Τελευταία Νέα
Φεβ 28

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ “Real Fm” και στον Νίκο Χατζηνικολάου

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real FM, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την ανάρτηση του κυρίου Πολάκη:

«Η ανάρτηση Πολάκη είναι ναζιστική. Το να γράφεις «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δεν θα είναι αλλιώς» και να βάζει τα πρόσωπά τους, είναι προφανώς προτροπή σε βία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι είμαστε μία χώρα που έχουμε θύματα τρομοκρατικής επίθεσης και δημοσιογράφους και δικαστικούς. Στο παρελθόν η 17 Νοέμβρη έχει σκοτώσει δικαστικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους. Το σκεπτικό των τρομοκρατικών αυτών πράξεων στις προκηρύξεις τους είναι τα ίδια με αυτά που γράφει ο κύριος Πολάκης. Είναι δυνατόν σε μία χώρα που έχει θύματα δικαστές και δημοσιογράφους από την τρομοκρατία, επειδή κάποιοι στο παρελθόν πίστευαν ότι «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν μπορεί να φτιάξει η Ελλάδα», να ανέχεται στο δημόσιο διάλογο τέτοιου τύπου προσωπική στοχοποίηση; Σε μία χώρα που έχει τέτοιου τύπου φαινόμενα, δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε τέτοιου τύπου αναρτήσεις».

 

Για την ενδεχόμενη διαγραφή του κυρίου Πολάκη:

«Δεν έχω καταλάβει αν ο κύριος Τσίπρας τον διαγράφει για την ανάρτηση και τη στοχοποίηση ή τον διαγράφει γιατί απλώς αμφισβήτησε τη δική του συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», γιατί έχω ακούσει και τις δύο εκδοχές. Άκουσα χθες με πολύ μεγάλη θλίψη τον κύριο Κατρούγκαλο, ο οποίος είπε ότι «δεν έκανε τίποτα ο Πολάκης που να απάδει του ηθικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ» και ομολογώ ότι ανατρίχιασα. Δηλαδή η ναζιστική στοχοποίηση ανθρώπων, κατά τον κύριο Κατρούγκαλο, δεν απάδει των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ;».

 

Για την υπόθεση του κυρίου Παππά:

«Ο κύριος Παππάς είναι ένοχος ομοφώνως για παράβαση καθήκοντος. Παράβαση καθήκοντος θα πει ότι έδωσες έναν όρκο στο Σύνταγμα και στους νόμους του Κράτους και αυτό τον όρκο τον παραβίασες. Και ποια είναι τώρα η δικαιολογία του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι οι δικαστές ήταν «πιασμένοι».  Δηλαδή ότι 7 ανώτεροι Αρεοπαγίτες και 6 ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας – οι 6 εξ αυτών προαχθέντες ως αντιπρόεδροι επί ΣΥΡΙΖΑ – παίζουν τα πολιτικά παιχνίδια του κυρίου Μητσοτάκη. Μα έχουμε ένα πρωτοφανές γεγονός στα δικαστικά χρονικά. Καταδικάστηκε 13-0.  Και τώρα αυτοί θέλουν να τον βγάλουν και ήρωα της δημοκρατίας επειδή είναι επίορκος».

 

Για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ας πούμε ότι τελικά διαγράφει τον κύριο Πολάκη – έχω αμφιβολίες ότι θα γίνει μέχρι τέλους, αλλά ας πούμε ότι τον διαγράφει- για να κάνει στροφή προς το κέντρο και για να δείξει ότι εννοεί τη «θεσμικότητα». Μπορείς να κάνεις στροφή προς το κέντρο και στροφή στη «θεσμικότητα» και ταυτόχρονα να έχεις τον κύριο Παππά στο ψηφοδέλτιο; Δηλαδή να λες ταυτόχρονα είμαι θεσμικός, αλλά οι δικαστές είναι «πιασμένοι»; Γίνεται; Ε, δεν γίνεται. Άμα θες να λες οι δικαστές είναι «πιασμένοι», τότε  κράτησε και τον Πολάκη στο κόμμα, τι τον διαγράφεις; Αφού τα ίδια λέτε».

 

Για την υπόθεση της κυρίας Νικολάου:

«Είναι ίδιο ένα προκαταρκτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ με μια αμετάκλητη απόφαση 13-0 του Ειδικού Δικαστηρίου Ανωτάτων Δικαστών; Ένα προκαταρκτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για να γίνει κατηγορία πρέπει να φτάσει σε έναν Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας να το κρίνει άξιο κατηγορίας. Είναι έστω κατηγορούμενη σήμερα η κυρία Νικολάου από κάποιον; Από κανέναν. Δηλαδή είναι αθώος ο κύριος Παππάς που είναι ομόφωνα καταδικασμένος ένοχος και δεν είναι αθώα η κυρία Νικολάου που δεν έχει καν δίωξη;».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=A-APBJ6NUng&t=2s