Τελευταία Νέα
Νοέ 23

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM”

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ΆδωνιςΓεωργιάδης, σε   συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη23 Νοεμβρίου, στον ρ/σ «Παραπολιτικά FM 90,1» και τους δημοσιογράφους, Θανάση Φουσκίδη καιΣτέλλα Γκαντώνα, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για «το καλάθι του νοικοκυριού»:

«Είναι απολύτως προφανές ότι το καλάθι λειτουργεί. Ακόμα και αυτοί που με χλεύαζαν την πρώτη εβδομάδα, δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να χλευάζουν. Στα πλαίσια αυτού του πληθωριστικού κύκλου που ζούμε, έχουμε τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες που οι αλυσίδες μειώνουν διαρκώς τις τιμές σε μία σειρά προϊόντων και όχι σε λίγα προϊόντα αλλά πλέον σε πολλά προϊόντα».

«Οι κατηγορίες των προϊόντων θα αλλάξουν λίγο στις εορτές γιατί οι εορταστικές συνήθειες μας είναι λίγο διαφορετικές. Τις επόμενες ημέρες, θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε το καλάθι στις εορταστικές συνήθειες των καταναλωτών».

Για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης:

«Όσο η οικονομία υπεραποδίδει και εφόσον αφήνει περίσσευμα τηρώντας τους δημοσιονομικούς στόχους, θα βρούμε τρόπο να βοηθάμε τον κόσμο. Αυτή είναι η γενική μας τάση και αυτό εκφράζει και «το καλάθι του νοικοκυριού» άλλωστε, ότι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να προστατευθούν από αυτή τη λαίλαπα που ζούμε. Κάθε μέτρο που βοηθά τους ευάλωτους είναι στο τραπέζι».

 

 

 

 

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας:

«Στο θέμα των πλειστηριασμών των λαϊκών σπιτιών έχουμε πολύ μεγάλη ευαισθησία και έχουμε ήδη δράσει ως κυβέρνηση. Έχουμε πάρει μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας της λαϊκής οικογένειας. Μαζικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα δε θα ξαναγίνουν όσο είναι αυτή η κυβέρνηση. Ο νόμος βάσει του οποίου το fund πήρε το δάνειο της κυρίας Κολοβού, είναι νόμος Τσίπρα. Στο θέμα του λαϊκισμού ο κύριος Τσίπρας είναι πρωταθλητής και πιστεύω ότι χθες το τερμάτισε».

 

Για την παρακολούθηση με κακόβουλα λογισμικά:

«Η ελληνική δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Η Βουλή έκανε τη δική της, τώρα θα αφήσουμε τους θεσμούς να λειτουργήσουν και να καταλήξουν σε συμπέρασμα. Όλα όπως πρέπει με διαφάνεια. Δεν θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα ούτε ο κύριος Βαξεβάνης ούτε ο κύριος Μαντζουράνηςούτε κανένας άλλος. Δεν υφίσταται κανένα απολύτως πολιτικό ζήτημα Αυτά που γράφονταν το Σαββατοκύριακο για το Predator ότι έσωσε την οικογένεια Πιερρακάκη ή ότι παρακολουθούσε τον Τσίπρα στο κότερο, αγγίζουν τα όρια της κωμωδίας».

Για το πότε θα γίνουν εκλογές:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κάτι την πρώτη μέραπου ανέλαβε  Πρωθυπουργός και το τηρεί.  Είπε ότι πρέπει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Κανονική ευρωπαϊκή χώρα με πρόωρες εκλογές δεν υπάρχει.  Η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία, είναι σταθερή και θα εξαντλήσει τη θητεία της. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Για την υπόθεση του κ. Κοκλώνη:

«Ο κύριος Κοκλώνης και η εταιρία του δεν έχουν πάρει καμία επιδότηση. Ούτε ένα σεντ του ευρώ.Έχουν συμπεριληφθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που όριζε ο νόμος του 2016 του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πίνακα εταιριών που εάν και εφόσον κάνουν μια επένδυση θα πάρουν κάποια χρήματα. Στην περίπτωση του κυρίου Κοκλώνη και τις εταιρίες παραγωγής θα πρέπει να δαπανήσει ο ίδιος 7 εκατομμύρια για να πάρει 2 εκατομμύρια, αυτή είναι η απόφαση. Όλη αυτή η προσπάθεια να γίνει πολιτικό ζήτημα είναι μια άλλη Πολάκειοςκωμωδία».  

«Στον δικό μας νόμο που ισχύει από 1η Ιανουαρίου βάλαμε πολλές ασφαλιστικές δικλείδες για να μην μπορεί μια εταιρία με αυτούς τους όρους να μπαίνει στο πρόγραμμα. Πλέον η εταιρία πρέπει να έχει τρία χρόνια δράση, πρέπει να έχει κέρδη και πρέπει να έχει αποδεδειγμένο τραπεζικό δανεισμό. Ωστόσο, ο κύριος Κοκλώνης είχε κάθε δικαίωμα ως Έλλην πολίτης και έκανε το αίτημα βάσει του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z0m8HXX6JxM&t=7s