Τελευταία Νέα
Οκτ 07

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ»  και τους δημοσιογράφους, κ. Γιάννη Ντσούνο και κ. Χρήστο Κούτρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την ελληνο-γαλλική συμφωνία και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

  • «Η συμφωνία προβλέπει συνδρομή των Γάλλων στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση η επικράτειά μας. Με αυτή τη συμφωνία η Γαλλία δεν λέει κάτι μόνο προς την Ελλάδα. Λέει κάτι προς την υπόλοιπη Ευρώπη και προς τον πλανήτη, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της ασφάλειας της Ελλάδος».

 

  • «Αυτή η δέσμευση της Γαλλίας και του Προέδρου Μακρόν είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αυτή η συμφωνία αποτελεί προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά συνέπεια λίγο μεγαλοψυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον έβλαπτε».

 

  • «Είναι η τελευταία ευκαιρία για την αξιωματική αντιπολίτευση να επιτελέσει το ρόλο της. Θα είναι τραγικό για την Ελλάδα η αντιπολίτευση να καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία. Θα είναι πάρα πολύ άσχημο για τους συμμάχους μας τους Γάλλους, για τους εχθρούς μας, αλλά και για τους υπόλοιπους φίλους μας, να φανεί ότι σε ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα για την ασφάλεια και το μέλλον της χώρας η ελληνική Βουλή είναι διχασμένη. Δεν έχει σημασία τι θα κάνουν τα μικρότερα κόμματα. Αυτό είναι δευτερεύον ζήτημα. Αλλά η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μπορεί να λείπει από αυτό το προσκλητήριο της ιστορίας».

 

  • «Οι δικαιολογίες που έχει εκφράσει μέχρι τώρα η αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά αδύναμες. Ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος ήταν υπέρ αυτής της συμφωνίας ως Πρωθυπουργός, τώρα θέλει να παίξει το ρόλο της κλασικής αντιπολίτευσης που λέει πάντα όχι σε ό,τι σημαντικό λέει η κυβέρνηση. Τα εθνικά μας θέματα και η εθνική μας ασφάλεια δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους μικροπολιτική. Ο κύριος Τσίπρας σήμερα κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος».

 

  • «Θα διακινδυνεύσω και μία πρόβλεψη. Το λάθος δεν είναι μόνο ως προς την πατρίδα και ως προς την Ελλάδα που είναι προφανές αλλά είναι και πολιτικό λάθος, διότι η κοινή γνώμη θα του χρεώσει αυτό το «όχι». Δεν θα κερδίσει πολιτικά και κομματικά ο κύριος Τσίπρας. Θα χάσει».

 

Για την κύρωση της συμφωνίας με τη βόρεια Μακεδονία:

 

  • «Αυτή θα έρθει όταν η Κυβέρνηση της Ελλάδας κρίνει ότι συμφέρει την Ελλάδα να έρθει. Δεν έχει να κάνει καθόλου με εσωκομματικά μας ζητήματα. Έχουμε αποδείξει ότι η πειθαρχία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στα σοβαρά ζητήματα είναι απόλυτη και η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο κύριος Πρωθυπουργός, ιδιαίτερα ως προς το χειρισμό των εξωτερικών μας θεμάτων, είναι ακέραια».

Για τα μέτρα της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας:

 

  • «Είμαστε μία κυβέρνηση που είναι από πάνω. Κάνουμε ασταμάτητα ελέγχους. Έχουμε φτιάξει αγορανομική διάταξη που μας επιτρέπει να ελέγχουμε το περιθώριο κέρδους για να μην πάει να εκμεταλλευτεί κάποιος αυτό το διεθνές κύμα ακρίβειας για να «γδάρει» τους καταναλωτές. Έχουμε φτιάξει το e-Καταναλωτής για να μπορεί ο κάθε συμπολίτης μας να ελέγχει από το κινητό του και να πηγαίνει κατευθείαν στο κοντινότερό του κατάστημα που έχει τις χαμηλότερες τιμές. Αν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα. Δεν χρειάζεται πανικός».

 

Για το αν υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα:

 

  • «Η Ελλάδα μας και στην πρώτη κρίση και τώρα δεν έχει τέτοια φαινόμενα. Η αγορά μας λειτουργεί ρολόι. Και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες της αγοράς για αυτό. Έχω κάνει συσκέψεις με τα σούπερ μάρκετ για την εφοδιαστική αλυσίδα. Γνωρίζω τα αποθέματά τους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και καμία ανάγκη πανικού στην Ελλάδα. Η αγορά μας λειτουργεί υποδειγματικά, καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=5yscrl7oyCs