Τελευταία Νέα
Αυγ 04

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 4 Αυγούστου, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Ανδρίτσο, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την πορεία της οικονομίας:

«Σίγουρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα όσον αφορά τον πληθωρισμό και αυτά που συμβαίνουν στην οικονομία, αλλά από την άλλη δεν είναι μόνο αρνητικά τα νέα στην οικονομία μας. Η Ελλάδα του 2022 θα έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διανύουμε ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων, ρεκόρ εξαγωγών και ρεκόρ επενδύσεων».

Για τον τουρισμό:

«Αυτό που έχει καταφέρει η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και χτίζουμε για τα επόμενα χρόνια είναι ότι πλέον δεν στοχεύουμε τόσο πολύ στον αριθμό των αφίξεων αλλά στην προσέλκυση υψηλότερου εισοδήματος τουρισμού. Έτσι έχουμε καταφέρει να φέρουμε στην Ελλάδα αλυσίδες, οι οποίες όσο ωριμάζουν οι επενδύσεις τόσο θα προσελκύουν τουρίστες που έχουν περισσότερα χρήματα να ξοδέψουν. Αυτό η Ελλάδα σιγά-σιγά το κατακτά».

Για τους ελέγχους για αισχροκέρδεια:

«Κάνουμε ασταμάτητα ελέγχους. Σε μια κοινοβουλευτική ερώτηση για το πόσα πρατήρια καυσίμων είχαμε ελέγξει, απαντήσαμε 156. Κάποιοι θεώρησαν ότι είναι μικρός αυτός ο αριθμός. Σας πληροφορώ ότι 156 πρατήρια δεν έχουν ελεγχθεί όλη την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

Για την κριτική της αντιπολίτευσης για το FuelPass:

«Όσα επιδόματα και να δώσει η Kυβέρνηση στους συμπολίτες μας, για την αντιπολίτευση θα είναι πάντα ψίχουλα. Εδώ δώσαμε στην πανδημία 43 δισεκατομμύρια και πάλι λέγανε ψίχουλα. Το FuelPass σχεδιάστηκε από την αρχή για να κατεβάζει περίπου το μηνιαίο κόστος σε μία τιμή ανά λίτρο περίπου 15 με 20 λεπτά παρακάτω, αυτή ήταν η λογική».

Για την καταγγελία του κ. Ανδρουλάκη περί απόπειρας παγίδευσης του κινητού τουτηλεφώνου:

«Καταρχάς η καταγγελία είναι σοβαρή και ασφαλώς πρέπει να διερευνηθεί. Είναι όμως το θέμα των καταγγελιών παρακολούθησης ενός κινητού τηλεφώνου μόνο ελληνικό ζήτημα; Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς η καταγγελία του κ.Ανδρουλάκη είναι με την ιδιότητα του Ευρωβουλευτού. Είμαστε σε μία εποχή που κάποιος μπορεί να προμηθευτεί αυτό το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο κάνει τις παρακολουθήσεις.Αυτό είναι το πρόβλημα με τη σύγχρονη τεχνολογία.Οποιοσδήποτε έχει μια τέτοια καταγγελία πρέπει να τη διερευνούμε, αλλά μην τα κάνουμε όλα πολιτικό ζήτημα».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=YzPAgNR6Y78