Τελευταία Νέα
Αυγ 29

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90.1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 29 Αυγούστου, στον ρ/σ Παραπολιτικά FM 90.1 και τον δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Τζένο, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα και τις δημοσκοπήσεις:

«Υπάρχουν δύο παράλληλες πραγματικότητες. Η μία είναι η πραγματικότητα της φούσκας του πολιτικο-δημοσιογραφικού κόσμου που ασχολείται με την υπόθεση Ανδρουλάκη και η άλλη είναι η μεγάλη πραγματικότητα για το τι απασχολεί τον ελληνικό λαό. Όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, ο ελληνικός λαός δεν ασχολείται με την υπόθεση Ανδρουλάκη αλλά με τον «Γολγοθά» που έρχεται. Ο χειμώνας του 2022 – 2023 θα είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Αυτό είναι που νοιάζει τον ελληνικό λαό και εκεί θα κριθούμε πολιτικά».

 

Για το ηλεκτρικό ρεύμα:

«Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν κάθε είδους μέτρο που μπορούν για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Μπορεί στον λογαριασμό τους να μην βλέπουν πια πόσο ακριβό είναι το ρεύμα γιατί παρεμβαίνει το κράτος και τους σώζει από αυτή την αύξηση, αλλά το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβο. Άρα, οι καθημερινές μας συνήθειες, όπως τις ξέραμε στο παρελθόν, πρέπει τώρα να μεταβληθούν γιατί το ρεύμα κοστίζει. Και αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δεν δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας, δεν μπορούμε να «κλαιγόμαστε» αύριο γιατί η οικονομία μας δεν πάει καλά. Γιατί τα αποθέματα  του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα».

«Δεν λέω να γίνουμε Γερμανοί. Εμείς ευτυχώς είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη Γερμανία σε αυτό το θέμα και είμαστε σε καλύτερη μοίρα γιατί πρώτον, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έφτιαξε τον TAP παρά την αντίθετη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι μπορούμε να πάρουμε φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Άρα, έχουμε εναλλακτική πηγή που οι Γερμανοί δεν έχουν. Και δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης βλέποντας έναν χρόνο πριν τι γίνεται με το φυσικό αέριο, είχε δώσει εντολή και φτιάξανε στη Ρεβυθούσα δεύτερο FSRU και έχουμε διπλάσια δυνατότητα να παίρνουμε LNG. Έτσι η Ελλάδα έχει προμήθεια φυσικού αερίου αναλογικά μεγαλύτερη της Γερμανίας και πιο διαφοροποιημένη και με μικρότερη εξάρτηση από τη Ρωσία. Αυτές είναι οι μεγάλες επιτυχίες της Ελλάδος. Σε ένα τεράστιο γεωπολιτικό γεγονός, η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τη Γερμανία. Δεν είναι αυτός λόγος εθνικής υπερηφάνειας;».

 

Για την ακρίβεια:

«Δεν υπάρχει τρόπος να μην υπάρχουν αυξήσεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Όλα τα προϊόντα, ακόμα και τα εγχωρίως παραγόμενα, έχουν μέσα εισαγόμενες πρώτες ύλες. Δεν υπάρχει κάτι αποκλειστικά εγχώριο, οι οικονομίες μας είναι εξαρτημένες η μία από την άλλη. Είναι δυνατόν το Ηνωμένο Βασίλειο να πηγαίνει για πληθωρισμό 18% και η Ελλάδα να μην έχει πληθωρισμό;».

 

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής:

«Η Κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει κάτι σε αυτό το θέμα. Ναι μεν είναι πάρα πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη και ήταν μία καλή ευκαιρία για να δούμε πως λειτουργούσε η ΕΥΠ και να φτιάξουμε μεγαλύτερες ασφαλιστικές δικλείδες, αλλά από την άλλη έχουμε μία νόμιμη επισύνδεση τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη. Η νομιμότητα δεν έχει αμφισβητηθεί στην πραγματικότητα, ούτε από τον ίδιο τον κύριο Ανδρουλάκη».

 

«Έχει πει ποτέ η Νέα Δημοκρατία όχι σε καμία εξεταστική μέχρι τώρα; Καλοδεχούμενη είναι. Να δούμε τι δεν λειτουργεί σωστά».

 

Για το αν υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα:

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης των κυβερνήσεων που έχουν σταθεί σε αυτό τον πόλεμο ενάντια στη Ρωσία. Με αυτό δεν λέω ότι η Ρωσία παρακολουθεί τον Ανδρουλάκη, όπως βλακωδώς έγραψαν. Ούτε ότι η Ρωσία έκανε όλη αυτή την ιστορία. Αυτό που λέω είναι ότι όλα αυτά τα κέντρα που έχουν φτιάξει ισχυρές δυνάμεις επιρροής στις χώρες του Δυτικού Κόσμου μπορούν να μεγεθύνουν πραγματικά προβλήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν πολιτικά προβλήματα στις κυβερνήσεις που είναι ενάντια στην Ρωσία.»

 

«Στο εσωτερικό οι δυνάμεις είναι διαφορετικών κινήτρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη και να ξαναπάρει την εξουσία. Αυτό είναι θεμιτό σε έναν βαθμό σε μία Δημοκρατία. Πότε γίνεται αθέμιτο; Όταν βγαίνει εκτός ορίων. Αυτή τη στιγμή είναι απολύτως εκτός ορίων και το μεγαλύτερο παράδειγμα δεν είναι το τι κάνει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ανδρουλάκη -ο οποίος έχει καπελώσει τον κ. Ανδρουλάκη για να καπελώσει το ΠΑΣΟΚ-  αλλά το τι έκανε με τη νησίδα στον Έβρο και τους λαθρομετανάστες. Τις τρεις πρώτες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι η Ελλάδα πρέπει να εισβάλλει στην Τουρκία -και καλά με ανθρωπιστικά κίνητρα- για να τους σώσει. Φανταστείτε να πέρναγε η ελληνική αστυνομία τα σύνορα, να πήγαινε στη νησίδα που είναι τουρκικό έδαφος και  να είχαμε σοβαρή διένεξη Ελλάδας – Τουρκίας; Χωρίς καμία συζήτηση, η αντιπολίτευση για να ρίξει τον Μητσοτάκη έπαιξε 100% το παιχνίδι της Τουρκίας».

 

«Δεν λέω ότι οι «έξω» με τους «μέσα» συνεργάζονται, δεν το γνωρίζω. Αλλά προφανώς ο Ερντογάν και ο Πούτιν προτιμάνε τον Τσίπρα, ο κ. Ερντογάν  το έχει εκφράσει και δημόσια».

 

«Βλέπω μία οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια της Αριστεράς με δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο όσον αφορά το μεταναστευτικό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι στη χώρα του έχουν 10 εκατομμύρια μετανάστες που μπορούν να πάνε ανά πάσα στιγμή όπου θέλουν. Και τους ρωτώ: 10 εκατομμύρια είμαστε όλοι εμείς. Χωράμε άλλους τόσους;».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=40kL-ixlAco&t=3s