Τελευταία Νέα
Φεβ 20

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN και τους δημοσιογράφους, κ. Άκη Παυλόπουλο και κ. Ντόρα Κουτροκόη, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το πρωτοσέλιδο της Αυγής:

«Είναι άλλη μία απόδειξη του πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάθει “βέρτιγκο” με αυτή την υπόθεση. Η κατάθεση, την οποία επικαλείται η Αυγή ως δήθεν «μεγάλη αποκάλυψη», δόθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία πριν από ενάμιση χρόνο από τον τότε διευθυντή της Διεύθυνσης Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, κύριο Σταύρο Ευαγγελάτο. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ την θεώρησε και αυτή όπως και πολλά άλλα, τελείως ασήμαντα, γι’ αυτό και ουδέποτε έφεραν στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμά τους προς συζήτηση. Επί των ημερών μου στο Υπουργείο Υγείας σας υπενθυμίζω ότι είχαμε μόνο μειώσεις τιμών και εξοικονόμηση δαπανών. Το γιατί η “Αυγή” το θυμήθηκε σήμερα μετά από ενάμιση χρόνο, έχει ενδιαφέρον». 

Για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα:

«O κ. Τσίπρας έκανε για πρώτη φορά κάτι που τον βάζει αναμφίβολα στο κάδρο. Είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα που βγαίνει και υπερασπίζεται δημοσίως έναν φυγά. Από προχθές, ο Μάξιμος Σαράφης και η Αικατερίνη Κελέση είναι φυγάδες και κρύβονται από την αστυνομία. Γιατί ο κ. Τσίπρας αισθάνεται την ανάγκη να βγει να υπερασπιστεί δύο ανθρώπους που κρύβονται; Τι είναι αυτό που τον συνδέει μαζί τους;».

Για την ανάρτηση του κ. Δεσταμπασίδη:

«Ο κ. Δεσταμπασίδης έχει προαναγγείλει εδώ και ενάμιση χρόνο ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον μου επειδή τον είχα κατονομάσει ως προστατευόμενο μάρτυρα. Δεν έχω λάβει καμία αγωγή. Τον καλώ να την καταθέσει, να πάμε μαζί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, να αρθεί η κουκούλα του Μάξιμου Σαράφη και να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα».

Για την εξέταση των μαρτύρων από την Προκαταρκτική Επιτροπή:

«Είναι υποχρεωτικό να εξεταστούν οι δύο μάρτυρες από την Προκαταρκτική Επιτροπή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ζητήσει αυτό. Η διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο στο αν θα εξεταστούν με κουκούλα ή χωρίς. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με κουκούλα γιατί είναι το “κόμμα της κουκούλας” όπως αποδεικνύεται. Όταν επί κυβερνήσεως Σαμαρά ψηφίστηκε ο νόμος για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε. Τώρα τον υπερασπίζεται μέχρι θανάτου». 

Για τον κ. Παπαγγελόπουλο:

«Εδώ που φτάσαμε, γυρισμός δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των τεσσάρων εισαγγελέων, ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε συστηματικά στο έργο τους,  τους έδινε εντολές, προσπαθούσε να τους πιέσει να ασκήσουν διώξεις χωρίς στοιχεία, να βάλουν ή να μη βάλουν υποθέσεις στο αρχείο και άλλα. Αν όλα αυτά έχουν συμβεί αποτελούν ένα οργανωμένο παραδικαστικό κύκλωμα σε  επίπεδο κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι: τα έκανε μόνος του ο κ. Παπαγγελόπουλος;» 

Για τις διαπραγματεύσεις με την αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων:

«Εχθές, ξεκινήσαμε τον διάλογο με πολυπληθή και σημαντική αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να γίνουν τα ΗΑΕ στρατηγικός επενδυτής στην ελληνική οικονομία, με δεκάδες διαφορετικές επενδυτικές προτάσεις από την Κυβέρνηση. Πήγε πολύ καλά ο διάλογος και θα συνεχιστεί. Πάμε γερά στην ελληνική οικονομία». 

Για την α’ κατοικία:

«Δεν θα πάμε σε κανέναν “Αρμαγεδδώνα”. Όποιος ανησυχεί για το σπίτι του θα πρέπει μέχρι τις 30 Απριλίου να κάνει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Την έχουμε κάνει όσο πιο εύκολη γίνεται».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=EXSsRSU7RaQ