Τελευταία Νέα
Νοέ 30

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης στη συνεδρίαση της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΟΟΣΑ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ηλίας Ξανθάκος, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΟΟΣΑ (Global Strategy Group) που πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν: «Πρωτοφανής Αδυναμία Πρόβλεψης: Ψηφιακός Μετασχηματισμός – Το μέλλον των θέσεων εργασίας και του εμπορίου σε έναν ψηφιοποιημένο κόσμο» (UnprecedentedUnpredictability: DigitalTransformation – TheFutureofJobsandTradeinaDigitalisedWorld). Στην τρέχουσα περίοδο τεχνολογικής επανάστασης, ο ΟΟΣΑ μελετά πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιδρά στην παραγωγικότητα, στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευημερία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν ιδιαίτερα: (α) οι ευκαιρίες και προκλήσεις που συνεπάγεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την εργασία, την κοινωνική πολιτική και τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, (β) πώς επιδρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε διεθνές επίπεδο στους τομείς της φορολογίας, του εμπορίου και του ανταγωνισμού, και (γ) πώς τα κράτη-μέλη μπορούν να βελτιώσουν το διεθνές πλαίσιο εμπορίου και επενδύσεων ώστε τα οφέλη να κατανέμονται σε όλους τους πολίτες.

Σε κλειστή συνεδρίαση συζητήθηκαν, επίσης, και εσωτερικά οργανωτικά θέματα του ΟΟΣΑ.

Από το Γραφείο Τύπου