Τελευταία Νέα
Μαρ 29

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Κυριακή 29 Μαρτίου, στην εκπομπή «Ακραία φαινόμενα», με τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Ευγενίδη και την  δημοσιογράφο, κ. Μάιρα Μπάρμπα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

«Δεν πρόκειται φέτος να υπάρξει η καθιερωμένη πασχαλινή έξοδος. Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε και καλό είναι να το λέμε από τώρα για να το γνωρίζουν όλοι και ιδίως οι κτηνοτρόφοι και οι επιχειρήσεις της αγοράς κρέατος για τους οποίους θα εκδώσω σχετική εγκύκλιο αύριο».

 

«Η Αττική έχει πολλά κρούσματα, μερικές περιφέρειες της χώρας έχουν πολύ λίγα κι άλλες καθόλου. Δεν θα ήταν πολύ κρίμα από την πασχαλινή έξοδο να διαδοθεί αυτή η επιδημία στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια; Θα ήταν πάρα πολύ μεγάλο λάθος την ώρα που η Ελλάδα τα έχει πάει και εξακολουθεί να τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά».

 

«Εκτός από την υγεία και το να σώσουμε ζωές που είναι φυσικά το πρώτο, το κέρδος για την Ελλάδα την επόμενη ημέρα και στην οικονομία, είναι η καλή φήμη ως «ασφαλούς χώρας» που «χτίζει» σήμερα».

 

«Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε μια διευρυμένη περίμετρο των ωφελούμενων ώστε πρακτικά να ενταχθούν όλοι πλην εξαιρέσεων. Ακόμη και πολλές επιχειρήσεις που παρέμειναν ανοιχτές, είδαν μετά την καραντίνα τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα και το διαπιστώνουμε αυτό από το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών. Δεν θέλουμε να είμαστε ούτε παράλογοι ούτε άδικοι απέναντι κανενός. Πηγαίνουμε, όμως, προσεκτικά γιατί πρέπει να σκεφτούμε και την επόμενη ημέρα καθώς αυτή η κρίση έχει τα χαρακτηριστικά μαραθωνίου δρόμου κι όχι δρόμου 100 μέτρων».

 

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εκπονούμε πρόγραμμα για να πληρώσουμε όλα τα επιτόκια των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων των πληττομένων κλάδων για τους επόμενους τρεις μήνες κι αν χρειαστεί, αυτό θα επεκταθεί και για άλλους δύο μήνες, σύνολο πέντε. Πρόκειται για ποσό άνω του 1 δις ευρώ». 

 

«Όψιμο το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για τους δικηγόρους, τους οποίους απαξίωσε με το «Κίνημα της γραβάτας» και έγδαρε με το «Νόμο Κατρούγκαλου». Είναι κροκοδείλια δάκρυα αυτά που βλέπουμε σήμερα όταν ο κ. Τσίπρας πήρε από τους δικηγόρους το σύνολο του εισοδήματός τους».

 

«Εμείς σε όλους τους επιστήμονες, άρα και στους δικηγόρους, έχουμε δώσει: αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, πληρωμή των υπαλλήλων τους με 800 ευρώ, πληρωμή επιτοκίων στα επιχειρηματικά δάνεια».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=mg5fU4W-hsI