Τελευταία Νέα
Δεκ 02

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»  και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την άρση του lockdown:

«Ασφαλώς το lockdown δεν μπορεί να αρθεί, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο, όσο ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τόσο υψηλός. Η Κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο αλλά οι αποφάσεις είναι δύσκολες. Είναι “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”. Από την πρώτη στιγμή ακούμε τους ειδικούς. Το lockdown ξεκίνησε όταν μας το είπαν οι ειδικοί, το lockdown θα τελειώσει πάλι όταν μας το πουν οι ειδικοί. Η ανθρώπινη ζωή πάντα προηγείται. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς».

 

Για το αν υπήρχε καθυστέρηση στη λήψη περιοριστικών μέτρων:

«Ο καθένας μπορεί να το παίζει “μετά Χριστόν προφήτης”. Είναι δεδομένο ότι ο κορονοϊός τον χειμώνα δυναμώνει και το καλοκαίρι αδυνατίζει. Έχουμε έναν αγώνα δρόμου που από τη μία παίρνουμε περιοριστικά μέτρα για να μειώσουμε τη δύναμη του ιού και από την άλλη έχουμε τη φύση του ιού που τον δυναμώνει».

 

Για το πλαφόν στις τιμές προϊόντων:

«Χθες κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή. Οι αποφάσεις μας θα είναι σωστά σταθμισμένες. Γίνονται έλεγχοι, δεν έχει διαπιστωθεί αισχροκέρδεια μέχρι στιγμής από κάποιον ελεγκτικό μηχανισμό».

 

Για το πρωτοσέλιδο της “Αυγής”:

«Παρακολουθώ από χθες την επίθεση που κάνουν στον Πρωθυπουργό όλα τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι είναι σε απόγνωση. Καταλαβαίνω ότι θέλουν να ισοφαρίσουν την εικόνα του Τσίπρα στο κότερο με την εικόνα της άθλησης του Πρωθυπουργού, δεν μπορούν όμως να ισοφαρίσουν. Ο λαϊκισμός έχει και όρια».

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=IWUvCmTTdZs