Τελευταία Νέα
Φεβ 21

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στους δημοσιογράφους, Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, στον Real FM

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε   συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στον ρ/σ «REAL FM» και τους δημοσιογράφους, Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

 

Για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα:

 

«Σε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση, που έχει ξεκινήσει, εύκολη επιλογή δεν υπάρχει. Εάν πάμε σε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ο οποίος είναι ένας από τους πιο βασικούς φόρους του κρατικού προϋπολογισμού, θα έχουμε δημοσιονομικό κενό. Αυτό το δημοσιονομικό κενό αυτομάτως θα χτυπήσει στον προϋπολογισμό και στα επιτόκια δανεισμού της χώρας».

 

Για το ενδεχόμενο πτώσης των εσόδων λόγω μείωσης της κατανάλωσης:

«Δεν θα έχουμε μείωση της κατανάλωσης, μέχρι στιγμής τα έσοδα είναι απολύτως εντός των στόχων. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι από τον Μάρτιο, οι επενδύσεις από τη μία και ο τουρισμός από την άλλη θα τρέξουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Βέβαια, χρειάζεται και λίγο τύχη. Εάν επικρατήσει τελικά το σενάριο ότι δεν θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία, προς το τέλος του χειμώνα θα αρχίσουν να πέφτουν λίγο και οι τιμές της ενέργειας καθόσον η ζήτηση πέφτει, οπότε η ανησυχία σας δεν θα επιβεβαιωθεί».

 

Για τις «ευθύνες» της Αριστεράς:

«Η Αριστερά στην Ελλάδα, πάντα αναφέρομαι στην πέραν του ΠΑΣΟΚ Αριστερά, δεν είναι προοδευτικός χώρος, όπως ψευδώς αυτοονομάζεται.  Είναι ακραία οπισθοδρομικός.  Είναι σε όλα «όχι», βάζει σε όλα φρένο και αυτό πρέπει κάποτε να αναδειχθεί στην ελληνική κοινωνία γιατί μας κοστίζει λεφτά. Προσπάθησα να βρω ένα μεγάλο έργο στη χώρα, για το οποίο η Αριστερά ψήφισε «ναι» στη Βουλή. Δεν βρήκα ούτε ένα».

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rHec_ux1mIs