Τελευταία Νέα
Ιούν 18

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» και τους δημοσιογράφους, κ. Άκη Παυλόπουλο και κ. Ντόρα Κουτροκόη, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

 

Για τις τράπεζες:

«Ένα κεφάλαιο είναι οι τράπεζες να τηρήσουν τα τραπεζικά κριτήρια και να είναι εξασφαλισμένες ότι δίνουν τα χρήματα εκεί που πρέπει, για να μην έχουμε νέο κύκλο κόκκινων δανείων. Και ένα άλλο κεφάλαιο που θα πρέπει να καταλάβουν όλα τα τραπεζικά στελέχη, είναι ότι δεν πρέπει να ταπεινώνουν ανθρώπους. Πρέπει να φέρονται στον κάθε επιχειρηματία με το σεβασμό που του αξίζει, για τον αγώνα που δίνει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να κρατήσει την επιχείρησή του όρθια».

 

«Έχω πει ότι στις 30 μέρες, και είμαστε ήδη πάνω από τις 15 μέρες, θα γίνει ανακατανομή των κονδυλίων του Εγγυοδοτικού Ταμείου με βάση το πως οι τράπεζες έχουν εγκρίνει δάνεια. Οι τράπεζες που πάνε με υπερβολικά κριτήρια, κόβουν υγιείς επιχειρήσεις που δικαιούνται αυτό το εργαλείο και με προσχήματα οι υπάλληλοι των τραπεζών δεν τους δίνουν τα χρήματα που δικαιούνται, αυτές οι τράπεζες θα χάσουν χρήματα τα οποία θα δοθούν σε άλλες τράπεζες που κινούνται γρήγορα».

 

Για την επίσκεψη στο Ισραήλ:

«Στο Ισραήλ είχαμε την κοινή διακήρυξη δύο χωρών και σημαντικών συμμάχων για σημαντικά θέματα. Συναντήσαμε δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις για σημαντικές επενδύσεις και συνεργασίες στην Ελλάδα. Ήταν ένα πολύ εποικοδομητικό ταξίδι».

 

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού:

«Εντυπωσιάζομαι από το γεγονός ότι στη δημόσια συζήτηση καταλαμβάνει τόσο μεγάλο χώρο ο ανασχηματισμός. Πιστεύετε ότι ο ελληνικός λαός που έχει τόσο μεγάλα προβλήματα αγωνιά για το αν θα είμαι αύριο εγώ Υπουργός ή κάποιος άλλος;».

 

«Τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αν και όταν χρειάζονται, τις αποφασίζει μόνο ένας κατά το ελληνικό Σύνταγμα και αυτός είναι ο Πρωθυπουργός. Αν ο καθένας βγαίνει στην τηλεόραση και λέει «χρειάζονται ή δεν χρειάζονται αλλαγές» δεν θα βγάλουμε άκρη. Να τον αφήσουμε να πάρει τις αποφάσεις του όταν ο ίδιος το κρίνει».

 

«Προφανώς η Κυβέρνηση τα έχει πάει πάρα πολύ καλά. Αν δεν τα είχε πάει καλά, δεν θα ήταν 20 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Άρα, να είναι η Κυβέρνηση 20 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις, δηλαδή το διπλάσιο από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο που έγιναν οι εκλογές, προφανώς κάτι καλό έχει κάνει και αυτή η Κυβέρνηση. Και αυτή η Κυβέρνηση αποτελείται από κάποιους Υπουργούς. Άρα, κάτι καλό έχουμε κάνει».

 

«Εμένα με ενδιαφέρει μόνο να εργάζομαι για να λύνω προβλήματα των ανθρώπων όσο μπορώ περισσότερο. Και επαναλαμβάνω, τα θέματα των προσώπων είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=2rOuE3mNHdI