Τελευταία Νέα
Οκτ 30

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον ALPHA

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ» και τους δημοσιογράφους, κ. Τάκη Χατζή και κ. Λίδα Μπόλα, στον ALPHA, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

  • «Εάν αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή αν φύγουν ο κύριος Τζανακόπουλος και ο κύριος Πολάκης κουκουλώνεται η υπόθεση, είναι σαν να λένε ότι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή ή οι δύο που θα μπουν ως αντικαταστάτες, είναι ανίκανοι. Δεν δέχομαι τέτοιους χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή αυτοί οι δύο έχουν συνεισφέρει και γνωρίζουν, γι’ αυτό και θα προσκληθούν ως μάρτυρες».

 

  • «Κάποτε πρέπει να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να είναι όλα μονά-ζυγά δικά τους. Το 2010 έλεγαν ότι αν είσαι μάρτυρας, δεν γίνεται να είσαι στην επιτροπή για το Βατοπέδι. Το 2017 έλεγαν ότι δεν γίνεται να είναι ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης στην επιτροπή για την Υγεία γιατί θα προσκληθούν ως μάρτυρες. Το 2019 λένε ότι δεν πειράζει που θα προσκληθούν ως μάρτυρες ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος και ότι μπορούν να είναι στην επιτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι πρέπει όλοι να του κάνουν τα χατίρια. Οι νόμοι και ο κανονισμός της Βουλής ισχύουν όμως για όλους».

 

  • «Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων που έχει καταλήξει στο ότι δεν μπορούν μάρτυρες να είναι μέλη της επιτροπής, εκδόθηκε το 2010, είχε την υποστήριξη του τότε ΣΥΡΙΖΑ και είναι σωστή. Δεν φοβόμαστε κανέναν Τζανακόπουλο και κανέναν Πολάκη. Εάν η επιτροπή της Βουλής δεν επεσήμανε αυτήν την ανωμαλία και αν δεν είχε ψηφίσει την έξοδο αυτών των δύο βουλευτών από την επιτροπή, θα υπήρχε το σοβαρό ενδεχόμενο στο μέλλον, να είναι άκυρη όλη η επιτροπή. Γιατί αν μία επιτροπή έχει παράνομη σύνθεση, τότε οι εργασίες της είναι άκυρες. Κάποιος κακόβουλος μπορεί να σκεφτεί ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε στη επιτροπή αυτούς τους δύο βουλευτές, γνωρίζοντας ότι στο μέλλον θα προκληθεί ακυρότητα της διαδικασίας. Θα μπορούσε να το κάνει όποιος τυχόν θα έχει παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο και θα έχει έννομο συμφέρον».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

www.youtube.com/watch?v=2FJPyQwnkHI