Τελευταία Νέα
Απρ 02

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου, στην εκπομπή «Mega Magazino» και τους δημοσιογράφους, κ. Θανάση Φουσκίδη και κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για το ενδεχόμενο έλλειψης τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο:

«Μέχρι στιγμής η εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα λειτουργεί στο 100%. Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα αγαθά. Η παραγωγή στη χώρα μας είναι στο μέγιστο σημείο. Αν υπάρξει κάποιο παγκόσμιο πρόβλημα θα υπάρξει και παγκόσμια λύση».

 

Για την παραγωγή αντισηπτικών:

«Εχθές είχαμε τη μεγαλύτερη παραγωγή αντισηπτικών έως σήμερα. Παραδόθηκαν στα σούπερ μάρκετ 746.000 τεμάχια. Αν προσθέσουμε και αυτά που παράγονται στα φαρμακεία, που είναι τουλάχιστον άλλα 150.000, έχουμε φτάσει σε μία ημερήσια διάθεση περίπου 900.000 τεμαχίων. Πριν από την κρίση, είχαμε περίπου 150.000 τεμάχια την ημέρα στα σούπερ μάρκετ».

 

Για το ενδεχόμενο μονιμότητας των έκτακτων μέτρων:

«Τα έκτακτα μέτρα στις εργασιακές σχέσεις παύουν αυτομάτως μόλις λήξει η κρίση. Υπάρχει η υποκριτική ανησυχία της Αριστεράς ότι δήθεν πάμε να πλήξουμε τις εργασιακές σχέσεις».  

 

 

Για τις τράπεζες:

«Και οι τράπεζες έχουν «βάλει πλάτη». Έχουν δώσει τρίμηνη αναστολή χρέους πάσης φύσεως στο 76% των συμπολιτών μας. Μπορείτε να υπολογίσετε πόσα χρήματα είναι αυτά;».

«Πρέπει να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Δεν θέλω να πάμε σε ένα καινούργιο κίνημα «δεν πληρώνω», ούτε σε καινούργιες ιδέες σαν και αυτές που μας έφεραν σε χρεοκοπία την περασμένη δεκαετία».

«Εμείς δεν θέλουμε να πάει η οικονομία στο μηδέν. Όσο πιο κοντά στο μηδέν πάει, τόσο πιο δύσκολα θα επανέλθει».

 

Για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί «κρυφής ατζέντας» της Κυβέρνησης:

«Έχω μείνει έκπληκτος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορείτε να μου πείτε ένα κόμμα στο οποίο ο κ. Μπαλαούρας δεν θα είχε φύγει σήμερα; Ό,τι και να λένε οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σημασία. Είναι υποκριτές».

 

Για τη στάση της Ευρώπης:

«Η Ευρώπη έχει δρόμο ακόμα για να φτάσει στη συλλογική λύση που θα αποφασίσει. Το ξέραμε πάντα και σε όλες τις κρίσεις ότι η Ευρώπη αργεί να πάρει αποφάσεις γιατί είναι ένα σύνθετο εγχείρημα με αντικρουόμενα συμφέροντα και πολύ διαφορετικές νοοτροπίες. Επειδή παραμένω σφόδρα φιλο- Ευρωπαίος, είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα βρεθεί μία λύση».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=v0Uk9UFiq6I