Τελευταία Νέα
Αυγ 22

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” με τους δημοσιογράφους Αντώνη Φουρλή και Ηρώ Ράντου, στον ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου, στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» και τους δημοσιογράφους Αντώνη Φουρλή και Ηρώ Ράντου, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας:

«Η Ελλάδα διανύει την καλύτερη τουριστική επίδοση όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο επενδύσεων όλων των εποχών και την καλύτερη περίοδο εξαγωγών όλων των εποχών. Η ελληνική οικονομία πηγαίνει και το 2022εξαιρετικά καλά, πέραν πάσης προσδοκίας. Αυτά δεν έχουν γίνει μόνα τους. Έχουν γίνει μετά από πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Στην πρωτοφανή παγκόσμια κρίση που διανύουμε, η Ελλάδα στέκεται καλύτερα από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για τις τιμές των καυσίμων:

«Οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί αντίστοιχα με τις διεθνείς τιμές. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν πολλοί έλεγχοι και επιβλήθηκαν πολλά πρόστιμα σε πάρα πολλά βενζινάδικα που ξεπέρασαν έστω και λίγο το επιτρεπόμενο περιθώριο κέρδους. Με αυτά τα μέτρα συγκρατήσαμε τις τιμές. Δεν επαληθεύτηκαν όσοι προέβλεπαν πως θα αγγίξει τα 3 ευρώ η τιμή του λίτρου».

Για τα τιμολόγια ρεύματος και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

«Η Κυβέρνηση θα είναι παρούσα και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην ενέργεια. Οι αυξήσεις στο ρεύμα αναγκάζουν την Κυβέρνηση να αλλάξει προτεραιότητες στα μέτρα για την στήριξη των πολιτών. Η καλή πορεία της οικονομίας δημιουργεί περισσότερα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηριχθούν περισσότεροι πολίτες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως στην Ελλάδα έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. Χθες έβλεπατις τιμές. Εκτός από την Πορτογαλία και την Ισπανία, όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν ακριβότερο ρεύμα από την Ελλάδα. Γιατί δεν λέειτώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα έχουμε από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη;».

Για την κριτική του κ. Τσίπρα:

«Το 2020, ο κ. Τσίπρας με αποκαλούσε Υπουργό Υπανάπτυξης, ακόμη και μέσα στην Βουλή. Το2021, σταμάτησε λίγο να το λέει και έλεγε ότι η ανάπτυξη που είχαμε ήταν επειδή πέρασε η κρίση του κορονοϊού. Το 2022, θα είμαστε μία από τις τρεις χώρες με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη και θα έχουμε σωρευτικά μεγαλύτερη ανάπτυξη και από τα πέντε χρόνια της Πρωθυπουργίας Τσίπρα. Πείτε στον κ. Τσίπρα: Χαιρετίσματα από τον Υπουργό Υπανανάπτυξης».

Για το θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη και αν δημιουργεί πρόβλημα στην Κυβέρνηση:

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάθε λόγο και κάθε δίκιο και να διαμαρτύρεται και να θέλει να ψάξει αν κάποιος τον παρακολουθούσε και γιατί. Αν ήταν λάθος η διαδικασία, θα φανεί στην Εξεταστική Επιτροπή. Στην Κυβέρνηση δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι κάνουμε και μας εμπιστεύεται».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Εβρο:

«Τι είναι πιο σημαντικό: όλο αυτό με τις υποκλοπές ή το γεγονός ότι ξαφνικά η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας υιοθέτησε όλη την τουρκική προπαγάνδα για τον Έβρο και έκανε προπαγάνδα κατά της Ελλάδας;».

Για τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών:

«Να συγχαρώ την κ. Τζένγκο και γιατί κατάφερε να πάρει το μετάλλιο αλλά και γιατί κατάφερε να κερδίσει τη ζωή με τόσο σκληρή προσπάθεια. Να συγχαρώ και όλους τους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες που αυτές τις μέρες μας έχουν δώσει μεγάλη χαρά. Η Ελλάδα διανύει στιγμές μεγάλης δόξας και το χρωστάμε σε αυτά τα παιδιά. Όλοι αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=XC0JIBoiPgE