Τελευταία Νέα
Μάι 24

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον ρ/σ REAL FM

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη24 Μαΐου 2023, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον ρ/σ REAL FM 97.8, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την παρερμηνεία της δήλωσής του περί 180 βουλευτών:

«Συμφωνώ απολύτως με τη δήλωση του κυρίου Δένδια, εγώ ποτέ δεν υπονόησα αυτό που μου χρεώνουν. Μα και να είχαμε 180, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, είναι απίθανο σενάριο. Και να είχαμε 180, η συνταγματική αναθεώρηση θέλει και επόμενες εκλογές. Δεν σημαίνει ότι ψηφίζουμε 180 και αλλάζει το Σύνταγμα».

«Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεωρήσεως πρέπει να είναι συναινετική καμία συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς ευρύτερες συναινέσεις. Τελεία. Το ζήτημα είναι αν μπορούμε,στα πλαίσια αυτής της προεκλογικής περιόδου, να μιλήσουμε όλα τα κόμματα για τις θέσεις μας επί συγκεκριμένων θεμάτων, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργηθούν αυτές οι συναινέσεις. Μη χάσουμε πάλι μία ευκαιρία, όπως χάσαμε το 2008. Αυτή ήταν η θέση μου και αυτή ήταν και η δήλωσή μου. Άρα,όλη η συζήτηση είναι «περί όνου σκιάς». Το πρόταγμα είναι να έχουμε σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί η χώραπρέπει να κυβερνηθεί».

«Μακριά από εμένα η αλαζονεία, το αποτέλεσμα ήταν πράγματι συγκλονιστικό αλλά θέλω να πω και κάτι: αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη έναντι των ανθρώπων κυρίως από την κεντροαριστερά, οι οποίοι από ότι φαίνεται μαζικά ψήφισαν Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη όλων μας με τη συμπεριφορά μας να τους αποδείξουμε ότι έχουν κάνει τη σωστή επιλογή, ότι καλώς μας εμπιστεύθηκαν και ότι θα σκιστούμε για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

«Οι εκλογές ξεκινάνε από την αρχή. Κανένας συμπολίτης μου δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής ψήφου με τη Νέα Δημοκρατία. Ηεπόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν έχει λήξει. Θα ήταν θανάσιμο λάθος να πιστέψουμε ότι πάμε για μπάνιο τώρα και οι εκλογές τελείωσαν. Οι εκλογές είναι μπροστά μας στις 25 Ιουνίου. Και επαναλαμβάνω, εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε την απόλυτη υποχρέωση να εξηγήσουμε στον κάθε συμπολίτη μας ότι την ψήφο που μας έδωσε στις 21 Μαΐου δεν την θεωρούμε δεδομένη και θα κοπιάσουμε πολύ για να την εξασφαλίσουμε και στις 25 Ιουνίου».

Για τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από το εκλογικό αποτέλεσμα:

«Αν και εγώ δεν μπαίνω στα εσωτερικά τους αν πρέπει να φύγει ή όχι ο κύριος Τσίπρας, αυτά είναι δικά τους θέματα, δείχνουν να μην έχουν πλήρως συλλάβει γιατί έχασαν.  Άρα, υπό την έννοια αυτή αν συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια γραμμή θα έχει σίγουρα μεγάλη ζημιά».

«Πιστεύω ότι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόταν σε λάθος χώρα. Έλεγαν πράγματα που οι άνθρωποι που τα άκουγαν, δεν τα έβλεπαν. Η ψήφος ήταν μία κάποια, θα μου επιτρέψετε, «επανάσταση της κοινής λογικής». Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε όλη την ώρα: «πεινάει ο κόσμος στην Ελλάδα», «καταστρέφονται όλοι». Συμφωνώ, ο κόσμος στην Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα, αλλά δεν είναι η Ελλάδα η χώρα της κοινωνικής καταστροφής».

«Πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε η τοξικότητα, την οποία συνεχίζουν και μετεκλογικά. Περίμενα ότι το πρώτο που θα καταλάβαινε ο κύριος Τσίπρας είναι ότι η τοξικότητα τελείωσε. Βλέπω πάλι αναρτήσεις του κυρίου Πολάκη «μόνοι μας και όλοι τους». Επαναλαμβάνουν τα ίδια».

«Το μήνυμα που μας έστειλαν οι συμπολίτες μας ήταν: «αφήστε τους τσακωμούς και λύστε μας τα προβλήματα». Αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι ο τόπος μας να πάει μπροστά. Αυτό θέλουμε, τίποτα άλλο».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=vYv2_ERsx0c