο του EnterpriseGreeceνα επισκεφθούν τη Λοτζ στο επόμενο διάστημα.

Oκ. Ξανθάκος, ο οποίος εκτελεί χρέη Γενικού Επιτρόπου της Ελλάδας στη φετινή διεθνή έκθεση EXPO στην Αστάνα του Καζακστάν, ευχαρίστησε για την αναλυτική παρουσίαση και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει προσεκτικά τον φάκελο της πολωνικής υποψηφιότητας. Με την ευκαιρία της συνάντησης, αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις των δύο χωρών και επισήμανε την πρόθεση της Ελλάδας για περαιτέρω διεύρυνση των διμερών συναλλαγών, ειδικότερα στον τομέα των εξαγωγών και του τουρισμού. Αντίστοιχα, ο κ. Στάικος δήλωσε διαθέσιμος να ενημερώσει την πολωνική επιχειρηματική κοινότητα για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας στους τομείς της αγροτοδιατροφής, της ενέργειας, του τουρισμού κλπ.

Σημειώνεται ότι στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων που τελεί υπό τη σκέπη του ΟΟΣΑ, τα κράτη-μέλη θα κληθούν να ψηφίσουν τον Νοέμβριο του 2017 υπέρ ενός εκ των τελικών υποψηφίων, ώστε να εκλεγεί η πόλη που θα οργανώσει την EXPO της περιόδου 2022-2023. Εξετάζονται τρεις υποψηφιότητες: (α) το Λοτζ της Πολωνίας, (β) η Μινεάπολις των ΗΠΑ, και (γ) το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Από το Γραφείο Τύπου