Τελευταία Νέα
Ιαν 13

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. ΓιώργοΠαπαδάκη, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τις επιπτώσεις από την αύξηση του πληθωρισμού:

«Είμαστε σε μία φάση παγκόσμιου μεγάλου πληθωρισμού. Μία οικονομία όπως η δική μας που είναι συνδεόμενη με τις άλλες οικονομίες, που έχει εισαγόμενα αγαθά, εισαγόμενη ενέργεια και εξαγωγές, γίνεται να ανεβαίνουν οι τιμές παντού και να εξαιρείται η Ελλάδα;Έχουμε μπροστά μας ένα τρίμηνο το οποίο ασφαλώς θα έχει μεγάλες πιέσεις».

«Υπάρχει ένας διάλογος και δικός μου και της κυβερνήσεως με την αγορά για το πως η αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά ως προς την απορρόφηση μέρους αυτών των αυξήσεων. Και αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ασφαλώς δεν είναι εύκολη άσκηση αυτή. Όταν η ακρίβεια είναι εισαγόμενη και είναι σχεδόν στα πάντα, προφανώς η άσκηση είναι πολύ δύσκολη».

Για τη δήθεν διαφωνία με τον κ. Σταϊκούρα  στη μείωση του ΦΠΑ:

«Συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και Υπουργείου Οικονομικών τόσο στενή και αγαστή όσο την περίοδο ΣταϊκούραΓεωργιάδη δεν έχει υπάρξει. Δεν έχω απολύτως καμία διαφωνία με τον κύριο Σταϊκούρα, αντιθέτως όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε είναι πάντοτε σε συνεργασία για το καλό του τόπου. Αυτό το οποίο εγώ είπα σε μια εκπομπή είναι ότι «εξετάζεται». Αυτό που είπε ο κύριος Σταϊκούρας είναι ότι είναι αδύνατο να συμβεί καθόσον πρέπει να τηρηθεί η πορεία του προϋπολογισμού. Και πράγματι έχει δίκιο το Υπουργείο Οικονομικών. Η μείωση του ΦΠΑ θα είχε σημαντική επίπτωση στα δημόσια έσοδα και άρα ως μέτρο είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί».

Για τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση:

«Η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες συγκεκριμένα πακέτα μέτρων και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για την ενίσχυση του εισοδήματος κλάδων που έχουν ιδιαιτέρως πληγεί από την πανδημία. Προφανώς μας ενδιαφέρει το διαθέσιμο εισόδημα. Αυτός είναι ο κεντρικός μας στόχος».

Για τα επεισόδια βίας στα Πανεπιστήμια:

«Είναι σημαντικό να διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία μία διακομματική συμφωνία ότι δεν μπορούμε πια να ανεχθούμε τη βία στα Πανεπιστήμια και ότι  τα φαινόμενα βίας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε με χάδια, ούτε με δημόσιες εκκλήσεις, αλλά μόνο με έναν τρόπο. Με την αστυνομία».

«Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να είμαστε αδιάφοροι σε φοιτητές που γκρεμίζουν τοίχους, που χτίζουν πόρτες, που δέρνουν άλλους φοιτητές, που δέρνουν καθηγητές, που κάνουν παράνομες καταλήψεις, που φτιάχνουν μολότοφ και τις πετάνε έξω από τα πανεπιστήμια. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν».

«Η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι δήθεν έχει υπαναχωρήσει από την αρχική της ατζέντα, είναι τελείως άδικη. Η Ελληνική Αστυνομία, τα τελευταία 24ωρα, έχει μπει δύο φορές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει λήξει καταλήψεις 35 ετών. Έχει προχωρήσει σε συλλήψεις. Έχει μπει στην ΑΣΟΕΕ. Ο ίδιος προσωπικά ο Υπουργός, κ. Τάκης Θεοδωρικάκοςείναι απολύτως συντεταγμένος και αποφασισμένος στην εφαρμογή αυτής της ατζέντας».

Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ:  

«Είναι το τρίτο συνεχόμενο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο είμαι πρωταγωνιστής.  Έχω την εντύπωση ότι ο κύριος Τσίπρας με βλέπει και στον ύπνο του, δεν εξηγείται διαφορετικά».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=BTzsDdi7ToU