Τελευταία Νέα
Μαρ 10

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο, κ. Άρη Πορτοσάλτε

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο, κ. Άρη Πορτοσάλτε, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Οι χθεσινές εικόνες ήταν τόσο σοκαριστικές που κανένας δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία να τις προσπεράσει. Το μίσος αυτών των ανθρώπων, των λεγομένων αντιεξουσιαστών, προς την αστυνομία, προς τη θρησκεία, προς την Ελλάδα, έχει καταντήσει εμετικό.

Είναι απολύτως βέβαιον ότι ο αστυνομικός δεν έπρεπε να χτυπήσει, την Κυριακή, έτσι βάναυσα αυτόν το νεαρό. Δεν έχει σημασία ούτε ποιος είναι, ούτε εάν έχει συλληφθεί, ούτε τι πιστεύει, ούτε τι κόμμα ψηφίζει. Η Αστυνομία δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της σύλληψης να ασκεί περισσότερη βία από την αναγκαία για να γίνει η σύλληψη.

Είναι απολύτως βέβαιον όμως ότι και χθες κάποιοι κατέβασαν από τη μηχανή έναν αστυνομικό και προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Το ότι δεν τα κατάφεραν είναι το ευτυχές γεγονός.

Δεν μπορεί να σταματήσει όλο αυτό με γενικευμένη χρήση νόμιμης βίας από την αστυνομία. Δεν είναι αυτή η ώρα για να κάνει η αστυνομία μαζικές επιχειρήσεις καταστολής γιατί απλώς και εσύ θα συμβάλεις στη διάδοση του ιού.

Δεν γίνεται να σταματήσει η πανδημία εάν δεν μπορέσουμε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα για να σταματήσουν οι καθημερινές διαδηλώσεις και φασαρίες που διαδίδουν τον ιό.

Θέλω να κάνω μία δημόσια έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση που κάθε μέρα ρίχνει λάδι στη φωτιά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται ένα νέο Δεκέμβριο του 2008. Δεν θα τους βγει. Δεν είναι η ώρα για διχασμό. Πρέπει ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας να αναλάβει να συγκρατήσει πλέον τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και να αφαιρέσει όλη αυτή την πολιτική κάλυψη που δίνει κάθε βράδυ στις διαδηλώσεις.

Ποιος χαϊδεύει αυτούς τους ανθρώπους; Ποιος τους καλύπτει; Ποιος τους βγάζει κάθε μέρα στον δρόμο; Ποιος τους λέει, καλά κάνετε και κατεβαίνετε; Δεν είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας; Την ευθύνη των διαδηλώσεων την πήρε ο κύριος Τσίπρας όταν δημόσια σε συνέντευξή του στον κύριο Σρόιτερ είπε να διαδηλώνει ο κόσμος.

Αυτή την καθημερινή εικόνα των διαδηλώσεων και των καταλήψεων ο ΣΥΡΙΖΑ τη στηρίζει επίσημα. Έκανε επίσημο κάλεσμα να πάει ο κόσμος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στις πορείες υπέρ του Κουφοντίνα είναι κάθε μέρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει όλη την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα, να βγει να μας το πει.

Όλα αυτά που συμβαίνουν, δυστυχώς, θα επηρεάσουν την οικονομία, την αγορά, την τσέπη μας και τα πάντα. Ο λόγος που έχουμε κλειστό το λιανικό εμπόριο, τα σχολεία και όλατα υπόλοιπα, δεν είναι γιατί θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Είναι γιατί η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσεις την πανδημία. Όσο περισσότερο συγχρωτίζονται, τόσο περισσότερο ο ιός μεταδίδεται.

Μόνο από τη χθεσινή διαδήλωση η μετάδοση της πανδημίας θα είναι μεγαλύτερη από το κέρδος που έχουμε από το κλείσιμο των καταστημάτων. Όλη η εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε με κόστος, κόπο, θυμό και στεναχώρια για να μπορούμε να περάσουμε απέναντι, λόγω του Αλέξη Τσίπρα, πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους εμπόρους που με παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο και με ρωτούν «πότε θα ανοίξουμε». Όσο ο ιός μεταδίδεται – και ο ιός μεταδίδεται στις μαζικές διαδηλώσεις όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κοινωνικής κινητικότητας-  τόσο απομακρύνεται το άνοιγμα των καταστημάτων. Εάν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται.

Το ότι η Ελλάδα κράτησε την οικονομία της όρθια το 2020, αυτό δεν είναι μία επιτυχία που πιστώνεται μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση. Αυτό είναι μία συνολική επιτυχία του ελληνικού λαού. Κάποια στιγμή πρέπει να πάψει ο Αλέξης Τσίπρας και γενικά η αντιπολίτευση να είναι χαιρέκακοι και να κατεβάζουν μαύρες πλερέζες σε κάθε εθνική επιτυχία.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=gJo-Q2zN1Nk

1