Τελευταία Νέα
Νοέ 10

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»  και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την εφαρμογή των νέων μέτρων:

«Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήσαμε δεκάδες χιλιάδες ελέγχους στο λιανικό εμπόριο και στην εστίαση και τα πρόστιμα ήταν στο 0.4%. Υπάρχει ένα μεγάλο κοινό που αισθάνεται τάξη και ασφάλεια από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται»

 

Για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων περιορισμού των ανεμβολίαστων:

«Είναι απολύτως προφανές ότι όπως πήραμε αυτή την πρώτη δέσμη μέτρων – που πηγαίνει εξαιρετικά καλά- πιθανό να υπάρξουν και άλλα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων αναλόγως των επιδημιολογικών συνθηκών. Όλα τα μέτρα έχουν στόχο να μην επηρεάζουν τη ζωή των εμβολιασμένων, οι οποίοι κινδυνεύουν και να κολλήσουν και να νοσήσουν».  

 

Για το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown:

«Γενικό lockdown αποκλείεται. Μέτρα περαιτέρω για τους ανεμβολίαστους δεν αποκλείονται».

 

 

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς:

«Ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει κάποιον να εμβολιαστεί με το ζόρι. Η δυνατότητα ενός δημοκρατικού κράτους να προστατεύσει κάποιον πολίτη από τον εαυτό του έχει κάποια όρια. Εδώ είμαστε στο ιδιόμορφο καθεστώς, όπου αυτοί που δυστυχώς πεθαίνουν το έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Είναι σαν να αυτοκτονούν».

 

«Προχωρήσαμε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και στους υγειονομικούς. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ το υπερψήφισαν. Έξι χιλιάδες υγειονομικοί βγήκαν σε αναστολή τον Σεπτέμβριο και μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει. Προτιμούν να είναι χωρίς μισθό παρά να κάνουν το εμβόλιο».

 

«Φανταστείτε να κάνουμε π.χ. υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί είναι χιλιάδες ανεμβολίαστοι και να πρέπει να βγουν σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε μια τέτοια ευθύνη;».

 

Για την απόφαση της Σιγκαπούρης να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων πολιτών:

«Εισηγείται κάποιος στην Ελλάδα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Σιγκαπούρης; Ως Υπουργός Υγείας είμαι αυτός που ψήφισε την  καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας και των ανασφάλιστων.  Πάντα πίστευα ότι ένα κράτος οφείλει να προσφέρει νοσοκομειακή κάλυψη σε κάθε ασθενή».

 

«Ο κορωνοϊός έχει θέσει ορισμένα μεγάλα ηθικά διλήμματα. Για παράδειγμα, αν κάποιος λόγω τροχαίου χρειαστεί ΜΕΘ και δεν βρίσκει επειδή όλες είναι κατειλημμένες από ανεμβολίαστους, είναι δίκαιο αυτό;».

 

«Πράγματι η Σιγκαπούρη, με έναν σκληρό τρόπο κατά τη γνώμη μου, προσπάθησε να αντιμετωπίσει σοβαρά ηθικά διλήμματα. Γιατί εδώ έχουμε για πρώτη φορά ανθρώπους που οι ίδιοι επιλέγουν να ασθενήσουν. Δεν τους ασθενεί ο ιός μόνος του, είναι λες και οι ίδιοι το επιδιώκουν».

 

Για το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου:

«Ως Έλλην πολίτης αισθάνθηκα υπερήφανος για τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον τρόπο που απάντησε σε αυτή την κυρία. Το να έρχεται κάποιος στην Ελλάδα -η οποία έχει υποστεί τόσο μεγάλη πίεση από την Τουρκία με τις λαθρομεταναστευτικές ροές- την ώρα που όλη η Ευρώπη έχει καταλάβει ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί αυτούς τους ανθρώπους για να πιέσει την Ε.Ε. και την Ελλάδα και να μας κατηγορεί για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για μη σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής, είναι εξωφρενικό». 

 

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία συμμετέχω και είμαι υπερήφανος, έχει καταφέρει να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές κατά 95% και έχει σφραγίσει τα σύνορα. Η υπεράσπιση της κυρίας αυτής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξαναγίνει πλειοψηφία. Έχει επιλέξει να εκπροσωπεί τη μειοψηφία».

 

«Για λόγους ιστορίας να πω ότι ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Αρβανίτη, του κ. Παπαδημούλη και μια σειρά άλλων ευρωβουλευτών, έχει υποστηρίξει τη συγκεκριμένη κυρία με ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Άρα, την έχει «υιοθετήσει» επισήμως».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=29vpTWheSX4