Τελευταία Νέα
Αυγ 02

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1

 

 

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου, στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Γρηγοριάδη και Ηρώ Ράντου, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας:

«Ως προς την ενεργειακή κρίση, η Κυβέρνηση δίνει κάθε μήνα πολλά χρήματα για την επιδότηση του ρεύματος. Περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Και αυτό σε έναν βαθμό έχει απορροφήσει αυτή τη μεγάλη κρίση. Όμως, μην κοροϊδευόμαστε.  Ο πόλεμος έχει φέρει μια παγκόσμια κρίση ανυπέρβλητου μεγέθους. Βλέπετε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία και πως προετοιμάζονται για τον χειμώνα. Είναι τελείως βέβαιον ότι όλα αυτά θα επηρεάσουν και εμάς σε κάποιο βαθμό».

 

«Εάν αντιμετωπίσουμε το σενάριο της ολικής διακοπής παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη, τότε όλες οι χώρες της Ευρώπης και εμείς θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης. Σίγουρα θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τη βόρεια Ευρώπη, αυτό μπορώ να σας το βεβαιώσω. Όχι όμως ότι θα είμαστε ανεπηρέαστοι».

 

 «Και αυτή η κρίση δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πόσο λάθος ήταν οι συνεχείς αντιδράσεις σε κάθε ανεμογεννήτρια και σε κάθε ηλιακό πάρκο που χτιζόταν στην Ελλάδα. Το πόσο δηλαδή όλη αυτή η αντίδραση για την αντίδραση έχει φέρει σήμερα ακριβότερους λογαριασμούς ρεύματος στην τσέπη μας και κίνδυνο ενεργειακής ανασφάλειας. Αν αξιοποιήσουμε γρήγορα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η πατρίδα μας όπως τον άνεμο και τον ήλιο, δεν θα έχουμε ανάγκη κανέναν».

 

Για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης:

«Όσο η οικονομία μας συνεχίζει να αναπτύσσεται πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή τόσο δημιουργούνται περαιτέρω δημοσιονομικά περιθώρια για να μπορεί το κράτος να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους. Αυτή τη στιγμή, η οικονομία μας πηγαίνει πραγματικά πολύ καλύτερα. Όλες οι προβλέψεις των διεθνών οίκων αξιολογήσεως αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναθεωρούν διαρκώς τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, το 2022, προς τα πάνω. Από ότι φαίνεται θα έχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια από τις τρεις υψηλότερες επιδόσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα λοιπόν ναι, με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτές τις επενδύσεις θα υπάρχουν και περιθώρια. Το πως και ποιοι, θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός».

 

Για το ρεκόρ επενδύσεων στη χώρα μας:

«Το 2022 έχουμε ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών. Σε όλες τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και πρόσφατα της Τραπέζης της Ελλάδος επισημαίνεται ιδιαίτερα η εξαιρετικά καλή πορεία των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ακόμα θυμάμαι τον κύριο Τσίπρα που με έλεγε διαρκώς Υπουργό Υπανάπτυξης. Μόνο που επί Τσίπρα η Ελλάδα ήταν πάντα στην τελευταία θέση στον πίνακα ανάπτυξης στην Ευρώπη, ενώ επί Μητσοτάκη είναι διαρκώς στη 2η  ή στην 3η  θέση. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη από παράδειγμα προς αποφυγήν έγινε παράδειγμα προς μίμηση».

 

Για τις εκλογές:

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε στη χώρα είναι να μην γίνονται οι εκλογές στην ευνοϊκότερη στιγμή για μια κυβέρνηση, αλλά να γίνονται όταν τελειώνει η θητεία μιας κυβέρνησης. Κάποτε πρέπει να γίνουμε κι εμείς μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα».

 

Για τα διαδοχικά περιστατικά γυναικοκτονιών:

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε κάθε γυναίκα που υφίσταται βία από τον σύντροφό της, από τον σύζυγό της να το καταγγέλλει με θάρρος και οι αρχές θα πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρές και πάρα πολύ προσεκτικές σε τέτοιου είδους καταγγελίες. Δεν υπάρχει πιο απαίσιο πράγμα από έναν άνδρα που επιτίθεται και χτυπάει μια γυναίκα. Πρέπει σε αυτό να είμαστε όλοι μας και το κράτος πολύ πιο ευαίσθητοι».

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=ExeT1TM5lRk