Τελευταία Νέα
Ιαν 12

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στους “Αταίριαστους” στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, στους «Αταίριαστους» και τους δημοσιογράφους, Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για το πλαφόν στο PCR:

«Είναι άλλο πράγμα το πλαφόν στη λιανική πώληση που απαγορεύει σε κάποιον να πουλήσει παραπάνω από 47 ευρώ και άλλο πράγμα η τιμή που πετυχαίνει έκαστος όταν πάει και αγοράζει περισσότερα του ενός PCR. Επαναλαμβάνω, το πλαφόν αφορά στην ανώτατη τιμή λιανικής πώλησης. Μην το συγκρίνετε κάθε μέρα με το όποιο αποτέλεσμα του όποιου διαγωνισμού».

 

«Εμείς δεν έχουμε βάλει διατίμηση. Δεν είπαμε ότι το PCR θα κάνει 47 ευρώ. Είπαμε ότι δεν μπορεί να κάνει παραπάνω από 47 ευρώ».

 

«Η τιμή των 47 ευρώ βγήκε υπολογίζοντας το κόστος αγοράς από ένα εργαστήριο στη χονδρική τιμή του PCR συν τα λειτουργικά του έξοδα και το νόμιμο κέρδος, δηλαδή το θεμιτό κέρδος το οποίο πρέπει να βγάλει».

 

«Είμαι Υπουργός όλων των Ελλήνων και με ενδιαφέρει να υπάρχουν και τα μικρά εργαστήρια, δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνο με τα μέτρα των μεγάλων. Πέραν του οικονομικού σκέλους και τις θέσεις εργασίας, μας ενδιαφέρει και το υγειονομικό. Αν κλείσουν τα μικρά εργαστήρια μειώνονται οι χώροι που μπορείς να κάνεις PCR, αυξάνεται η αναμονή στα μεγάλα και άρα διογκώνεται το πρόβλημα».

 

Για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ:

«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα γίνει μείωση του ΦΠΑ. Είπα ότι εξετάζεται και αυτό το σενάριο. Άλλο το εξετάζεται, άλλο το θα γίνει».

 

«Η μείωση του ΦΠΑ έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και είναι και πολύ δύσκολη άσκηση ως προς το ποια προϊόντα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει. Άρα, δεν είμαστε καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση τώρα που μιλάμε».

 

«Έχουμε ακόμα πολλά άλλα μέτρα να θέσουμε σε κίνηση και θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα και δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτή τη νέα μεγάλη διεθνή κρίση που μας συμβαίνει».

 

Για τo επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ:

«Κανένας μας δεν περίμενε ότι αυτή θα είναι μια μάχη που θα τελειώσει σε μια μέρα και ότι μία κουλτούρα ανομίας που υπάρχει 50 χρόνια στα πανεπιστήμια στην Ελλάδα θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας επειδή ήρθαμε εμείς στην κυβέρνηση. Αυτή είναι μια μάχη εν εξελίξει.  Συνεχώς θα υπάρχουν επεισόδια στα οποία η αστυνομία θα αντιδρά και διαρκώς θα κάνουμε αυτό που πρέπει έως ότου εξαλειφθούν όλα αυτά τα φαινόμενα».

 

«Αυτή η κυβέρνηση έβαλε την αστυνομία στα πανεπιστήμια όποτε υπήρξαν φαινόμενα βίας. Αυτή η κυβέρνηση ψήφισε το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Αυτή η κυβέρνηση θα έχει σε τέσσερις μήνες την πανεπιστημιακή αστυνομία εκπαιδευμένη μέσα στα πανεπιστήμια. Το να κατηγορείται λοιπόν αυτή η κυβέρνηση ότι έχει φοβηθεί ως προς την ατζέντα της να επιβάλει το νόμο και την τάξη στα πανεπιστήμια είναι εκτός πραγματικότητας».

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=R4N967PLlBs