Τελευταία Νέα
Ιούλ 23

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την παραπομπή του κ. Παπαγελλόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο:

«Παρά τις επιθυμίες και τις προσπάθειες του κυρίου Παπαγγελόπουλου δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα για εμάς. Για τον κύριο Παπαγγελόπουλο, δυστυχώς για αυτόν και τη δημοκρατία, βρέθηκε ένας όγκος μαρτυριών από 5 διαφορετικούς συναδέλφους του Εισαγγελείς και από πολλούς άλλους μάρτυρες που πιστοποίησαν τις συνεχείς  του παρεμβάσεις για την κατασκευή στοιχειών».

 

«Δικαιωμένος θα αισθανθώ όταν δω τους σκευωρούς να μπαίνουν φυλακή. Όχι για λόγους εκδίκησης. Αλλά γιατί ποτέ δεν πίστεψα όταν μπήκα στην πολιτική ότι θα συναντούσα αντιπάλους, οι οποίοι θα προσπαθούσαν να καταστρέψουν τις ζωές των αντιπάλων τους με ψέματα, με προκατασκευασμένες μαρτυρίες και με πιασμένους εισαγγελείς. Αυτή η υπόθεση ήταν ένα μεγάλο σχολείο για όλους μας. Γιατί όλα τα θεσμικά αντίβαρα, τα οποία πιστεύουμε ότι θα λειτουργούσαν, δεν λειτούργησαν».

 

«Η κυρία Τουλουπάκη νόμιζε ότι κρατώντας όμηρο εμένα και τον κύριο Αβραμόπουλο, θα μπορούσε να διαπραγματευθεί τη δική της ποινική ασυλία. Προφανώς έκανε πολύ μεγάλο λάθος».

 

«Προσπάθησαν να αλλοιώσουν το πολίτευμα της Ελλάδος. Αυτό έγινε. Δεν προσπάθησαν να βάλουν φυλακή τον Σαμαρά ή τον Γεωργιάδη. Προσπάθησαν να αλλοιώσουν το πολίτευμα».

 

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά τα έκανε ο κύριος Παπαγγελόπουλος χωρίς να τα ξέρει ο κύριος Τσίπρας. Επειδή ο Τσίπρας δεν είχε την τεχνογνωσία της δικαιοσύνης, δεν ήξερε πρόσωπα και πράγματα στη δικαιοσύνη.  Το εκτελεστικό όργανο, ο εκτελεστικός βραχίονας ήταν προφανώς ο κύριος Παπαγγελόπουλος. Η κυρία Τουλουπάκη ήταν το δεξί του χέρι επί χρόνια».

 

Για τον κύριο Τσίπρα:

«Η δήλωση Τσίπρα, ανερυθρίαστα, ότι θα σας προσφέρουμε εθνική συναίνεση με τα εθνικά, αρκεί να κουκουλώσετε τις ευθύνες Παπαγγελόπουλου και τη σκευωρία  Novartis, είναι ανατριχιαστική. Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Βουλή λέει, “για να σου δώσω συναίνεση στα εθνικά, θέλω να μην πάνε φυλακή οι δικοί μου”. Ήρθε στη Bουλή μόνο και μόνο για να προσφέρει παζάρι».

 

Για την κρίση με την Τουρκία:

«Είμαστε κοντά σε κρίση. Το επεισόδιο δεν έχει λήξει. Όπως ξέρετε, εκεί είναι οι δύο στόλοι. Αναμένεται να δούμε τι θα γίνει με το ωκεανογραφικό. Εμείς έχουμε ενημερώσει όλους τους συμμάχους μας για το ποιες είναι οι προθέσεις της Ελλάδος. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την έμπρακτη αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας».

 

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μην αντιδράσει. Δεν έχει το περιθώριο να μην αντιδράσει. Αν δεν αντιδράσουμε, θα είναι σαν να δηλώνουμε στη Διεθνή Κοινότητα ότι αποδεχόμεθα ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι ελληνικής εθνικής κυριαρχίας».

 

«Ο κύριος Μητσοτάκης σε διάστημα 24 ωρών μίλησε με όλους. Δεν υπάρχει ηγέτης με τον οποίο δεν συνομίλησε για αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι όλη αυτή η διπλωματική προσπάθεια του Πρωθυπουργού και η αποφασιστικότητα που έχει δείξει η Ελλάδα που δεν έχει αφήσει κανέναν να παρερμηνεύσει τις προθέσεις μας, θα έχουν αποτέλεσμα».

 

«Η Παρασκευή είναι μια περίεργη ημερομηνία. Είναι η ημερομηνία υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης. Μία Συνθήκη την οποία ο Ερντογάν συστηματικά αμφισβητεί. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι η ευθεία αμφισβήτηση του Κεμαλισμού στην Τουρκία. Άρα, για έναν ηγέτη που αρέσκεται σε συμβολισμούς, είναι μία μέρα ταιριαστή για αυτόν να κάνει και μία μεγάλη κρίση. Είναι μία μέρα που θα πρέπει να την έχουμε υπόψη μας. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και είμαστε σε επιφυλακή».

 

Για τις δηλώσεις Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Μενέντεζ:

«Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν καλή για την Ελλάδα. Δεν ήταν άριστη. Ήταν καλή γιατί το μείζον ήταν να σταλεί ένα μήνυμα στην Τουρκία «κάνε πίσω». Δεν ήταν άριστη γιατί έμειναν στο τυπικό γράμμα της μη ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα, τυπικά έτσι είναι. Δεν έμειναν, όμως, στο ουσιαστικό πράγμα ότι εκεί η μη ανακήρυξη έχει γίνει λόγω του παράνομου Τουρκολιβυκού Συμφώνου και λόγω των διαπραγματεύσεων με την Αίγυπτο».

 

«Ο κύριος Μενέντεζ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν αμφισβητούμενα ύδατα. Είναι ελληνικά τα ύδατα. Και κάλεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ξεκαθαρίσει ότι μόνο η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά ύδατα».

 

 

 

Για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας:

«Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των λιμένων Αλεξανδρουπόλεως, Καβάλας και Ηγουμενίτσας.

Για τους λιμένες Αλεξανδρουπόλεως και Καβάλας υπάρχει πολύ έντονο αμερικάνικο ενδιαφέρον. Έχω μιλήσει και εγώ πολλές φορές, στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα, με την DFC, τον αμερικάνικο οργανισμό που κάνει τις επενδύσεις στο εξωτερικό, τον ίδιο που πρόκειται να μπει και στα ναυπηγία Ελευσίνος. Και φαίνεται ότι θα έχουμε πολύ επιτυχή κατάληξη στον διαγωνισμό εκεί και πολύ έντονη οικονομική και στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτό είναι ένα μήνυμα και για την Τουρκία».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=NA0GkrVURmM