Τελευταία Νέα
Δεκ 20

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ενόψει της εορταστικής περιόδου:

«Συζητάμε όλα τα ενδεχόμενα πλην του γενικού lockdown. Σχετικές ανακοινώσεις των μέτρων που θα αποφασιστούν, θα γίνουν από τον αρμόδιο Υπουργό».

 

Για τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα:

«Νομίζω ότι έχουμε δώσει μεγάλη αξία στη συγκεκριμένη μελέτη υπό την έννοια ότι οι δύο καθηγητές έκαναν παρόμοιες μελέτες για το 2016, το 2017 και ούτω καθεξής. Δεν είναι η μελέτη αυτή κάτι το καινοφανές. Επαναλαμβάνει αυτό που έγραφαν και τα προηγούμενα χρόνια. Το ότι το ΕΣΥ έχει παθογένειες και ότι τα περιφερειακά νοσοκομεία είναι πιο αδύναμα σε σύγκριση με αυτά της Αττικής είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι».  

 

Για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις:

«Από τα τέλη Αυγούστου που ξεκίνησε η ενεργειακή κρίση το κράτος έχει δαπανήσει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Προφανώς η ενεργειακή κρίση προχώρησε πολύ ταχύτερα από ό,τι όλοι περιμέναμε. Όπως είπε ο κύριος Πρωθυπουργός, τα μέτρα αυτά θα συνεχιστούν και το 2022 και θα ενταθούν».      

 

Για τις τιμές στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι:

«Θα υπάρξει μία λογική αύξηση υπό την εξής έννοια. Πέρυσι ήμασταν σε εποχές παγκόσμιας καραντίνας. Οι καραντίνες τι επίπτωση είχαν στην παγκόσμια οικονομία; Οδήγησαν όλες τις τιμές, και των προϊόντων και της ενέργειας, προς τα κάτω. Φέτος, οι οικονομίες λειτουργούν. Από τη στιγμή που λειτουργούν επιστρέφουν ξανά οι τιμές προς τα πάνω. Όταν σε μια αγορά χάνεται η ισορροπία της – αυτό έκανε η πανδημία στην αγορά- μετά δεν μπορεί να γυρίσει το ελατήριο κατευθείαν στη θέση ισορροπίας. Θα κάνει μια ταλάντωση πάνω- κάτω. Τώρα είμαστε στην ταλάντωση».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=VhgPqjHYCfk