Τελευταία Νέα
Οκτ 20

Στην Κύπρο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για την επίσημη κυκλοφορία του «Χάρτη Οικοσυστήματος Κύπρου», παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής πολιτικής της Κύπρου κ. Κυριάκου Κόκκινου.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Techisland, όπου ο κ. Δήμας παρουσίασε το Elevate Greece ως βέλτιστη πρακτική και μίλησε για τα εργαλεία που διαθέτει πλέον το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας ώστε «οι ταλαντούχοι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες να αισθάνονται ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα.»

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδυσεων της Ελλάδας και ο Κύπριος ομόλογος του επιβεβαίωσαν πως υπάρχει η βούληση και από τις δύο πλευρές για στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο έρευνας και καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Kostevitch – Ιδρυτής της ASBIS ξενάγησε τον κ. Δήμα στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του Hi Tech Cluster της ASBIS.

Δήλωση Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστου Δήμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου:

«Η Κύπρος χαρτογραφεί σήμερα το οικοσύστημα καινοτομίας της και εγκαινιάζει τη δική της ψηφιακή πύλη εισόδου. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα ακόμα πιο ευρύ πλέγμα συνεργασίας προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας των δύο χωρών σε κρίσιμους τομείς αιχμής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, με όχημα την έρευνα και την καινοτομία

Σήμερα ο κ. Δήμας θα μιλήσει στο Techisland Summit, σε πάνελ με τον κ. Κόκκινο και με ειδικό απεσταλμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, για θέματα οικονομικής διπλωματίας, για την συνεργασία σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις, την ευημερία και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος, σε δεύτερο πάνελ θα συνομιλήσει με τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου κ. Πετρίδη για θέματα οικονομικής ανάπτυξης και συνεργασίας.